Vészesen közelít a határidő: Bíró Zoltánnak, a szabad karácsonyról szóló népszavazási kezdeményezés ötletgazdájának november 28-áig 200 ezer aláírást kell leadnia a Nemzeti Választási Bizottságnak, a testület csak így hitelesíti az újabb munkaszüneti napról szóló gyűjtést.

A munkát abszurd módon éppen az NVB szigorítása nehezíti, a bizottság ugyanis úgy döntött, hogy ezer forint bírságot szab ki minden elvesztett gyűjtőív után, a pénzbüntetéstől való félelem pedig komoly visszatartó erőnek számít. Egy íven egyébként 15 aláíráshely szerepel – írja az mno.hu.

Jelenleg ott tartunk, hogy mintegy 180 ezer aláíráshoz elegendő ívet tudtam kiadni. Sokan azért hátrálnak meg, mert nem mernek kockázatot vállalni, eddig ezért sem tudtam több ívet szétosztani

– mondta a Magyar Nemzetnek Bíró Zoltán. Ez azért is tűnik kevésnek, mert a hibahatár túllépéséhez legalább 260 ezer begyűjtött szignó kellene.

Bele kell húzniuk az aláírásgyűjtőknek, ha tényleg újabb munkaszüneti napot akarnak

Az anyagi szankció ellenére a Munkástanácsok Országos Szövetsége és a Magyar Szakszervezeti Szövetség több tagja, így a Vasas Szakszervezeti Szövetség, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége (VDSZ) a Vám- és Pénzügyi Dolgozók Szakszervezete (VPDSZ) is csatlakozott, vállalva, hogy szükség esetén kifizetik a bírságot.

(mno.hu)

Cikk- és címlapkép: pixabay.com

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.