A Marton László zaklatási ügyeiben több nő által is megnevezett titokzatos harmadik ember, aki a zaklatások alatt önkielégítést végzett, ma pszichológusként dolgozik – értesült a Bors.

Nem jár be munkahelyére, a Vígszínházba Marton László, mióta a szexuális zaklatások ügye kipattant és egyre dagadni kezdett – olvasható a Bors cikkében. 

Az általa rendezett és decemberben premierre tűzött Ibsen A vadkacsa című darab teljesen elmarad, ezt a színház ugyanakkor közölte a darabban résztvevő színészekkel, mint a közvéleménnyel. 

Pszichológus lett Marton László perverz társa

Fotó: YouTube

A Vígszínház Sárosdi Lilla megszólalása után több nappal, kedden adott ki egy közleményt az ügyről, és ígért változtatásokat (a zaklatásokra anonim bejelentési lehetőség). Eszenyi Enikő igazgató egy külön közleményben írt a színház bérleteseinek.

Martont legutóbb, hétfőn, a nemzeti ünnep napján a Víggel szemközti híres és patinás cukrászdában látták, nem volt egyedül. A színházba azonban már nem ment be, pedig külön szobája is van – tudta meg a Bors. 

A titokzatos harmadik résztvevő egy pszichológus lehet

A lap cikke szerint egyébként több nő vallomásában is visszatérő elem volt egy harmadik személy a zaklatásokban, a férfi, aki vezette általában az autókat. Sárosdi Lilla úgy fogalmazott, amíg Marton őt zaklatta, addig a titokzatos férfi önkielégítést végzett. A Bors szerint a férfi pszichológusként dolgozik.

Felbolydult a művészeti élet

Marton Lászlót többen védelmébe vették, legutóbb Oroszlán Szonja és Stohl Buci. Utóbbi annyira védte, hogy szerdán újra meg kellett szólalnia, mivel előző megnyilatkozása kissé belecsúszott az áldozathibáztatásba.

Martontól Molnár Ferenc leszármazottai is elhatárolódtak (Marton rendezte ugyanis a Vígben nagy sikerrel játszott A Pál utcai fiúk musicalt Molnár Ferenc könyvéből). Marton egyébként a botrány elején még azt hangoztatta, megteszi a megfelelő jogi lépéseket Sársdi Lilla ellen, azóta viszont ettől elállt.

Marton László a botrány kipattanása után nem sokkal önként lemondott a Vígben a főrendezőségről, és a Színművészetin a tanárkodásról. Utóbbi intézményben iskolapszichológussal lehet beszélni a hallgatóknak a zaklatásról.

A színházi szakmában az ügy miatt elindult egy szembenézés, a Független Előadó-művészeti Szövetség például nyílt fórumot hirdetett, ahol ezekről a szakma beszélhet, és azt is felvállalta, hogy védeni fogja a zaklatások miatt hozzájuk fordulókat.

(Címlapi kép: YouTube)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nemkati
"a Színművészetin ... iskolapszichológussal lehet beszélni a hallgatóknak a zaklatásról."

Csak nehogy a Marton pszichológus társa legyen az iskolapszichológus.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@idppp: Felindultságodban is enyhén szólva tulzásnak tartom válaszodat @kiscsillag66-nak. Kérlek fogalmaz "kulturáltabbnak", hiszen ő személy szerint nem bántott, csupán véleményt irt, amiért ilyen ronda "kritikával" illeted. kösz.!
nemkati
@evacica: Megkerestem neked, de erre te is képes vagy! Mármint megkeresni :)

"itt még nem ért véget az este, elértünk egy kietlenebb helyre, ahol a kedves barát örömet szerzett magának, miközben én szégyenkezve kértem bocsánatot nagyrendezőtől, hogy megsértettem az ellenálásommal, mindenesetre nagyrendező megbántva szállt ki a kocsijából"

Vezetni nyilván nem tudott közben. Ezt még akkor mesélte el Sárosdi Lilla, amikor először beszélt az inzultusról, október 14-én.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.