Pénteken tépett szét egy tacskót – és evett is belőle – egy nagytestű bull-jellegű kutya a Déli pályaudvar közelében, ám hamarosan ismét az utcán kóborolhat.

Póráz és felügyelet nélkül volt az agresszív kutya az utcán

Még péntek este zajlott le egy véres kutyatámadás a XII. kerületi Greguss utcában, ahol egy utcára kijutott straffordshire-bullterrier keverék nekitámadt két tacskónak, akiket  egy 65 éves nő vezetett póráz nélkül.

Az egyik kistestű kutyát, a 10 éves Misit a nyakánál 10-12 alkalommal mélyen megmarta a bull-keverék, mígnem Misi társa, a 14 éves Picasso közéjük nem állt – olvasható a 444 cikkében. 

Hamarosan ismét az utcán kóborolhat a tacskót széttépő kutya

Fotó: Facebook/Állatmentő Liga

A bull Picassot széttépte, majd falatozni kezdett a tacskóból, a rendőrség hívására kiérkező állatmentők is így találták meg a kutyát, akit hiába próbált több járókelő is lerúgni a megölt kiskutyáról, nem engedte el áldozatát.

A cikk szerint a "megvadult állat hosszú perceken keresztül tombolt a Greguss utcában, mikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, még bőven lakmározott a tetemből. Rövid időre le is kellett zárni a forgalmat Nagyenyed utca és az Alkotás utca között, hogy az Állatmentő Liga munkatársai be tudják fogni a bullt".

A nagytestű kutya egy földszinti, üzlethelyiségből átalakított lakásból jutott ki, amelynek ajtaja a kérdéses időpontban tárva-nyitva volt, a lakásban nem tartózkodott senki (az Állatmentő Liga szerint a tulajdonos elmenekült, ezt mások nem erősítették meg a 444-nek).

Az unoka is ott szokott lenni a sétáltatásnál

A két kiskutyát a 65 éves nő a cikk szerint sokszor 2 éves unokájával együtt sétáltatta, belegondolni is rossz, mi lett volna, ha péntek este is ott  gyerek. 

A gazda már kiváltaná az agresszív kutyát

Mivel a magyar jogrend az állatokat tulajdontárgyként kezeli, a támadás után sokkos állapotban lévő 65 éves nő pedig nem tudta megmondani a kutya értékét a rendőröknek, így azok rongálás miatt indíthattak volna eljárást, amely csak 50 ezer forint érték fölött számít bűncselekménynek.

Ám ez nem történt meg, a 444-nek már azt mondták a rendőrök, hogy "tekintettel arra, hogy bűncselekmény, illetve a rendőrség hatáskörébe tartozó szabálysértés nem valósult meg, így a rendőrkapitányság az esettel összefüggésben eljárást nem indított".

A bull-keveréket az Illatos úti állatmenhelyre szállították, ahol már jelentkezett érte a gazdája. Egyelőre még azért nincs az utcán az agresszív kutya, mert nem volt benne chip, ami kötelező, a gazda pedig nem tudta hitelt érdemlően igazolni, hogy övé a gyilkossá vált eb. 

A szétmarcangolt kutya gazdájának az jelentene elégtételt, ha a bull-keverék kutya tulajdonosát megbüntetnék. Ezzel kapcsolatban a kerületi jegyzőnél már indítványozták, hogy nyilvánítsák veszélyes állatnak a bull-keveréket, amelyet csak kennelben, elkülönítve lehetne tartani, és csak szájkosárban.

(Címlapi kép: Facebook/Állatmentő Liga)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

egyvandor
A törvényhozó morális érzékenységét ez nem zavarja?
Állatkínzásnak minősül ha valaki kővel elriaszt udvarából egy macskát, dologi kárnak, ha egy idegbeteg kutya elpusztít egy másikat, a felelőtlen gazdáját, meg nem terheli felelősség?
Az ügy ilyen intézésének módja nem zárja ki hogy akár holnap megismétlődjön.
egyvandor
A rendőrség meg automatice beárazta az áldozatot 20 ezerre és nyugodt lelkiismerettel mehet kávézni.
Macskaszem
Ezt a kutyát nem szabadna még egyszer "helyzetbe" hozni, és most nagyon finoman fogalmaztam.
elnyomott
A kutyát el kellene kobozni és hozzáértő kiképzőhöz adni, aki szocializálná.
A tulajt meg börtönbe zárni jó hosszú időre.
De a hatóság nincs helyzete magaslatán, fogalmuk sincs, hogy kell az ilyen esetet kezelni.
Sajnos, a legtöbb helyen pártkatonák vannak és nem szakértők. :(

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.