Korábban azt kérték, mindenki időben - mondjuk ősszel - adja postára karácsonyi csomagjait. Most azt mondják, bírják majd a rohamot, csak nem tudni, hogyan.

A postás szakszervezet ezres nagyságrendű létszámhiányról tud, a Magyar Posta viszont 500 betöltetlen állást ismert el – szemlézi a Magyar Nemzetet az Index.

A posta tájékoztatása szerint mintegy 400 nyitott pozíció van logisztikai területen, és további 100 kézbesítő, ügyfélszolgálatos hiányzik, a legtöbb embert a központi régióban és Nyugat-Magyarországon tudnák felvenni. A Postások Független Érdekvédelmi Szövetsége ugyanakkor arról tájékoztatta a lapot, hogy tudomásuk szerint ezres nagyságrendű az emberhiány, és gépjárművezetőket, rakodókat, feldolgozókat is bőven fel tudna venni a cég.

Több száz fős a létszámhiány a Postán

Fotó és nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

A Magyar Posta azt kommunikálja, jól felkészültek a megnövekedett karácsonyi forgalomra, bővítették a csomagfeldolgozási kapacitást, és növelték a dolgozói létszámot, így nem kell olyan káoszra és csúszásokra számítani, ami a tavaly év végét jellemezte. A szakszervezet már nem ilyen optimista, várakozásuk szerint pont olyan nehézkes lesz a kézbesítés idén is, mint 2016-ban volt.

Az érdekképviselet úgy véli, a 25 százalékok béremelés csak lassította, de nem állította meg az elvándorlást, hiszen az ágazat sok más szereplőjénél jóval magasabb béreket kapnak az alkalmazottak.

(Index)

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Lepényleső: Ez jó ! Az államtitkárok többsége valóban nem alkalmas másra.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
tudode
Hajdanán a Posta és a Vasút nyugdíjas, biztos állás volt. Az Édesapa fenn tudta tartani a családját a keresetéből, mert 200 Pengő fixel az ember könnyen VICCEL volt, de nem csak a KÖZSZOLGÁLATOT sikeredett a béka feneke alá letornászniuk, szinte mindent!!!
.
Úgy lezüllesztették a Postát is, hogy mindent lehet vásárolni, CSAK TISZTESSÉGES SZOLGÁLTATÁST NEM, mert akik még nem hagyták el, AZOK BELEGEBEDNEK A MELÓBA!!!.
.
Erről van szó:
.
----- Amikor havi 200 pengő fixszel még „könnyen vicceltek”
mult-kor.hu/amikor-havi-200-pengo-fixszel-meg-knnyen-vicceltek-20170102
.
A Ft bevezetésekor az én fizetésem 738 Ft volt, akkora volt az infláció, hogy sajna a mai jövedelmemből talán még annyi sem engedhető meg, mint anno!!!
.
Mert MAGYARORSZÁG JOBBAN TELJESÍT, csak azt nem tudni KINÉL, MINÉL???
Levendula
@lópicigáspár: Nem csak feltehetően... Egyébként ahol csak lehet, kikerülöm a Magyar Posta "szolgáltatásait". Amíg van FoxPost, addig nem létezik más csomagküldő szolgáltatás...
Desischado
Hazug duma. Egy csomó embert elküldtek, a maradékra ráverték az ő munkájukat is, alig 100 000 ftért güriznek, és ráadásul még cseszegetik is a dolgozókat, hogy adjanak el minél több biztosítást és a többi. De az igazgatónak meg van a több milkó fizetése!
Clavigo
Rá kell emelni a vezérig. fizetésére...oszt rögtön megoldódik a karácsony.
quadrocopter
Az ám a helyzet, hogy egy Magyar Posta színvonalú cégnél nem szabadna a vezéreknek milliókat hazavinni fizuként és akkor jutna alkalmazottakra is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.