A mai napon kezdeményeztük Marton László munkaviszonyának megszüntetését a Vígszínházban – adott ki közleményt az intézmény. A Vígszínház közleménye szerint „a döntés nem jelent, nem jelenthet ítélkezést egy gazdag művészi életút felett.” Marton rendezéseit továbbra is a színházi repertoáron tartja a színház vezetése. Azt is megerősítik a közleményben, hogy működtetni fogják azt az anonim bejelentő vonalat, ami a hasonló helyzetek megakadályozására, korai felismerésére irányul. A rendező ellen a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetése pénteken etikai vizsgálatot indított. Mindez azután történt, hogy előbb Sárosdi Lilla, majd több név nélkül nyilatkozó nő zaklatással vádolta meg Marton Lászlót, aki előbb tagadott, majd egy bocsánatkérő közleményt adott ki. Ebben azt írta: Most megértettem, hogy vannak, akik azt gondolják, úgy érzik, hogy oly módon közeledtem hozzájuk és olyat cselekedtem, amivel megsértettem őket. Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi/Lehotka László

Forrás: 24.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Aha. Szoval az az Eszenyi Eniko rugta ot ki, minden elozetes vizsgalodas, buntetojogi feljelentes nelkul, aki vegig tudott mindenrol.
Eszenyi, te sem maradsz sokaig, lehet, hogy rolad meg sokat meselhetnenek a fiatal ferfiszineszek?
Miert tartjatok musoro n a rendezeseit? Szerzoi jogdijat fogtok fizetni az o hihetetlenul szinvonalas szellemi termekei utan?

De a legfontosabb:
KI LESZ AZ UTODJA??? ES MILYEN GYORSAN???
karma1
@szep napot: Atyavilag!!! Levegot se kaptam... ILYEN ma a magyar szinhaz??? Illetve a kiserletezo szinhaz?
Es ezek igy egymasnak osztjak a lapot??? (Schilling, Lilla) Nagyon kivancsi voltam a vegere, amikor ezeken a borzaszto jeleneteken tul voltam, a tobbi mar nem is volt olyan rossz...De iszonyuan abszurd... Nekem ez baromi sok(kkkk) volt...
Ezek utan valahogy mar nem tudom annyira artatlannak nezni ezt a csajt... (Elotte nem ismertem a munkassagat, Schillinget sem, mert 17 eve nem elek otthon)
Ha az egeszet csak szineszetnek nezhetnem, akkor elfogadnam csak egy szindarabnak, egy probalkozasnak.
De engem megzavart iszonyuan a valodi nevek hasznalata a darabban, mert ez nem engedi, hogy jateknak tekintsem az egeszet, inkabb annak, hogy a sajat eletuket vittek szinpadra, jo penzert...
Koszi, hogy foltetted - remelem, mar nincsenek hasonlok a tarsolyodban...:o)))
wagabund
meg lehet nyugodni...Marton jogdíjait nem vették el, mert ahhoz le kellene venni minden általa jegyzett rendezést a színházak műsoraiból..ezt pedig nem vállalják.
nos ez a jogdíh havonta nagyjából 530e forint...
(sajtóhír)

tehát megy minden tovább, legfeljebb szopatás nélkül.
mariaberta
Kirúgták? Úgy tudtam önként távozott, De persze ma az újságírók csak KIRÚGOTT embereket ismernek. Csodás stílusuk van!
karma1
@mariaberta: Nem,nem... Jol emlekszel, Marton Sarosdi nyilatkozatanak masnapjan ONKENT tavozott a forendezoi es a tanari szekbol is, a sajat elmondasa szerint - AMIG NEM TISZTAZODIK AZ UGYE -. Erre Eszenyi jo sokara megszolalt, hogy o semmit nem tudott Marton ugyeirol, meg pletyka szinten sem, de o MEGSZUNTETI a munkaviszonyt Martonnal, vagyis kirugja, es ahogy elnezem, mar nem lesz belso vizsgalat sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.