A II. kerület képviselőtestületének csütörtöki döntésével immár a második fideszes vezetésű budapesti önkormányzat fogadott el olyan szabályozást, amely adót vet ki a területén álló reklámhordozókra.

A kerületek sarcolnak, a jelenség viszont egyáltalán nem csak fővárosi: a júniusban áterőltetett, de a Jobbik által hónapokig könnyűszerrel kijátszott plakáttörvény egy szeptemberi módosítása alapján ugyanis az önkormányzatoknak országszerte meg kell alkotniuk a reklámok, reklámhordozók és cégérek elhelyezésének, alkalmazásának követelményeiről, feltételeiről és tilalmáról és a településképi bejelentési eljárásról szóló rendeleteiket – írja a hvg.hu.

Újabb önkormányzat sarcolja meg Simicska reklámcégét

Legutóbb a fideszes Kocsis Máté vezette VIII. kerület fogadott el hasonló, a reklámhordozókat az építményadó hatálya alá behúzó változtatást.

A II. kerület csütörtöki testületi ülésén az ellenzéki – főként a jobbikos – képviselők politikai bosszúval vádolták a kormánypárti előterjesztőket, tekintve, hogy az adókötelezettség elsősorban Simicska Lajos több oldalról szorongatott cégeinek, a Mahírnak és a Publimontnak jelent újabb nehézséget (az adó alól értelemszerűen az éppen aktuális kormánypropaganda hirdetéseinek – most épp a Soros-plakátoknak – helyt adó francia JCDecaux sem kivétel, de a kormánynak értelemszerűen az sem jelent majd gondot, ha ennyivel drágábban kapja majd a plakátokat, hiszen most is tízmilliárdokért hirdet).

(hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.