A Parlament előtt a KDNP törvényjavaslata, amely a kilakoltatási moratóriumot november 15. és április 30. közti időszakra rögzítené.

Meghosszabbítaná április 30-ig a kilakoltatási moratóriumot a Kereszténydemokrata Néppárt.

A Harrach Péter KDNP-frakcióvezető, Hollik István és Szászfalvi László országgyűlési képviselők által jegyzett törvényjavaslat értelmében november 15-től április 30-ig tartana a moratórium abban az esetben, ha a kötelezett magánszemély.

Meghosszabbítaná a kilakoltatási moratóriumot a KDNP

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Eddig ez az időszak december 1-től március 1-ig tartott.

A változtatás célja a javaslat indoklása szerint, hogy a lakóingatlanukat elveszítő adósok – illetve az önkormányzat jegyzője – számára a lakhatás biztosítására több idő álljon rendelkezésre.

Indokoltnak tartják emellett a javaslat benyújtói, hogy a téli időszakon túl a hűvös őszi, tavaszi időszakra is kiterjedjen a kilakoltatási moratórium.

A rendelkezést a hatálybalépése napján folyamatban lévő azon végrehajtási eljárásoknál is alkalmazni kell, amelyeknél a lakóingatlanok kiürítésére a módosítás hatálybalépésének napján még nem került sor.

A mihamarabbi alkalmazhatóság érdekében a törvényjavaslat a kihirdetését követő napon hatályba lépne – olvasható az Országgyűlés honlapján közzétett javaslatban.

(MTI)

(Címlapi kép: MTI/Szigetváry Zsolt)

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Sámannus
Ilyenkor mindig a legálszentebb hazudozó huzakodik elő a senkin sem segítő nyáladzással.
cikicakk55
Annyi pénzt szórnak el a közpénzből,ami csak nekik jó és hasznos. Mi lenne ha a kilakoltatásokat átnéznék méegyszer,mert nem mindenki sumákságból nem fizet. Az nekem sem tetszett,hogy az akkor sokkal kedvezőbb frank alapú hitel miatt sokan so- sok milliót vettek fel,csak azért,hogy nagyobb házat, vavy drágább autót vegyenek, mint a szomszédé. Ez már rongyrázás és nem sajnálom őket. Viszont sokan csak annyi vettek igénybe,hogy a romos házat minden extra nélkül biztonságossá tegyék az elit bizonyos rétege hatalmas segítséget kapott,így az egyszerű embereknek már nem jutott a segítségből. Nem lett még elég ember öngyilkos? Nem kattant még be elég ember akik magukkal együtt a gyerekeiket is a síeba vitték. Mindenre futja amit a FideSS kitalál, a többi meg így járt. Ugye szemét banda?
namihami
Miért van az, hogy ezek a Fidesz-KDNP-s jótettek valahogy mindig a választások előtti időkben jut az eszükbe? Addig is vannak jócselekedeteik, csak a részesülők (család, Mészáros, stb.) és a nagyságrend változik. És furcsa módon, de mindig azok járnak jobban. Kevesebben, de sokkal jobban.
Jozefina
Szerencsétlen szenilis Harrag Úr!!! Nem a kilakoltatási moratóriumot kellene megszüntetni, hanem teljesen eltörölni és újra gombolni a devizahitelesek ügyét, amibe keményen sáros a kdnp-is. A lakosság teljes devizahitel tartozását kellene eltörölni és valamennyi ilyen banki szerződést a törvény erejével megszüntetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.