Fontosnak nevezte az összehangolt indulást a parlamenti választáson Juhász Péter, az Együtt elnöke és Karácsony Gergely, a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje az Együtt országos politikai tanácsának szombati budapesti ülésén.

Juhász Péter: a nemzetnek szüksége van érte politizáló kormányra

Fotó és nyitókép: Juhász Péter Facebook-oldal

Juhász Péter kiemelte, kizárt, hogy sikerüljön kormányt váltani, ha az egyéni választókerületekben nem egy ellenzéki induló áll szemben a Fidesz jelöltjével, ez pedig "az össz-ellenzéken múlik". Hangsúlyozta, az önálló induláshoz szükséges program megalkotásán és a jelöltek kiválasztásán túl fontosnak tartják, hogy "a nemzetnek legyen kormánya, amely érte politizál".

Ezért hajlandóak vagyunk visszafogottan, pártérdekeinkkel adott esetben szembe is menve politizálni

- fogalmazott. Erre példaként említette az ellenzéki erők koordinált választási indulását, sajnálatát fejezve ki, hogy egyes pártok elutasítják a közös jelöltállítást.

Elegük van az embereknek abból, hogy mindenki önállóan szeretné megvalósítani önmagát, önérdekből – mondta Juhász Péter, megjegyezve, hogy a két párt nyitott arra, hogy mások is csatlakozzanak az együttműködésükhöz.

Karácsony Gergely szerint a siker egyik kulcsa az lesz, hogy a választókat rávegyék, a két szavazatukat "okosan osszák be", az egyikkel a sokszínű ellenzéki tábort megszólítani képes jelöltet támogassák, a másikat pedig a számukra legszimpatikusabb listára adják.

Mint mondta, sokáig vártak a hozzájuk hasonlóan gondolkodó pártokra, most is nyitva van az ajtó, de már "el kell indulnunk, dolgoznunk kell, szövetséget kell kötnünk, koalíciókat kell alkotnunk", és meg kell találni a 106 egyéni jelöltet.

Karácsony Gergely szerint nem csupán az Orbán-kormány, de az annak hatalomra kerüléséhez vezető körülmények helyes kritikáját is meg kell fogalmazniuk, olyan ajánlatot téve a választóknak, amely "nem az Orbán-kormány előtti múlt, hanem az Orbán-kormány utáni jövő felépítéséről szól".

Mint mondta, az Együtt és a Párbeszéd programja sokban hasonlít egymáshoz, ennek elemeként említette, hogy "nincs liberális demokrácia összetartó társadalom nélkül", a jövő Magyarországát pedig tudásalapúvá kell tenni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
picike1
igen meg a juhászra aki megtanult fütyüögni !
cikicakk55
Drága Péter! Ezt mi is tudjuk, a nép nagyobb része.Azt a részt kell valahogy meggyőzni,amelyik kényelmesen üldögél otthon,azzal az indokkal,hogy" Áhhh úgy sem változik semmi," "Úgy is mindegyik lop" " el van ez már döntve, az egész népszavazás csak egy pofafürdő" stb, vagy csak lusták kiemelni a seggüket a fotelból.Mondjuk a fene nagy összefogásotok is október 23-ra az eső miatt nem jött létre.Mit vártok akkor egy minimál bérestől,vagy egy éhezőtől,hogy a maradék kis energiáját is a szavazásra fordítsa?ha ti magatok is megijedtek az esőtől.A FideSS buszokkal vitte a bértapsikolókat. Gyurcsánynak lenne elég pénze,na meg ti sem nyomorogtok,össze lehetett volna dobni egy kis lóvét,hogy a tüntetésekre vigyenek fel vidékről is embereket. na de vissza a szavazásra. Meg kell győnötök a bizonytalanokat és a lustákat,hogy menni kell szavazni.Tök mindegy,hogy kire,mert annyi úgy sem fog össze jönni,hogy a FideSS ne maradjon a parlamentbe,sőt szerintem még a kormányzó pártban is benn marad koalícióban.Lényeg,hogy ne legyen 2/3 lehetőségük.ne tudjanak egyedül eldönteni mindent amit csak kitalálnak.Ne tudják a törvényeket úgy variálni,hogy nekik legyen jó. Fogjatok össze legalább arra az egy napra. Nem értem miért a Momentummal jössz,hisz pont ők mondták hatalmas pofával,hogy senkivel nem fognak össze.Valamiért engem az egész Momentum, az 1990-es FideSSre emlékeztet.
RonaGyuri
a nemzetnek nagyon sok mindenre szüksége lehetne! =))
tothjani
Jelenleg inkább úgy tűnik hogy az élősködőknek van szüksége egy tolvaj bagázsra, akik az ő szemüket is kiszúrják némi apróval, hogy nehogy munkát kellejen keresniük.
karma1
@Jozefina: Nagyon jo cikk, koszi...:o))) Erdekes, hogy a Magyar Hirek kerte a felmerest, megis majdnem realis adatokat kozolnek, nem nyalnak a futyisznek... Nagyon erdekes...
Bar ok talan tudjak, hogy a szamok es a matematika ELLEN nem sokaig lehet harcolni: a szamok elobb utobb a fejukre rogynak, olyan aranyban, amit mar a legjobban kozmetikazott statisztikaval sem tudnak tisztara mosni,,,:o))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.