Az Időkép előrejelzése szerint a hét második felében markáns hidegfront érhet hazánk fölé, ami miatt akár havazás is kialakulhat. 

Az Időkép előrejelzése szerint a hét második felében érezhető lehűlés érkezik a Kárpát-medence fölé. 

Pénteken napközben észak, északnyugat felől egy hidegfront éri el az országot erős széllel, esővel. Az északnyugati szelet északkeleten, majd a Dunántúlon kísérhetik erős lökések. A hőmérséklet még nem esik vissza jelentősebben, a legmagasabb értékek 13 és 19 fok között alakulhatnak, de néhol délen akár 20 fok is előfordulhat.

Hétvégén már akár havazhat is a hegyekben

Az áprilisban pár napra visszatért tél így nézett ki a Mátrában

Fotó: police.hu

Szombaton felhőátvonulásokra kell készülni hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. A felhőkből szórványosan gyenge csapadék, zápor előfordulhat. A Dunántúlon lehet szelesebb az idő, itt az erős északnyugati szelet helyenként viharos lökések kísérhetik. Visszaesik a hőmérséklet, délután 11-15 fok valószínű.

Vasárnap aztán a pénteken érkezettnél is markánsabb hidegfront köszönt be a Kárpát-medencébe,  a délután folyamán egy markáns hidegfront érkezhet északnyugat felől, több fokkal hidegebb levegővel.

Az Időkép előrejelzése szerint a hideg levegő erős északnyugati széllel és helyenként jelentősebb mennyiségű csapadékkal érkezik meg. A felszín közeli csúcshőmérséklet helyenként még a 10 fokot sem éri majd el, de a magasban is jelentős lehűlés megy végbe.

A legfrissebb előrejelzések szerint a 700-1500 m közötti szinteken akár fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet, emiatt magasabb hegységeinkben az esőt átmenetileg havas eső, havazás is felválthatja, megmaradó, összefüggő hóréteg azonban várhatóan nem fog kialakulni – olvasható az előrejelzésben.

(Címlapi kép:  police.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.