Az emberi erőforrások minisztere nagyra értékeli a Lungo Drom munkáját, mert a szervezet mindig szót emelt a magyarországi cigányságért és képviselte őket.

Balog Zoltán nagyon megdicsérte Farkas Flóriánék munkáját
Fotó: Mészáros János/MTI

Balog Zoltán szombaton Szolnokon, a 27 éve alakult Lungo Drom kongresszusán felszólalva kijelentette:

Magyarország csak akkor léphet igazán előre, ha minden polgára – köztük a cigányok is –, előre tud lépni.

A mintegy 2000 résztvevő előtt kijelentette: az Emmi a felzárkózásért felelős államtitkársággal partnere lesz a Lungo Dromnak.

A szolnoki tiszaligeti Városi Sportcsarnokban tartott rendezvényen együttműködési nyilatkozatot írt alá a minisztérium nevében Balog Zoltán és Farkas Flórián, a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöke. A dokumentum a miniszter szerint tartalmazza a munkában, tanulásban, a kultúrában, a lakhatásban, az egészségügyi ellátásban sikeres programok folytatását.

A miniszter átadta Orbán Viktor miniszterelnök köszönetét és gratulációját a szervezetnek.

Balog Zoltán hangsúlyozta: partnernek, egyenrangú félnek kell tekinteni a cigányságot, és hibás az a politika, amely tettesként vagy áldozatként tekint a romákra.

A miniszter felidézte a 2008-2009-es tatárszentgyörgyi romagyilkosság-sorozatot és azt, hogy az akkori kormány antirasszista tüntetést szervezett a Duna-parton, miközben a segítséget, a pénzt, a tanulás lehetőségét a mostani kormány vitte el Farkas Flóriánnal az áldozatok családjainak.

Kirekesztés helyett összetartozásra, politikai felelőtlenség helyett felelősségre "egymásért és saját magunkért", megosztottság helyett együttműködésre van szükség – fogalmazott.

Farkast méltatta a miniszter

Balog Zoltán azt mondta: Farkas Flórián az első cigány vezető Magyarországon, akivel érdemben lehet és lehetett együttműködni.

Az Országos Roma Önkormányzatnak az elmúlt huszonöt évből volt négy "botránymentes" éve, amikor Farkas Flórián volt az elnök

– közölte Balog Zoltán.

Elmondta: szabálytalanság esetén eljár, vizsgálatot indít, ha kell, feljelentést is tesz, mert "tiszta kézzel lehet csak részt venni" a roma politikában. Hangsúlyozta: akit viszont alaptalanul vádolnak, azt megvédik.

Az eddigi eredmények között említette a Nő az esély programot, amelyben 500 roma nőnek sikerült munkát szerezni, a következő ilyen programban újabb 500-nak. Balog Zoltán szerint sokkal jobb ma a romák helyzete, mint 2010-ben volt, a problémák sokkal kisebbek. Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke az eseményen azt mondta: az együttműködési nyilatkozat a felzárkózáspolitika valamennyi területét érinti. Hozzátette: a kormány elkötelezte magát és óriási erőfeszítéseket tesz 2010 óta a hátrányos helyzetűek, különösen a hazai cigányság felzárkózása érdekében.

Sikerült elérni azt is, hogy a romaügy európai üggyé váljon – mondta. Eredmény, hogy mérséklődött a mélyszegénységben élők száma, a közfoglalkoztatásnak köszönhetően több százezer cigány ember kapott munkát, minden rászoruló gyermek meleg ételt kap az iskolákban és a korai iskolaelhagyók száma is jelentősen csökkent – sorolta. Szólt arról, hogy a Lungo Drom – "Magyarország legnagyobb cigány családja" – ma is több mandátummal rendelkezik, mint az összes parlamenti ellenzéki párt együtt. 

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Nem szép dolog papot akasztani,de ez a ...is rászolgált,a farkas farkát is levágni-szavazatszállításkor megetetheti a híveket vele a vicctor.SÜLVE FŐVE EGYÜTT FURUGLÁZIK A CIGÁNYBÁRÓVAL A BALOG IS ÉS AZ ORBÁN IS.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
solidedge
Sőt Balog azt is mondta, hogy felnéznek Farkasra, mert jobban lop mint ők.
bencemacska
@solidedge: ma, 10:22
Az csak úgy sikerülhet,ha aláfekszenek!!!-:)))
bencemacska
@csipetke: tegnap, 19:08
Áh csak azt kellene mondani a tezsvíreknek, hogy a flóri zsebében van az a píz, amit nekik küldött a orbán, de az nem nem akarja nekik adni, meg akarja tartani magának
cikicakk55
"A miniszter felidézte a 2008-2009-es tatárszentgyörgyi romagyilkosság-sorozatot és azt, hogy az akkori kormány antirasszista tüntetést szervezett a Duna-parton, miközben a segítséget, a pénzt, a tanulás lehetőségét a mostani kormány vitte el Farkas Flóriánnal az áldozatok családjainak."

Atyám,vagy miniszter de nem úr! Minek is nevezzelek? Szögi tanár úr agyonverését miért nem említik meg? Valahogy nem jutott a fülembe,hogy az Ő családjának az orbán kormány adott volna valami kárpótlást.A többi Magyar ember agyonveréséért,kifosztásáért,már nem is szólok. Úgy őszintén! Milyen pap az,aki 3 szent nevét,csak papírból tudja elmondani.? Milyen pap az,aki ha nem olvassa a szöveget,akkor képtelen egy mondatot hebegés nélkül elmondani? Mit fog szólni a főnöke ( most nem orbánra gondolok,attól feljebb konkrétan a papok főnökére),hogy tolvajokat dicsér,hogy bűnözőket pártol? Nem fél,hogy Isten haragja lesújt? Én nem vagyok vallásos,de nekem nem volna pofám ekkorákat hazudni.Bele a nép pofájába,mikor már az óvodások is tudják mit tett Farkas Flórián. Mi lett a büntető ügyeivel? Hogy lehet egy több-százezres nép vezetője egy olyan ember,aki csak Göncz árpád kegyelméből jöhetett ki a börtönből?,Milyen több-százezer roma dolgozik most már? Gondolom pár stricivel több van és pár roma lánnyal több áll az országutakon.Na de annyival nincs több,mint ahogy ez a felkent álcsuhás állítja.Magyarország szégyene.Még Orbánnál is nagyobb G,mert egy papnak ilyet nem lehetne tenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.