A Színház- és Filmművészeti Egyetemen levelet küldtek a fejleményekről a diákoknak.

Vizsgálatot indít a Színház- és Filmművészeti Egyetem Marton László ügyében. A Vígszínház korábbi igazgatója és főrendezője tanított az egyetemen, ahol most M. Tóth Géza rektor kezdeményezte az etikai bizottság összehívását az ügyben. Erről a diákokat levélben tájékoztatták – írja az index.

Folytatódik a zaklatási ügy: etikai vizsgálat indul Marton László ellen

Fotó és nyitókép: youtube

A portálnak M. Tóth Géza rektor megerősítette, hogy valóban vizsgálatot indítanak Martonnal szemben. Ennek részleteit az Egyetem működési szabályzata határozza meg, minden aszerint fog zajlani.

Az SZFE szabályzatában az áll, hogy az etikai bizottság az általános rektorhelyettesből, az intézetek delegáltjaiból, a doktori iskola delegált tagjából, a Hallgatói Önkormányzat delegált tagjából és a közalkalmazotti tanács által delegált tagból áll össze. A bizottság működésének részletes szabályait a Szenátus által jóváhagyott ügyrend tartalmazza, ez alapján járnak majd el.

Az Index kérdésére a rektor azt nyilatkozta, hogy a vizsgálat önkéntes alapon zajlik majd és olyan egykori hallgatókat is érint, akik ma már a szakmában dolgoznak, így arra számítanak, hogy hosszú lesz a folyamat, míg a lehető legtöbb érintettel beszélni tudnak.

Mint a Propeller is megírta, a zaklatási ügyet Sárosdi Lilla robbantotta ki, pár nap után megnevezve zaklatóját. Azóta egyre-másra kerülnek elő a molesztált nők, Marton csütörtökön bocsánatot kért – de Sárosdi Lilla férje, Schilling Árpád azt nem fogadta el. Marton a tanítást felfüggesztette, a Vígszínházban betöltött főrendezői pozíciójáról lemondott a közlemény kiadása előtt. Nem perelte be Sárosdi Lillát sem, pedig a botrány kitörésekor erre készült.

(Index)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

maci0427
Ki állhat a háttérben,nagyon érdekelne ! Ki mozgatja a szálakat és miért...???
csipetke
Ejnye ejnye Marton úr!Mi lett a 20 évvel ezelőtti farokcsóválásból?Bárcsak az összes ilyen eset kiderülne...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.