Szörnyűnek tartja a helyzetét, ettől függetlenül szívesen látná bíróság előtt.

Mint arról a Propeller is beszámolt, a Kossuth- és Jászai-díjas rendező csütörtökön közleményben kért bocsánatot azoktól a hölgyektől, akik félreértették a közeledését. Sárosdi azt állította, Marton két évtizede egy autóban orális szexre akarta rávenni őt.

Sárosdi Lilla meglepően nyilatkozott Marton Lászlóról

Fotó és nyitókép: youtube

A botrány kipattanása után Martont kirúgta a Vígszínház, felfüggesztették tagságát a Magyar Művészeti Akadémián, s etikai vizsgálatot indítottak ellene a Színház- és Filmművészeti Egyetemen. 

A bocsánatkérés után újabb nők jelentkeztek és nyilatkoztak név nélkül, így összesen már kilencen osztottak meg Martonról hasonló történeteket. Sárosdi Lilla mindannyiukat ismeri, napi szinten tartják a kapcsolatot, szerinte mindegyiküktől bátor lépés volt, hogy előálltak, de tudja, ezzel nehéz helyzetbe hozták a közismert rendezőt – írja a Blikk.

Szörnyű lehet neki, átérzem a fájdalmát, hogy 74 évesen kell mindezt megélnie, szembesülni a múltjával, a sorozatos zaklatásokkal. Azt tartanám a legjobbnak, ha ebből bírósági ügy lenne. Én biztos, hogy elmennék tanúskodni, és szerintem nagy erő lenne a mögött a személy mögött, aki beperelné őt

– jelentette ki a színésznő, aki maga nem tenne jogi lépéseket, de egy indulóhoz csatlakozna.

Sárosdi Lilla után többen jelentkeztek, s az ő ügyük – amennyiben ez szeméremsértésként bíróság elé kerülne – még nem évült el.

(Blikk)

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
1magyar
Nincs értelme, kapna max. egy felfüggesztettet, terhelné csak a bíróság munkáját és az adófizetők pénzét.A gyilkosok is megússzák, ez meg legalább csak mutogatott meg tapogatott.
Elég lesz ez neki élete végéig amilyen megvetés övezi.
papa.49
De nagyon kell az ,,főrendezői,, poszt valakinek !!!
maci0427
Állítólag most jönnek majd elő egy másik rendező történetével is ! Ez is egy nagy divat lett most már,ezt látni! Csak az időpont választása az érdekes és feltűnő...! Még ha tegnap lett volna...,na de több éve - évtizede...? Mégis mire vártak eddig ? Vagy kire...?! Kinek - kiknek az érdeke ez ? Mert hiszen ha engem megerőszakolnak...,na persze ez nem úgy van ám...,akkor már másnap irány egy látlelet és feljelentés ! Ha meg nem és hallgatok,akkor így jártam ! Ja..,a karrier ? Megfélemlítés ? Ugyan már,hagyjuk ezt !!!
magyarbakancs
20 évig hallgat, és őrlődik, hogy mikkor tudná a történetet elmondani.
Nem tudom,hogy ez az ember milyen jellem ,és milyen nagytermészetű, de ha amit róla írtak, akkor miért nem indítanak büntető eljárást?
Elindul egy lejárató spirál kíváncsi leszek rá kit fognak legközelebb lejáratni.
Vagy mer - e valaki udvarolni hölgynek, és majd atoll fél, hogy beperlik zaklatásért.
Grafix69
Most nem értem , elfogadta a bocsánat kérését . Mit akar ? Nyilván nem teszi jóvá ezzel a gesztussal a történteket , de ha elfogadta a nyilatkozatát akkor mit akar tőle? Legyen börtönben , vagy ölje meg magát ? Miért nem akkor jelentette fel amikor megtörtént a dolog? Igen szar dolog amit csinált , mert ilyen a habitusa , igen megtörte a saját természete , igen , mindenki elítéli , mit akar tőle , miért nem elég ha megtört , végtére is nem erőszakolta meg , szerintem keresztre feszítéssel nem lesz sem jobb sem nem megtörtént a dolog .
Jozefina
Ez a nő teljesen kivetkőzött magából. Semmi tárgyi bizonyíték, szóban meg mindenki azt mond, amit akar. Egy jó ügyvéd még lehet, hogy rágalmazásért őt fogja bíróság elé állítani!!!
Marton helye meg valószínűleg a férjének kellene!!! Furcsa páros!?
Pálinkás Pál
Ez a ribi kb annyira hiteles mint a miniduce!!!
karma1
@papa.49: @Jozefina: @maci0427: @magyarbakancs: @Grafix69: Az alabbi videotegyik itteni tarsunk tette fel, - mit mondjak, rendkivul tanulsagos, ha a Sarosdi-Schilling hazaspar habitusarol, ugy altalaban: az eletrol valo gondolkodasarol vall:
KIZAROLAG EROS IDEGZETUEKNEK, ES NEM EVES UTAN!

(A video az ominozusnak kiemelt resznel kezdodik, de keptelen voltam leallitani, mert sokkos allapotba kerultem tole... Ha majd egy kicsit megnyugszom, akkor az elso 22 percet is megnezem.)
Eddig meg volt bennem bizonyos fajta szanalom Lilla irant, de ez utan a viedeo utan ez teljesen elmult - mostanra mar egyaltalan nem tudom, mit gondoljak rola, roluk a ferjevel, bar ez a darab eleg vilagossa tette szamomra, hogy a ferj igenis orvosi eset, valamint control-freak, bar nem biztos, hogy valaha az eletben megneznek egy masik rendezeset is.
Szoval, tanuljatok!

www.youtube.com/watch?time_continue=1344&v=uAyQ9kvs9vc
karma1
Ja, meg egy: Most mar azt kivanom ennek a "no"-nek, hogy nagyon essen pofara a birosag elott, es ne most kezdjen el azon gondolkodni, hogy elmenne a birosagra, de mas tegye meg helyette a feljelentest...
A fenti video megtekintese utan inkabb azt kepzelem , lehet, hogy eppen az a baja, hogy ot akkor Marton kikosarazta???
KI LESZ MARTON UTODA???
MIERT NEM VARTA MEG ESZENYI EGY BELSO VIZSGALAT EREDMENYET???
Senki sem kerte ugyanis Marton eltavolitasat, hiszen magatol ment el a szinhazbol es az egyetemrol is.
A szellemi termekebol akar viszont megmaradni es nyereseget produkalni a szinhaz.\
Nem tudom, mennyi penze maradt Martonnak, de akkor most en ragaszkodnek ahhoz, hogy az egesz szinhaz alljon talpra nelkule, az o 50 evnyi szellemi termeke nelkul. Meglathatnak, mire jutnak nelkule...
Nessy
Megnézve a videót, azt ajánlanám a "színésznőnek", ne vállaljon meztelen szerepet!
Azért egy húsz évig jegelt bosszú borzalmas tud lenni! Még mi az ördög fülit akar? Sikeresen tönkretett valakit emberileg, szakmailag.
Mi lett volna, ha akkor és ott cselekszik, hiszen nem megerőszakolni akarta egy részeg drogos.
Az elején még sajnáltam, ma már megérteni nem tudom, és csak az egésznek a célja az, ami érdekes lehet!
Ha minden hasonló esetet az elmúlt évtizedekre visszamenőleg "feltárna" egy szellem, érdekes dolgok derülnének ki.
Hányan fogadták el a "közeledést" pénzért, szakmai előmenetelért, különböző előnyökért!
sokanvagyunk
A videóból is lejövő "művészete" kapcsán el tudom képzelni, a bíróságon is szívesen újrajátszaná a történteket. :(
sokanvagyunk
Az igazi művészvilág meg okkal felháborodhatna és kikezdhetné Sárosdit - két farok egyidejű húzogatása közti kijelentésére - miszerint "semmi baj, ez a művészet".
Edmond Dantes
@sokanvagyunk: Ugye azért képes különbséget tenni színház,film,meg a valóság között? Világhírű színésznők is szerepeltek hasonló,sőt még erősebb jelenetekben is(Sophie Marceau,Angelina Jolie...),ugyanis ha még nem mondták magának,a színész egyik nagyon érzékeny eszköze a saját teste.A színpadon!!! Ekkora baromságot csak a magához hasonló mimózát játszó prűdök mondanak,de amint tapasztalom,azért örömmel kukkolta a videót.Gratulálok,hogy felkutatta és örömét lelte benne.Néha azért talán színházba is járhatna,talán valamit megértene belőle.Bár...
Pálinkás Pál
@Edmond Dantes: Hát barátocskám,aki elvállal egy ilyen szar szerepet,az messze van a művészettől...És a videó megrtekintése után nehéz elhinbnem hogy ellenére lett volna a furulyázás!!!
ittott
ez a film meggyőzött. egy nőiességét elveszített frusztrált picsa. kell még neki a figyelem. most magára húzta. Ribanc
Katalina62
@papa.49: ez is benne lehet a történetben! Még akkor is, ha Marton László valószínűleg bűnös! Azt hiszem itt nem csak a főrendezői állást akarja valaki/valakik!
Edmond Dantes
@Pálinkás Pál: Hát barátocskám,maga is egy nagy marha.Ha járna színházba,akkor láthatta volna.hogy nagyszerű,megbecsült magyar színésznőink is sok esetben meztelen jelenetekben vettek,vesznek részt különféle dramaturgia okokból.Ugyanis nekik a testük is munkaeszköz,egy nagyon érzékeny,kényes munkaeszköz.Főleg a magához hasonlók miatt kényes eszköz..Ezeket a színésznőket mind meg kellene erőszakolni,a kezükbe adni a farkunkat,hiszen nyilván kurvák.Biztos vagyok abban,hogy annak idején maga is gyűjtött Isaurának,a rabszolga lánynak,hiszen maga annyira rendes,erkölcsös ember.Gratulálok.
papa.49
@karma1: Megnéztem ezt a borzadályt, én mindig szerettem szép női testeket látni, de ettől az elhízott libától bizony elment a kedven !!! Ezért a produkcióért még fizetni is kell, esetleg a ,,színház,, fizet a nézőknek hogy ugyan üljenek már be ??? Így már világosabb miért is jött elő a ,,bűvésznő,, evvel a sztorival, mert különben a KUTYA NEM KÍVÁNCSI AZ ÉLVETEG BÁJAIRA !!!
Nosza rúgjunk egy jó nagyot egy ismert emberbe, mivel annak is lehet bűne,oszt. legalább ,,FELFIGYEL RÁNK AZ ORSZÁG,, mert különben a "MŰVÉSZETÜNK" felejthető, magyarul a lőtéri kutyát nem érdekli !!!
justhpeter
Azt gondolom, hogy az beset kapcsán az emberekről kellene beszélni és nem arról ki milyen színházi rendező és ki milyen színésznő.
Pálinkás Pál
@Edmond Dantes: Hiába magyarázol troll!! Talán te a rokona vagy azt itt véded...tisztán látszik a kommentekből az emberek véleménye!!
evacica
Na most már kezdem unni ezt a Sárosdi művésznőt! Már a csapból is a Marton ügy folyik, örülök, hogy ebben az országban ez a legfontosabb és legnagyobb probléma, hogy 2o évvel ezelőtt mi történt! Én is elítélek minden erőszakot, és gusztustalannak tartom ezeket a molesztálásokat, de úgy érzem, hogy ez majdnem minden nővel előfordult ilyen olyan módon, a kérdés csak az, hogy ki hogyan kezelte. Sárosdi művésznőnek is módja lett volna ezt 20 évvel ezelőtt is ugyan így nagydobra verni, de valamiért nem tette, most meg valamiért megtette! Örülnék, ha a média mondjuk fele ennyit foglalkozna mondjuk november 1 életbelépő rákos betegek gyógyszer ellátásához, hogy csak a legolcsóbb gyógyszert írhatja az orvos fel, ami kizárja, hogy az új készítményekhez a magyar rákos beteg bozzájussson!
Avokado
Miért csak most jelentkezett,holott húsz évvel ezelőtt történt?! Miért mások után akar menni? Álljon ki önmagáért! Erre a kérdésre a bíróságon kell felelnie! Valami nem stimmel nála!?
nemkati
Szeretném felhívni a figyelmét azoknak, akik megnézték a Krétakör a "Lúzer" című darabjának pár perces részletét, hogy a darab nem öncélúan mutatta be ezt a pár percet. Ez a darab fontos társadalmi és emberi problémákra hívja fel a figyelmet olyan eszközökkel, amikkel egy színház be tudja mutatni az élet rossz és jó oldalát. A darab egészen másról szól, mint amit gondolnak róla azok, akik csak azt a pár percet (vajon miért csak azt?) nézték meg.
karma1
@Edmond Dantes: Nem mi kerestunk ra erre a videora, hanem az egyik itteni kommentelotarsunk tette ide ezt a videot.
Nagyon kar Sophie Marceau-t es Angelina Jolie-t idetenni, mert ok ehhez a szerephez kepest artatlan kis koristalanyok voltak barmely filmjukben. Angelina Jolie-t pedig kulon kar volt megemliteni, mert ot az edesapja, John Voight gyerekkoraban szexualisan molesztalta. Angelina sosem lett 100-as, ahogy cipeleszte mindenhova Maddox-ot, az elso orokbefogadott fiat, az nem volt teljesen normalis, latszott, hogy pont ezeket a gyermekkori frusztracioit probalja meg kompenzalni.
Az emlitett Kretakori eloadast a ferje rendezte, o is volt az egyik szereploje, es bizony az eleg ritka a szinmuveszetben, hogy a darabban a szereplok a sajat nevukon jatszanak! Ez szamomra olyan zavaro volt, hogy ebbol akar azt a kovetkeztetest is levonhattam volna, hogy ez a "kedves" szinesz-rendezo paros a valosagos eletben is igy el. (Schilling megnyilvanulasa utan, amikor O, a FERJ nem fogadta el Marton bocsanatkereset, teljesen nyilvanvalova valt, hogy ok bizony a sajat eletuket jatszottak el a Luzer cimu darabban: Schilling betegesen control freak - ami azt jelenti, hogy a masik szemelyt 24/7 allandoan ellenorzi minden szinten, fizikailag, szellemileg, anyagilag, es meglehetos terrorban tartja a feleseget.)
Szoval ez a video egy valosagban is megtortenhetett esemenyt dolgozott fol - es Lilla is es Arpad is nagyon elvezte a jatekot.
karma1
@nemkati: Vegigneztem a darabot, de meg mindig nem tartom egy kis kozonsegu szinhaz elott bemutathato aktualis darabnak.
Engem borzasztoan zavart, hogy a sajat nevukon szerepeltek, mert ezzel szamomra az volt az uzenetuk, hogy nem XY elete ez, hanem bizony Lillae es Arpie, meg a kozvetlen kornyezetuke.
Es amikor elolvastam, hogy bizony a ferj nem fogadja el Marton bocsanatkereset, akkor ez a darab NEM szinmu volt, hanem az egyik napjuknak a bemutatasa!
Schilling egy pszichopata ferj, akinel az ivas erre meg ra is jatszik (a darabban iszik, az eletben nem tudom), aki a feleseget a tulajdonanak nezi, mindenen uralkodni akar, a felesege gondolatain, testen, a penzugyein, es minden adando alkalommal megalazza.
Ha Schilling tudott a 20 evvel ezelotti esetrol, akkor hogy engedhette meg a felesegenek, hogy ujra es ujra eloadja ezt a formedvenyt a szinpadon? Hat tudod, Arpika nagyivben szarja le azt, hogy mi tortenik a felesegevel.
Ha en ezt elmeselnem a ferjemnek, o egeszen biztosan megertene, es meg a kosza lehetosegtol is megovna, nehogy megegyszer hasonlot kelljen atelnem. Arpad viszont ebbol egy szindarabot krealt, a fenti eredmennyel.
Bocsika, de en nem tudom elvonatkoztatni ezt a szerepet az o mindennapi eletuktol. Sarosdi tulnyomoreszt a ferje darabjaiban jatszik, tehat Arpi a valo eletben is kontrollalja a felesege munkait, meg a szinhazban is instrualja.
Veiszer Alindaval valo riportjaban Sarosdi allati vacak szineszi eloadast produkalt. Mert ezt valaki megrendelte tole.
Foleg mindez akkor valt valosagga nalam, amikor Lilla elfogadta, Schilling meg nem Marton bocsanatkereset, es amikor Lilla meg egyszer azzal jott elo, (mindezek utan), hogy o birosagon szeretne latni MArtont, DE NEM O AKAR FELJELENTEST TENNI, hanem TEGYE MEG MAS NO!!! Micsoda??? A tobbi 8 kozul egy sem vallalja a nevet, az arcat, nem hogy elmenjen a birosagra, nevvel, cimmel?
Szoval adott 9 no, aki a bulvaron keresztul lerombolt egy eletet, de felelosseget senki nem akar ezert vallalni.
nemkati
@karma1: Nem ismerem a Sárosdi-Schilling házaspár magánéletét, és hogy miért választották a szereplők nevének a saját nevüket, de nem a saját életüket játszották el, hanem azt, amivé az elmúlt évek teszi az embereket. Ez a Lúzer tulajdonképpen egy trilógia harmadik része, és az egész a rendszer ellen tiltakozik. Azt elismerem, hogy szokatlan, meghökkentő, nem szokványos eszközökkel, de kicsi színházban (Trafó) szűk rétegnek adták elő. Na pont ezért tették fel valószínűleg a youtube-ra. Szóval lehet, hogy Schilling egy sz@ralak, de ezzel a darabbal nem gusztustalankodni akart, hanem felrázni. Tudod, engem nem érdekel, ha valaki megnézi azt a pár percet, és ezen undorkodik meg szörnyűlködik, mert ez mindenkinek a maga dolga. Csak próbáltam jelezni, hogy itt másról van szó, mint aminek elsőre látszik.
nemkati
@karma1: Ja és még valami. Én becsülöm Sárosdi Lillát, azért, amit vall a világról, és azért, hogy ki mert állni a történetével, ami 20 éve nyomasztotta. Abban biztos vagyok, hogy ő nem nevezte volna meg Marton Lászlót., és ezt vagy a férje, vagy a többi sértett nő nyomására tette. Mindenkinek, és az egész ügynek jobb lett volna, ha nem nevezi meg, de mostmár ez így marad. Hogy tovább ne romoljon a helyzet, az lenne szerintem a legjobb, hogyha Marton László színházi munkájának, életművének elismerése mellett kellene visszavonulnia, és azokért a nemtelen dolgokért, amiket elkövetett pedig megkapná a büntetést, bár szerintem az elmúlt pár hét is nagy büntetés neki.
sziralisa
Ha már bocsánatot kért egy 74 éves ember, nem kellene neki megbocsátani- legyen bíróság belőle, úgy, mintha nem is kért volna bocsánatot? "Bocsásd meg a mi bűneinket, amiképpen mi is megbocsátunk az ellenünk vétkezőknek" - nekünk sincs bocsánat, ha irgalmatlanok maradunk.
karma1
@nemkati: Nalam az egesz ott dol meg, hogy "nyomasztotta" ... Ha valami nyomaszt - plane ilyen sulyos lelki teher - akkor nem hagyom magam meg a ferjem altal sem arra kapacitalni, hogy egy ILYEN darabban pontosan EZT es IGY kelljen eljatszanom! Lehet, hogy Az valoban megviselte, ami tortent vele akkor, de tala n megsem annyira, hogy nemet mondjon erre a szerepre.
Meg egy nagyon korai hsz-emben ezzel az uggyel kapcsolatban azt allitottam, hogy ez a csaj 20 even keresztul DEDELGETTE az o frusztraciojat, a kis depijet, - ennek a videonak a megtekintese utan pedig mar azt is tudom, hogy ebben a "dedelgetesben" a ferje erosen partner volt. schilling azt akarta elerni mindenaron - es el is erte, - hogy a feleseget meg mentalisan is birtokolja, es ne csak a testet.
Vannak dolgok, amik nem felelnek meg a normaknak: maga ez a darab valasztas, ez a szereposztas, az eredeti nevek megtartasa egy borzaszto pszichologiai nyomas es egy rettenetesen beteg kep kialakitasa, es a nezoknek valo atadasa.
Tudod, az eletben leteznek ki nem mondott normak, hatarok, amiket nem csak a joizles megszegese, de mas moralis meggondolasok miatt sem teszunk, tehetunk meg,
Igy tortenhetett az is, hogy szerintem ez a darab is egy bizonyos hataron tulment.
Az orvos sem kezelheti, mutheti a sajat csaladtagjait, a biro sem donthet rokon vagy csaladtag ugyeben. Ugyanez vonatkozik - bar ki nem mondva - a szineszetre is.
(Ha emlekszel meg arra, hogy Tom Cruise Nicole Kidmannel jatszotta a Tagra zart szemeket, (asszem ez volt a film cime, bar en nem lattam), es allitolag a szeretkezesi jelenet botranyosra sikeredett, mert akkor meg hazastarsak voltak, es tulsagosan elethu volt.
Szoval nekem valamelyik nem volt igaz: vagy a Luzerben adott alakitas, vagy a Veiszer Alindanak adott szegyenlos, agyonfrusztralt kinvallomas...Egyszerre a ketto nem allja meg a helyet. Valamelyik nem igaz.
karma1
@nemkati: Tokeletesen igazad van abban, hogy igen, ezt a darabot be kellett mutatni, a tartalma megrazo, felrazo - de en nem is szinhazi tartalom miatt voltam/vagyok felhaborodva, hanem a szereposztas miatt, illetve az esetek egybeesesenek, valamint annak, hogy nagyonm jo lenne tudni, hogy Schilling mennyit tudott errol az esetrol. Kizarolag a tema es a szereplok egybeeseset kifogasolom a Marton-fele eset tukreben.
Kedves, meg mindig gyanus nekem Eszenyi artatlan "soha nem is hallottam hasonlo esetrol" (Ezt pont a csaladi baratunktol, Gor Nagy Maritol tudom, hogy hazugsag), es a balhe kirobbanasat koveto sorozatos rossz lepesekrol. Eszenyinek mint igazgatonak egy belso vizsgalatot kellett volna mar reges regen inditania Marton fele ugyek miatt, de Eszenyi nem merte bevallalni a felhaborodast, amit kivaltott volna egy ilyen vizsgalat, elegge erthetoen. Hiszen az azt jelentette vllna, hogy Enikonek meg kellett volna hallgatnia egy csomo esetet, ami pletykakent korozott mar regota a szinhazban , es dontest kellett volna hoznia, es bizony Marton ellen... Ezt nem vallalta be, mert nem akarta elvesziteni Martont, az aranytojast tojo tyukot, most meg el kellett jatszania a szinhazigazgatot, aki nem tudott semmirol, ezert nem is lepett Marton ellen. Aztan ra ket napra kirogja Martont - aki sajatmagatol mar ki is lepett - MINDENFAJTA VIZSGALAT NELKUL!
Tehat Eszenyi mar ketszer elmismasolt egy komoly belso etikai vizsgalatot, mert az esetleg a sajat, egyebkent is bizonytalan labakon allo igazgatosagaba kerult volna.
A legsarkalatosabb kerdes: KI FOG JONNI MARTON UTAN A FORENDEZOI SZEKBE???
SCHILLING???
szep napot
Csak egy vicc:
Két emigráns szovjet avantgárd művész üldögél Párizs művésznegyedében, egy zenés kávéház teraszán, termékeny csendbe burkolózva, amikor az egyik felugrik
- Te Grísa, én beleszarok a zongorába!
- Hagyd Vologya, nem értik ezek az igazi művészetet!
nemkati
@karma1: Azért a darabban nem arról van szó, ami Sárosdival történt. A zaklatásnak, vagy abúzusnak sok fajtája van. Az a jelenet, amiről beszélünk, nem a darab mondanivalója, csak a mondanivalónak egy kis része, és nem kettejükről szól, hanem a kettejük által (is) bemutatott jelenről, amiben a színész és az ember kiszolgáltatott a hatalomnak, vagy harcol ellene, de az egész nagyon távol áll és semmi köze egy valamikor megalázott színésznő esetétől.

Az pedig, hogy Sárosdi hogy tudott eljátszani egy ilyet: attól színész valaki, ha mondjuk meghal a gyereke, akkor is el tud játszani egy gyermekét elvesztő szülőt, vagy nevettetni tud egy komédiában.

Hogy emiatt az előadás miatt a nők elleni zaklatások ügye átfordul a Sárosdi-Schilling gyalázásba, az nem tesz jót annak, hogy valahogy felül kéne vizsgálni azt, mit engedhet meg magának a hatalom a kisemberrel, vagy mit engedhet meg magának egy férfi egy nővel szemben, és ez nagy baj.
Equus1
Kezdettől gyanús volt ez a sárosdi vagy mi... A története abszolút életszerűtlennek tűnt. Ráadáásul a személykocsiban elétérdelő férfi és ebben a testhelyzetben az arcával egy magasságban lévő férfi nemi szerv képtelenség.
Ami az elsődleges cél volt azt elérte: róla és a szintén ismeretlen nevű férjéről beszél az egész ország. Hogy ehhez egy életművet tettek tönkre? Leszarják: így megy ez Hollywoodban is.
karma1
@nemkati: Maradjunk annyiban, hogy szemelyes erintettseg miatt nem ohajtok tobbet errol beszelni, hidd el, a velemenyem nagyon megalapozott, nagyon pontosan tudom, hogy ha Sarosdinak 20 eve az az elmenye volt, akkor azt hogy kellett (vona) kezelnie neki es Schillingnek is.
Marton visszaelt a hatalmaval - bizonyos fokig, tenyleg nem kellett volna -, viszont Sarosdinak valamelyik reakcioja nem volt igazi. Vagy a 20 evvel ezelotti, vagy a Veiszer Alinda elott tett vallomasakor. (Vagy nem volt akkora a megrazkodtatas, vagy ha 20 eve oriasi megrazkodtatas volt, akkor nem ertem, miert pont MOST, es miert pont a BULVARon keresztul vadaskodik, holott ennek van hivatalos modja is: 20 eve is volt, most is megvan. Ha nem elt vele akkor, akkor miert el vele most es igy. Csupan erre keresek magyarazatot, es felek attol, hogy senki sem fog tudni erre valaszolni nekem. Nem Sarosdi bajat akarom kicsinyiteni, sem Martont mentegetni. Nagyon egyszeru a kerdesem, es SENKI nem tudott eddig valaszolni.
De ezt tovabb nem ohajtom ragozni, mert mindenki mast lat ebben az esetben, meggyozo valaszt az egyszeru kerdesemre viszont senki nem tud adni).
nemkati
@karma1: Természetes, hogy személyes érintettség esetén az ember másképp alkot véleményt. Az a jó, hogy nem kötelező leírni (tovább ragozni), ha nem akarod. :)

Azonkívül, a különböző zaklatásokat mindenki másképp éli meg és különböző ideig tartó, különböző súlyú terhet jelent neki. Én elfogadom Sárosdi állítását, mivel Marton Lászlóval azóta nem volt személyes vagy munkakapcsolata, tehát alap nélküli bosszút nem tudok feltételezni. A kérdésedre (miért pont most) a választ Sárosdi már megadta a Magyar Narancsban, sajnos sokan átsiklottak felette. És a Weinstein-botrány adhatta meg a végső elhatározást.

Azt viszont változatlanul nagyon szeretném, ha vita folyna arról, mi az elfogadható erkölcsi szint férfi és nő, vezető és beosztott viszonyában. Mert itt sokminden nagyon nincs rendben.
karma1
@nemkati: Igazad van: SEMMI nincs rendben ezen a teren, es ha nagyon vissza akarunk menni ebben a kerdesben, akkor akar a katolicizmus, a patriarchatusra, a ferfi felsobbrendunek kihirdeteseig is visszamehetunk: vagyishogy a nok mindig minden helyzetben hatranyban vannak a ferfiakkal szemben. Szexizmusban plane, de ha azt nezed, hogy ket egyenlo kepzettsegu, vegzettsegu, egyenlo koru ember kozott a ferfi mindig joval tobbet kap a nonel ugyanabban a beosztasban is.
Egy no eleve nincs nyero helyzetben, csak nagyon extrem esetekben, amikor valami olyat tud, amit egy ferfi nem (uzletasszony, feltalalo, vagy eppen extrem sportolo, vagy eppen beleszuletett egy gazdag csaladba, amit visz tovabb ).
A Magyar Narancs cikket nem olvastam, igy nem tudom, milyen valaszt irt erre a kerdesre, de ha beleolvasnek, akkor meg tudnam mondani, hogy mi volt a valos oka, illetve kivaltoja.
(Hiaba Weinstein, hiaba a nagy kulfoldi kitarulkozas - ha alapjaimban a maganeletemben zarkozott vagyok es 20 evvel ezelott nem voltam hajlando egy rendorsegi alkalmazottnak vagy ugyvednek elmondani a problemamat, akkor most 20 ev utan mitol lettem annyira bator, hogy azonnal 10 millio magyarnak mondom el, hogy nekem mit mutatott Marton.
Tudom, szinesz, extra erzekeny, kenyes, stb,stb... de eppen ezert a megoldokepessege, empatiaja es minden mas erzeke is sokkal jobban fejlett, mint egy atlagembernek.
Nem eri meg rola beszelni, mert mint mondtam, a valosag sokkal realisabb, egyszerubb, mint amit itt o most dramaian eloadott Alindanak a videoban, sokkal praktikusabb megoldasok leteztek erre a kerdesre mar 20 eve is, most is.
Neki aztan pontosan ismernie kell a szinesz-rendezo palyat belulrol, tudnia kell, hogy melyik lepesevel kinek mit okoz. Marton megerdemelt volna egy birosagi eljarast, feketen-feheren az erte jaro buntetest - abbol se jott volna ki tisztabban, de megiscsak mas lett volna.
GeoCravker
"aki maga nem tenne jogi lépéseket, de egy indulóhoz csatlakozna."
Ez aztán a gerinc...
Libazsírból. A Szaharában.
nemkati
@karma1: Kiss László, aki sokkal súlyosabb dolgot (is) követett el, és aki ellen annakidején volt bírósági eljárás és ítélet is született, ő sem jött ki jobban a történetből, mint Marton László. Ha Marton Lászlót 20 éve bíróság elé vitték volna, talán kapott volna büntetést, talán másképp viselkedett volna sok pályakezdő színésznővel, ez igen súlyosan Sárosdi megalkuvásának köszönhető. És akkor Marton még ugyanígy megalkothatta volna nagyszerű életművét, egy kis szépségpöttyel a jellemén, főleg ha az a pötty ugyanúgy feledésbe merült volna az idő múlásával, és a kiváló teljesítményével, mint Kiss László esetében.

Az őskorig visszamehetünk a férfi-nő viszony kérdésben, de mára már azért nagy fejlődés történt ezen a téren is. Különösen a nőmozgalmaknak, egyenjogúsági törekvéseknek köszönhetően. De a kérdés több, mint férfi-nő viszonya, mert ha az ember-ember viszonyt nézzük, ha ott történik változás, akkor más téren is. Az én véleményem annyi, hogy szerintem tisztelni kell a másik emberben azt, ami tiszteletre méltó, és elítélni azt, ami negatív tulajdonság. Mert senki nem csak rossz, vagy jó, de mindenki érző, csak egy, a világmindenséghez viszonyítva nagyon rövid kis életet élő ember.
karma1
@nemkati: Minden szavaddal egyetertek - de azt hiszem, mar komoly valsagban van az emberiseg - eltolodtak az ertekek, valtozott a moral - hat nem egyszeru...:o(
karma1
@GeoCravker: 08.57: Ezen is fennakadtam: ha nem akar jogi lepeseket, AKKOR MI VOLT A CELJA? CSAK ELMOZDITANI MARTONT, UTAT CSINALNI A FERJENEK?
Equus1
@nemkati: Te elfogadod valóságnak, amit ez a sárosdi vagy mi állít? Hát nem látod, h a 20 éves törinek egyetlen beazonosítható személye sincs Martonon kívül? Nincs aki látta volna őt kocsiba szállni, nincs akinek másnap panaszkodott volna. Anyjának sem mondta el a rettenetes sérelmet. Az egész mocskolódás úgy életszerútlen, ahogy van.
Nessy
Mindenesetre egyet elért a "művésznő"! Vele van tele a média! Jobb reklám, mint egy feledhető szerep! Az, hogy egy embert tönkretett 20 évi hallgatás után, már csak a bónusz! Hogy kinek csinált főrendezői helyet, tanári állást? Na, ez lesz érdekes!
karma1
@Equus1: Latod, ezt el is felejtettem: az egyik cikk boszen allitotta, hogy "megvan Marton rejtelyes tarsa: pszichologus lett az illeto" Se egy nev, eletkor, SEMMI ! (Igaz viszont, hogyha Schillingnek csinalja a szabad utat, akkor nem is erdekes, mert Marton helye kell neki)...
A legfurcsabb, hogy nem akar jogi lepeseket, csak ha valaki mas jelenti fel, akkor majd elmegy tanuskodni. O viszont kapott 8 "tamogatot," akibol egyetlen egy sem vallalta a nevet, elerhetoseget (bar az egyik azt mondta, ha szukseg lenne a torvenyes tanuvallomasara, akkor adna a nevet. Aha, - ELVBEN! De gyakorlatban???)
Van egy csomo kerdes, amire majd csak akkor kapunk valaszt, amikor kinevezik az uj forendezot... Mert az kivulrol fog jonni, es arra politikus fogja kimondani a vegso szot. (Marpedig ennek nagyon gyorsan be kell kovetkeznie, mert a szinhaz nem maradhat forendezo nelkul). Ez eleg rovid ido lesz, erdemes lesz odafigyelni...
nemkati
@Equus1: Én elfogadom, te nem, és kész. Pont, hogy volt tanúja a történetnek, Marton barátja, aki nyilván nem fog megszólalni az ügyben, mert róla is elég negatív a kép. Én nem ismerem személyesen sem Marton Lászlót, sem Sárosdi Lillát, tehát nincs okom kételkedni bármelyikük szavában. Ahogy nem lehet bizonyítani azt, hogy megtörtént, úgy azt sem, hogy nem. De a többi nő vallomása alapján, és mivel Marton bocsánatot kért, az a valószínűbb, hogy megtörtént. Ez kéne legyen a kiindulópont. És innen kell elágazni abba az irányba, hogy ettől a konkrét eseménytől és szereplőitől függetlenül mi a helyzet. Én már nem akarom rágni azt a csontot, hogy igaz, vagy nem. A jelenség létezik, és ez a lényeg.
Equus1
@nemkati: Marton barátjának nincs neve.A többi nőnek nincs neve. A te koncepciód szerint valóságnak kellene elfogadni azt az állítást, h Te engem tegnap este férfibarátoddal kiraboltál?

Hogy Marton bocsánatot kért?... Hát, ja... egy ilyen korú emberbe ilyen gyalázatos módon, pusztán csak a hírverésért belerúgnak... nagy energia kell ahhoz, h ringbe szálljon. A bocsánatkéréssel megmondta: leszarja a törekvő kicsi szukát.

A jelenség vélhetően létezik mióta van tesztoszteron és ösztrogén. És létezni is fog, amíg ez a kétféle hormon megvan az emberekben. A konkért eset viszont egy törekvő, izgága senkinek a próbálkozása hírnévre szert tenni, nem törődve azzal, h egy másik, tőle sok szempontból jelentősen különb embernek az életművét teszi tönkre.
nezelodo
A francba, bocsánatot kért a tapizós és perverz ember. A hírnév meg sehol, hát ez a szívás. Tényleg bíróságra kell menni, hívni a többieket is és elégtétel vétetik. Vagy akkor nem lehet tovább habosítani? Hogy mire ment ki e késői bejelentés, majd megtudjuk, ha eljön az ideje.
Equus1
@nezelodo: "A francba, bocsánatot kért a tapizós és perverz ember."... Ott voltál, h tényként állítod? A bocsánatkérésben nem szerepel, h elismerne bármit is.
Equus1
@BALKÁN KOBRA: telt ház mellett megy a 900. előadás
nezelodo
@Equus1: Én sem voltam ott, bár én nem szoktam bocsánatot kérni azért amit nem követtem el. Attól tartok még a bíróság sem tudná eldönteni igaz-e, csak ők tudhatják mi történt, akik állítólag jelen voltak, de napok óta nyomják szakmányban a hölgy megszólalásait, arról, hogy mit tett vele, akárcsak a nemzetvezető a Vona nemi eltévelyedésének vádját a parlamentben. Ez ellen nehéz védekezni, de ha rágalom is, valami megragad belőle a fejekben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.