A Fidesz azt javasolja, hogy ha egy állami kampánytámogatásban részesülő párt az országgyűlési választáson félszázalékos eredményt sem ér el, köteles legyen visszafizetni az államtól kapott összeget – közölte Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője keddi budapesti sajtótájékoztatóján.

A Fidesz visszafizettetné a kampánytámogatást a pártokkal, melyek nem érik el a fél százalékot

(Fotó: Soós Lajos/MTI)

Ha pedig fennáll a visszafizetési kötelezettség, akkor az érintett párt legfőbb vezető testületének tagjai egyetemlegesen, teljes vagyonukkal tartoznak visszafizetni a támogatás összegét – mondta a kampányfinanszírozási törvény módosítását frakciótársával, Répássy Róberttel kezdeményező politikus.

(MTI)

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Eladott Ország
Az előző országgyűlési választáson szinte akadálytalanul induló bizniszpártok tevékenysége nyomán 2016-ig összesen 630 millió forint végleg eltűnt a jogtalanul felhasznált kampánytámogatásból, míg a 2 milliárd forintra rúgó választási bírságoknak alig két százalékát sikerült behajtani.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Az előző választás alkalmával is beígérték, hogy visszafizettetik a kis támogatást elért indulók kampányra kapott pénzét, mégsem vették komolyan a saját törvényüket.
1magyar
Kétélű dolog ez, a szegények pártja ugye miből is indulna el,de sok szélhámos is van akik csak a pénz és a hecc kedvéért indulnak.
Ha meg gazdag támogatót keresnek akkor már nem is az ő érdekeiket képviselik.
Sámannus
A plakát kampányokat fizessétek vissza kutyaütők!
tudode
Na, és miből fizetjük a NÉPET HÜLYÍTŐ, lejárt lemezűből lett "miniszter" MILLIÁRDJAIT,és egyebeket, amely nem a KÖZJÓ SZOLGÁLATÁRA üres zsákba hull???
.
Csak úgy!!!
.
----- Pluszmilliárdok kormányzati kommunikációra
mno.hu/gazdasag/pluszmilliardok-kormanyzati-kommunikaciora-2422454
.
Ebből fizettük az orbanikusz klakk csapatát is, akiket ingyér szállították, hogy legyen közönsége annak, aki azt tesz az alája tartozó ALSZOLGÁKKAL is, amit csak akar???
.
Ilyen tárca még nem volt az országban, HÁT LETT, mert a PÉNZ, ÉS A HATALOM nagyobb úr a NÉPNÉL!!!
human
Még a 2014-es ügyek sem lettek tisztázva. Például Schmuck Andor nyugdíjas pártjához hogy kerültek fideszese címlisták. Úgy tudom még mindig nyomoznak az ügyben.
papa.49
Egyáltalán minek kell engedni a mondvacsinált pártokat indulni, annyi mindenről hoztak már törvényt erről miért nem !!!
Egy új párt 1 évvel a választások előtt alakuljon meg, érjen el támogatást, és ha tud állítani jelölteket akkor, de csakis akkor UTÓLAG FIZESSEN AZ ÁLLAM NEKIK, így elejét lehetne venni annak ami most van 2-300 induló párt !!!
cikicakk55
Ilyen kis összegekről dumálnak,de a több milliárdos dolgokról kussolnak. Ez a párt támogatás meg röhej . a legtöbbet pont ők találták ki és finanszírozzák. Majd ha vége a választásoknak, majd minden 50 évre titkosítva lesz. Sajnos egyenlőre úgy néz ki,hogy nyernek. Valami földön kívüli csoda kéne,hogy ne így legyen. Az ellenzék sz...t sem ér, a bizonytalanik jó nagy része meg b...k elmenni szavazni.
Eladott Ország
Az előző országgyűlési választáson szinte akadálytalanul induló bizniszpártok tevékenysége nyomán 2016-ig összesen 630 millió forint végleg eltűnt a jogtalanul felhasznált kampánytámogatásból, míg a 2 milliárd forintra rúgó választási bírságoknak alig két százalékát sikerült behajtani.
Sámannus
Erről már vitázni is értelmetlen, mert ők a mi vagyonunkat lopják szét teljesen nyíltan, pofátlanul,"törvényesen".
Hellcat
Na persze majd pont a saját választási csalási eszközüket tennék tönkre...jó nagy kamu szar az egész.
Sámannus
Ezt fizessétek vissza szarjankók:
www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=w305LIhZqiw
Ráadásul csak zajszennyezés volt nem ünnepség. A békés tömeg leszart benneteket. otthon meresztette a seggét rátok.
division
@Sámannus: Ilyen időben nem sokan mentünk el, nincs ezen mit csodálkozni szerintem. Én is örültem hogy nem vitt le a szél az útról autóstól.
Sámannus
@division: Az ellenzéknek több volt az esze, nem mentek bele a fütyiszes játékba. Láthatóan csak a szokásos kötekedőket heccelték, ezért molesztálták az újságírókat is, akik felvételeket készítettek. Kutyakomédia volt az egész rendezvényük. lealacsonyító színvonalon. Én nem mentem ki sehová, mert a hosszú hétvégét munkával töltöttem. Van még ilyen a nyuggerek is dolgoznak néha, bár állítólag eltartanak minket :DDDD
RonaGyuri
ami a visszafizetést illeti Őfenesége és bandájának bőven lenne mit! =))
Ludmilla
én meg egy fillért sem adnék nekik,kampányoljanak saját pénzből
quadrocopter
Marha! Melyik fogja előre tudni, hogy csak fél százalékot ér el? Egyébként meg tartsák el a híveik!
quadrocopter
És mi van azokkal a milliárdokkal, melyeket tétre-fingra-befutóra osztogattak a haveroknak és semmi sincs a beruházásokból?
És mi van Farkas-Luxus-főcigány ügyeivel?
Hát Simonka ügyeivel?
Hol tart a Mengyi féle parasztvakító eljárás?
Hát a "túrista-vadászháznak" uniós (köz)pénzen berendezett magánház ügye?
Sámannus
A putyin csodáló haverok biztosan nem fognak visszafizetni semmit, akik a hajléktalanok papírjaival alakítottak pártot, amit most persze diszkréten elhallgatnak. Itt csak arról van szó, hogy az ellenzéket szívassák, akik valahogy mégis képesek lennének a költségeket elszámolni.
evacica
És a fidesz mikor fizeti vissza az állam kasszába a fidesz kampányra fordított több milliárdot?Ez az eszetlen nemzeti konzultáció ami milliárdokba került és kerül, a hazug Soros plakátok milliárdjai ja és a fidesz esze Tomika beléptető kapujának 4 milliárdja mikor lesz visszafizetve?!Ez csak úgy ami hirtelen eszembe jutott, ugyan is a dfidesz a kampányát közpénzből finanszírozza!
Sámannus
Ha ezt megteszik nagy lépést tesznek az ellenzék összeterelése felé. Csak ezt nem tudatosnak, inkább populistának szánták.
karma1
@division: Ne panaszkodj, a Lexus nagyon jol fekszi az utat...:o)
karma1
@quadrocopter: Nade most dobtak be a koztudatba azt is, hogy 200 !!! uj kispartot jegyeztek be!!!
Menjenek az anyjukba, hogy hulyenek neznek mindenkit..
magyarbakancs
Azt kellene vissza fizettetni veletek amit saját magatok által kreált törvényekkel el tulajdonítottatok.
Kookas
és ha vissza állítanátok a kopogtató cédulát ?
kukac50
Minden olyan párttal vissza fizettetném a támogatást amelyik nem kerül be a parlamentbe!
Ne az adófizetők pénzén szórakozzanak!
A kis nyugdíjakat emelném belőle, vagy a fa tüzelésre adnék belőle rezsi csökkentést
200 párt van sok a kamupárt!
solidedge
A hazug, rabló, elnyomó pártra 40% szavazat is érkezik. Aki meghírdeti a korrupciómentes, mindenki számára kedvező, fejlődést hozó programot és komolyan is gondolja az ma hazánkban lehet, hogy fél százalékot sem kap.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.