Robbanás történt egy családi házban Gödön szombat este, egy nő életveszélyes sérüléseket szenvedett – közölte Csámpai Attila, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel.

Felrobbant a kazán Gödön egy családi házban, egy ember életveszélyes sérülést szenvedett
Illusztráció: Pixabay

Elmondása szerint a 150 négyzetméteres, Rába utcai házban lévő vegyes tüzelésű kazán robbant fel, a robbanás kivitte a ház egyik falát.

A balesetben ketten sérültek meg, egy nő életveszélyes, egy férfi súlyos sérüléseket szenvedett.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
maci0427
...és ez sem azért volt,mert a kéményseprő ellenőrzés hiányzott...!!! Kúrva nagy emberi felelőtlenség ,vegyes tüzelésű kazán,megrakják faszáúl főleg fával,de szénnel is vagy akár hulladékkal és nyomatják ezerrel ! Na és van általában egy vízszínjelző is aminek megfelelő állásban kell lennie ! Semmi közük ezeknek a kéményhez ! A legbiztonságosabb a Kombicirkó / és nem a kondenzációs marhaságra gondolok csak,hanem a régi nyílt égésterűre is.../ de még a Konvektorok is biztonságosabbak mint a Vegyes tüzelésű és a sima mezei kályhák sparheltek...! A Csak Fával való fűtés ideje ,lassan kezd véget érni,nagy hiány van a fából "mert máshol kell már " tüzelőnek + az építőipar is rengeteget használ fel és nincs utánaültetés mert vagy beépítik utakkal-épületekkel vagy más okból nem lehetséges már az ültetés,amúgy is soká nőnek meg...! Tehát akik a fafűtésben bíznak és gondolkodnak,azok rosszul járnak !!!
papa.49
@maci0427: Ahhoz hogy a házfalát kidöntse nem volt elég a kazán felforrása, ott lenni kellett valami égésgyorsítónak is, a gázolaj, erre nem alkalmas, csak a benzin, vagy a festék hígítók, vagy az alkohol ha elég tömény ...
maci0427
@papa.49: Ez lehet ! De én mindig féltem és sose szerettem az ilyen vegyes tüzelésű kazánokat.
papa.49
@maci0427: Pedig a legegyszerűbb fűtési megoldás, és tudod a trükk csupán annyi benne, hogy mivel itthon sokszor előfordul áramszünet, vagy etázs rendszerre kell építeni, vagy biztonsági tartályt kell beépíteni, amiben van elegendő víz ahhoz hogy ne hevüljön túl a kazán...
A begyújtás meg csupán rutin kérdése, meg némi tényleg száraz fa ...Nekünk 28 évig volt ilyen rendszerű a központi fűtés...
Edmond Dantes
A kazánrobbanást gyűjtőfogalomként használjuk,de valójában egy kazánüzemben háromféle robbanásról beszélünk.
1.Nyomás alatti rész,itt víztér robbanás,ilyenkor felnyílik a nyomás alatti kazánlemez,s a kiáramló víz gőzzé válva fejti ki a romboló hatást.
2.Tűz vagy füsttér robbanás,amikor az égéstermék veti szét a füstjáratot.Itt beszélhetünk esetleg kéményseprési problémákról.
3.Kazánház robbanás,ami leginkább gázüzem esetén a gázszivárgás miatt a kazánház terében az alsó robbanási határt meghaladóan felgyülemlett gáz-levegő keverék valamilyen szikra hatására berobban.
Mindhárom eset pusztító lehet,de addig,míg nem tisztázzák,hogy mi történt,óvatos lennék a véleménnyel.Viszont mindhárom eset elkerülhető a rájuk vonatkozó előírások betartásával,nem is igényel nagy költséget,csak odafigyelést.
maci0427
@papa.49: Igen ez lehet,de van egy jó pár olyanról tudomásom,hogy minden szart már bocsi és szemetet elégetnek benne ! A fafűtésnek meg tényleg lassan vége ! Az oka az amit leírtam,ezt láttam is a televízióban,a lakósságnak már nem fog jutni ! De szerintem a gázos kombicirkó a legjobb mos,de a konvektor is jó,csak akkor átalányba kell fizetni mert többet eszik sokkal mint a kombicirkó! de egyszerű és tiszta,nincs semmi macera velük a bekapcsoláson kívül !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.