Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke azt nyilatkozta, a lombikprogram bűn. De a nyája nem ért egyet vele.

Magyarországon a választókorú népesség láthatóan nem osztja a püspök szavait, ezt mutatja a Závecz Research (ZRI) által az Index kérésére készült októberi felmérés. Eszerint az emberek 87,9 százaléka egyetért vagy inkább egyetért azzal, hogy lombikprogram révén is születhessenek gyermekek Magyarországon.

Új kutatás bizonyította, támogatják a vallásos emberek a lombikprogramot

Fotó és nyitókép: pixabay.com cco

A győri megyéspüspök korábban bicskanyitogató interjút adott a lombikbébi programról.

Tény, hogy csak a válaszolók 57 százaléka tudta pontosan, hogy a lombikbébi-program mesterséges megtermékenyítés.

A 40 év alattiak és a diplomások ismeretszintje a legnagyobb, közel 70 százalékuk nagyjából vagy pontosan el tudta mondani a lombikeljárás összetevőit

– értékelte az adatokat Závecz Tibor.

Az már a támogatás arányából látszik, hogy mindenképpen kevesebben utasítják el a lombikbébi programot, mint ahányan azt mondják magukról, hogy vallásosságukban az egyház tanítását követik.

A program erkölcsi megítélése tehát felülírja azt a tényt a szigorúbb értelemben vett vallásos emberek körében is, hogy – Veres szavai szerint – a katolikus egyház álláspontja egyértelmű a kérdésben: „A lombikbébiprogrammal az a probléma, hogy nem a férfi és a nő természetes kapcsolatában fogan meg az élet, ráadásul pluszmegfoganások is történnek mesterséges körülmények között.”

(Index)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Nézd meg ezen a képen ezt a kis mikiegeret és rájössz, hogy teljesen mindegy, milyen úton fogant meg.
Nézd meg, ahogy az apja karján fekszik. Mit kell ehhez hozzátenni? Bőven elég annyi, hogy egy hülye, beszűkült agyú csuhás és a birkamódra követő fanatikus és bigott követői az életükben ne éljék át azt az örömet, amit a képen csak kissé látható apa átérez.
Honnan meri egy olyan ""ember"" venni magának a bátorságot, hogy előírja, előírhassa bárkinek, hogy akármilyen módon, de ne lehessen apa-anya. Azért , mert a ministránsfiúk nem szülnek? Vagy a házvezetőnéni ""mástól"" esett meg? Éppen elég baj az nekik, hogy ehhez a módszerhez kell folyamodniuk. És akkor még jön egy Isten-barma, aki megpróbál lelkiismeretfurdalást kelteni benne.
Vajon ezek az emberek, akik a civiléletben nem képesek megélni, a világban való ÖNÁLLÓ életre képtelenek, milyen traumát próbálnak kompenzálni és annak terhét még másokra is átnyomni?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.