Az emberi erőforrások minisztere nagyra értékeli a Lungo Drom munkáját, mert a szervezet mindig szót emelt a magyarországi cigányságért és képviselte őket.

Balog Zoltán nagyon megdicsérte Farkas Flóriánék munkáját
Fotó: Mészáros János/MTI

Balog Zoltán szombaton Szolnokon, a 27 éve alakult Lungo Drom kongresszusán felszólalva kijelentette:

Magyarország csak akkor léphet igazán előre, ha minden polgára – köztük a cigányok is –, előre tud lépni.

A mintegy 2000 résztvevő előtt kijelentette: az Emmi a felzárkózásért felelős államtitkársággal partnere lesz a Lungo Dromnak.

A szolnoki tiszaligeti Városi Sportcsarnokban tartott rendezvényen együttműködési nyilatkozatot írt alá a minisztérium nevében Balog Zoltán és Farkas Flórián, a Lungo Drom Országos Cigány Érdekvédelmi és Polgári Szövetség elnöke. A dokumentum a miniszter szerint tartalmazza a munkában, tanulásban, a kultúrában, a lakhatásban, az egészségügyi ellátásban sikeres programok folytatását.

A miniszter átadta Orbán Viktor miniszterelnök köszönetét és gratulációját a szervezetnek.

Balog Zoltán hangsúlyozta: partnernek, egyenrangú félnek kell tekinteni a cigányságot, és hibás az a politika, amely tettesként vagy áldozatként tekint a romákra.

A miniszter felidézte a 2008-2009-es tatárszentgyörgyi romagyilkosság-sorozatot és azt, hogy az akkori kormány antirasszista tüntetést szervezett a Duna-parton, miközben a segítséget, a pénzt, a tanulás lehetőségét a mostani kormány vitte el Farkas Flóriánnal az áldozatok családjainak.

Kirekesztés helyett összetartozásra, politikai felelőtlenség helyett felelősségre "egymásért és saját magunkért", megosztottság helyett együttműködésre van szükség – fogalmazott.

Farkast méltatta a miniszter

Balog Zoltán azt mondta: Farkas Flórián az első cigány vezető Magyarországon, akivel érdemben lehet és lehetett együttműködni.

Az Országos Roma Önkormányzatnak az elmúlt huszonöt évből volt négy "botránymentes" éve, amikor Farkas Flórián volt az elnök

– közölte Balog Zoltán.

Elmondta: szabálytalanság esetén eljár, vizsgálatot indít, ha kell, feljelentést is tesz, mert "tiszta kézzel lehet csak részt venni" a roma politikában. Hangsúlyozta: akit viszont alaptalanul vádolnak, azt megvédik.

Az eddigi eredmények között említette a Nő az esély programot, amelyben 500 roma nőnek sikerült munkát szerezni, a következő ilyen programban újabb 500-nak. Balog Zoltán szerint sokkal jobb ma a romák helyzete, mint 2010-ben volt, a problémák sokkal kisebbek. Farkas Flórián, a Lungo Drom elnöke az eseményen azt mondta: az együttműködési nyilatkozat a felzárkózáspolitika valamennyi területét érinti. Hozzátette: a kormány elkötelezte magát és óriási erőfeszítéseket tesz 2010 óta a hátrányos helyzetűek, különösen a hazai cigányság felzárkózása érdekében.

Sikerült elérni azt is, hogy a romaügy európai üggyé váljon – mondta. Eredmény, hogy mérséklődött a mélyszegénységben élők száma, a közfoglalkoztatásnak köszönhetően több százezer cigány ember kapott munkát, minden rászoruló gyermek meleg ételt kap az iskolákban és a korai iskolaelhagyók száma is jelentősen csökkent – sorolta. Szólt arról, hogy a Lungo Drom – "Magyarország legnagyobb cigány családja" – ma is több mandátummal rendelkezik, mint az összes parlamenti ellenzéki párt együtt. 

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
Nem szép dolog papot akasztani,de ez a ...is rászolgált,a farkas farkát is levágni-szavazatszállításkor megetetheti a híveket vele a vicctor.SÜLVE FŐVE EGYÜTT FURUGLÁZIK A CIGÁNYBÁRÓVAL A BALOG IS ÉS AZ ORBÁN IS.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
nevemnick
,,Balog Zoltan nagy megdicsérte farkas flóriánék munkáját..."

Mi a lófütty van a propi szerkesztőivel? Ma már ez a második szarvashiba a címekben...
ágimami
Jééééééééééé! Előkerült a farkasflóri??? Eddig merre kódorgott???
Egyébként ez az egész kongresszus szégyen és gyalázat!!:DDD
(Még csak annyit, a címet illene helyesen leírni, de úgy látszik moderátor itt sem működik!!)
RonaGyuri
s majdnem olyan pofátlanul lopnak, mint ők! =))
bakegya
Nem szép dolog papot akasztani,de ez a ...is rászolgált,a farkas farkát is levágni-szavazatszállításkor megetetheti a híveket vele a vicctor.SÜLVE FŐVE EGYÜTT FURUGLÁZIK A CIGÁNYBÁRÓVAL A BALOG IS ÉS AZ ORBÁN IS.
Klubtag
Ez a társaság sem veszélyesebb, mint az "újhullámos túristák"...farkasflóri népe ugyanis itt marad és fő szavazó bázisa lesz a fidesz-kdnp bűnszövetkezetnek...
nusika
...hogy lopnak ???!!! ...ez igazi dicséret !!! ...
Sziszifusz
Ez a pofátlanság már " a kopasznak is hajmeresztő" !
anka
- ekkora hazugságot amit ez az álszent barom lenyom az már csúcs...:D
- mit tett a cigányokért farkas flóri?!?!?! - meglopta őket..., mi meg kifizettük!
volvós
Mind a kettőnek a nehéz altesti munkát végző, és a szájukkal végző
társadalmi közmunkás édes qrwaanyjukat !!! Ez már családi buli...
A cigányság felzárkózott ( a pénztár előtt )
bencemacska
No, ezt is megértük, Magyarországon a lopás nem köztörvényes bűnelkövetés,hanem a cigányság felemelkedésének a módszere.
Mondja mindezt egy magyar református pap, aki statisztált másfél milliárd forint ellopásához.
anka
@volvós: - de csak ,,válogatottak" zárkózhattak' fel... , akinek hosszú a nyelve...:D
volvós
@anka: ...felőlem tövig be is vehetik !!
justhpeter
@anka: "... mi meg kifizettük !" KÉTSZER !
justhpeter
@volvós: Igen, a cigányság egy része - Farkas és a Lungo Drom - felzárkózott a tolvaj testvéreik mellé. Ez is egyértelmű jelzés a választóknak, hogy 1,6 milliárd eltüntetéséért a "tesvír" nem kerülhet dutyiba, hanem még a "tisztelendő tesvír" meg is dicséri.
papa.49
Gondolom milyen NEHÉZ LEHETETT AZ 1.6 MILLIÁRDOT ELLOPNI A BOKSZOSNAK, ez a másik bokszos tetű meg dicsérgeti, mert mást nem tud csak vigyorogni, és HAZUDNI !!!
volvós
@papa.49: ...ezek után ugye ne legyünk rasszisták ???
papa.49
@volvós: Nem vagyok, sőt nem is voltam az de mint egy öreg rendőr ismerős mondta volt ,,AZ EMBER SZÍNE FEHÉR,, na én ehhez tartom magam, és ha jól megnézzük az etnikum tesz bőven azért hogy kirekesztőek legyünk velük szemben!!!
Lepényleső
Aki mérhetetlenül lopja a közvagyont azt dicséret illeti? Esetleg azért mert "csak" ennyit?
Kísértet Lublón,fordítva a lovon?
tudode
Netán Balog tiszteletes, miután a Flóri meggyónta a KÖZPÉNZZEL való "bánásmódját", FELOLDOZTA, v mit csinált a miniszterrel, hogy félrebeszél!
.
Még a nyomorban élő Édesapja is aggódik a fiáért, mert bujkálnia kell
.
---- CÉLPONT - Farkas Flóriant kerestük
www.youtube.com/watch?v=TTr5rV_U_y0
.
Nem cáfolta senki a videóban elhangzottakat, tehát az iGAZSÁG megtörtént!!!
.
Miért takargatják Flóriít "is"???
a helység kalapácsa
balog zoltán farkas flóriánnak: "Megdicsérlek, mert csak pár milliárdot loptál el. Ellophattál volna többet is, de te csak pár milliárdot loptál el. Köszönöm a munkádat!"
csipetke
Ez a Farkas Flóri rohadtsokat tud valamiről,hogy még mindig takargatják ennek a bűnözőnek a faxságait.Kétségtelen,hogy baromi ügyes ember,egy magyar David Copperfield,aki képes volt eltüntetni több mint másfél milliárd ft-ot.Nagyon remélem,hogy a választás után előszedik ezt az embert is az elhappolt pénz miatt.
1magyar
Ezt a munkát bárki el tudná így végezni ha a kezébe adják a milliókat.
papa.49
@1magyar: Szerinted itt most ki beszélt a ,,migrikről,, ???
evacica
Ez a Balog minden csak nem lelkipásztor! Nem tudom, hogy ismeri a 1o parancsolatot, mert ott az i az egyik, hogy NE LOPJ! Ez olyan mint a Júdás 30 aranyért eladja az országot, meg az Istent is! Szégyellheti magát a református egyház, hogy milyen lelkipásztoraik vannak!Én mindenesetre szégyellem helyettük is magam református lelkipásztor és presbiter felmenőim nevében is!
1magyar
@papa.49: Csak a bőr színe miatt gondoltam...amit írtál.
namihami
Hát, amennyit a díszcigány ellopott, abból juthatott neki is.
lampa laz
"Hogy a tetves ég nem szakad már rá erre a szájbatekert, rommá erőszakolt, csupaszra lopott idióta barom országra. Esküszöm, ezt is csak velünk lehet megcsinálni. A másfél milliárd forintot eltüntető, a Híd a tökömtudjahová programot szétlopó, hónapokig bujkáló cigányság szégyene továbbra is a másik geci – már a miniszterek elnökéről beszélek – teljes védelmét élvezi. Mert a Fidesznek kell a cigányok szavazata és úgy gondolják, ezt Farkas Flórián tudja szállítani nekik. Ez kőkeményen erről szól, semmi másról. Minden és mindenki más le van szarva. Ha Farkas tudja hozni a szavazatokat, akkor nyugodtan lophat, ami a seggén kifér, szétrabolhatja a cigányság munkához juttatására szánt pénzt.

Sőt, még Balog Zoltán fasztudjamilyen miniszter is odacsámpázik és kenetteljes vigyorral pózol ehhez a gyalázathoz. És ezt még bele is tolják a pofánkba. Ha van valami, ami egyszerre vérforraló és megalázó, akkor ez biztosan az. Olyannyira, hogy az én pofámon ég a bőr, amiért ez előfordulhat abban az országban, amelynek én is polgára vagyok. A rohadt életbe, abba!"
human
Csak egy magyarázat van arra, hogy ez a Balog, meg korábban Kövér széles mosollyal rázott kezet ezzel a féreg Flórival. Tudják, hogy ő intézi a cigány szavazatokat a pártnak és hát az jó ügy szerintük.
papa.49
Meg hát sok mindent tudhat az apósékről, ez is szempont, sőt még a túrkevei dolgokról is ...
cikicakk55
Néhány éve pont Balogh minisztériuma tárta fel,hogy Farkas Flórián a Lungo drom vezetőjeként 1,5 milliárd forintot tüntetett el amit a " Híd a munka világába" nevü programért kaptak a Magyar államtól. Természetesen az adófizetők pénzéből és nem a FideSSéből. Pont most hallottam a hírekben,de délután már olvastam több online hírportálon is.
pmv.agnes
@papa.49: Túrkevei dolgok? Melyik? Ott sok minden történt... (A közelben élek ismét.)
Klubtag
@babp1982: ...több, mint valószínű, hogy hasonló elismerésben lenne részed, mert gyanítom, hogy a flóri által elcsaklizott forintocskák nagy része a fidesz "fekete" pártkasszájában kötött ki...kreatívak próbálnak lenni, mióta Simicska kilépett a bandából.
babp1982
Tessék mondani csuháskám,ha én is elcsaklizok 1,6 milliárdot akkor engem is meg dícsérnek?
herczeg0210
Egy Nokiás dobozba nem fér bele 1 600 000 000 Ft!!! Ahhoz már teherautó kell...
Zeta
Egyes helyeken a looást munkának hívják.
Nos , ha ebből a felfogásból nézzük Farkas munkáját ,mindjáárt más a helyzet.
Dolgozott, keményen!
Csak mi eltévelyedettek ezt nem értjük.
Miért? Azon egyszerű oknál fogva, merta miénket is lopra, azt a pénzt , amit az eu polgárai adtak, hogy a romáknak legyen munkája. Vajon tudják, hify mért voltak ott? Vajon tudják , hogy tegnap boldogan további lopásra bíztatták "vezetőjüket", ?
Ez ma Magyarország, ahol még tapsolnak is a "munkának"!
Desischado
@bencemacska: Nem egészen, bencemacska! Ha én, vagy te lopnál, az bűn, ha a flóri, akkor dicséret! Komolyan, majdnem elhánytam magam baloghtól! De szeretném már himbálódzni látni, valamelyik lámpavason!
RonaGyuri
Én nem értem mi a gond ezzel az egyértelmű kiállással! Ők igen is büszkék arra, amit Farkas tett, példamutatónak tartják! Hiszen az ő legfőbb tulajdonságuk is az, hogy gátlástalanul lopnak! =))
papa.49
@pmv.agnes: Ezeket csak privibe fogom leírni mert én is csak hallottam egy, két ott lakó ismerőstől...
solidedge
Sőt Balog azt is mondta, hogy felnéznek Farkasra, mert jobban lop mint ők.
bencemacska
@solidedge: ma, 10:22
Az csak úgy sikerülhet,ha aláfekszenek!!!-:)))
bencemacska
@csipetke: tegnap, 19:08
Áh csak azt kellene mondani a tezsvíreknek, hogy a flóri zsebében van az a píz, amit nekik küldött a orbán, de az nem nem akarja nekik adni, meg akarja tartani magának
cikicakk55
"A miniszter felidézte a 2008-2009-es tatárszentgyörgyi romagyilkosság-sorozatot és azt, hogy az akkori kormány antirasszista tüntetést szervezett a Duna-parton, miközben a segítséget, a pénzt, a tanulás lehetőségét a mostani kormány vitte el Farkas Flóriánnal az áldozatok családjainak."

Atyám,vagy miniszter de nem úr! Minek is nevezzelek? Szögi tanár úr agyonverését miért nem említik meg? Valahogy nem jutott a fülembe,hogy az Ő családjának az orbán kormány adott volna valami kárpótlást.A többi Magyar ember agyonveréséért,kifosztásáért,már nem is szólok. Úgy őszintén! Milyen pap az,aki 3 szent nevét,csak papírból tudja elmondani.? Milyen pap az,aki ha nem olvassa a szöveget,akkor képtelen egy mondatot hebegés nélkül elmondani? Mit fog szólni a főnöke ( most nem orbánra gondolok,attól feljebb konkrétan a papok főnökére),hogy tolvajokat dicsér,hogy bűnözőket pártol? Nem fél,hogy Isten haragja lesújt? Én nem vagyok vallásos,de nekem nem volna pofám ekkorákat hazudni.Bele a nép pofájába,mikor már az óvodások is tudják mit tett Farkas Flórián. Mi lett a büntető ügyeivel? Hogy lehet egy több-százezres nép vezetője egy olyan ember,aki csak Göncz árpád kegyelméből jöhetett ki a börtönből?,Milyen több-százezer roma dolgozik most már? Gondolom pár stricivel több van és pár roma lánnyal több áll az országutakon.Na de annyival nincs több,mint ahogy ez a felkent álcsuhás állítja.Magyarország szégyene.Még Orbánnál is nagyobb G,mert egy papnak ilyet nem lehetne tenni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.