A Fidesz szerint az ellenzéki pártok reménytelen helyzetükben egymást túllicitálva tesznek kétségbeesett és teljesen hiteltelen ígérteteket.

Reagált a Fidesz az ellenzéki ígérgetésekre
Fotó: Balogh Zoltán/MTI

A nagyobbik kormánypárt arra reagálva közölte szombaton az MTI-vel, hogy Molnár Gyula, az MSZP elnöke, Hegedűs Lorántné jobbikos országgyűlési képviselő, Szél Bernadett, az LMP társelnöke, miniszterelnök-jelöltje és Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció EP-képviselője bér- és nyugdíjemelést, az egyenlőtlenségek csökkentését és progresszív adórendszert ígért a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete által szervezett fórumon Budapesten.

A Fidesz reagálásában azt írta, Gyurcsány Ferenc és a szocialisták kormányzásuk idején épp az ellenkezőjét tették annak, amiről most beszélnek: az idősektől elvettek egyhavi nyugdíjat, emelték az adókat, ezzel csökkentették a béreket, megduplázták a munkanélküliséget.

Emellett elképesztőnek nevezte a Fidesz, hogy a "pénzért és a hatalomért magából kifordult" Jobbik most Gyurcsány Ferenccel és a szocialistákkal együtt azért lobbizik, hogy a magyar emberek adójáról és fizetéséről Brüsszel dönthessen.

74 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@division: Segítsél már. Gyurcsány gyerekei milliárdosok lettek kormányzása alatt? Említs már egy miniszterelnököt, akinek a falubelije, gyerekkori játszótársa pár év alatt tucatnyi cég tulajdonosa lett és multimilliárdos. Letelepedési kötvények okés? Melyik kormány alatt volt olyan, hogy kigyúrt kopaszokkal akadályoztak népszavazási beadványt? És lehetne még sorolni a tucatnyi példát, ami túlszárnyalja még az oly annyira átkozott Gyurcsány korszakot.
Ennek tapsolsz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@division: Ok! Hagyjuk! De akkor a fidesz a saját pénzéből fizesse a szavazatukat!
A fidesz gondoskodott róla, hogy ez véletlenűl se történhessen meg. Választási törvény, kamu pártok finanszírozása, és egyéb apróság.
De megérdemeljük! Orbánt is, Putyint is.
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/02/orb.jpg
Nagy a baj, nem kicsit. Nem csak az, hogy egyre primitívebb sablonokból összetákolt semmitmondó beszédeket olvas fel a vezér, hanem annak a nagyon primitív üzenete a baj. Az uszítás mindenki – liberálisok, civilek, önkéntes jogvédők – ellen országon belül és uszítás az Unió ellen. Ilyen árokásó, saját népét akár feláldozni is kész önző fasz talán még soha nem csimpaszkodott ennek a nyomorult országnak a trónjába. Mindezt a hazaszeretet álcája mögé bújva. Félelmetes, ami most történik. A melldöngető nacionalizmusba oltott háborús pszichózis soha a büdös életben nem vezetett még semmi jóra. Most sem fog.
Yoda69
Igergetesekben a fideSS sem marad le, sot.
Kezdetnek ott a kamu rezsicsokkentes, amivel elertek hogy Europaban a magyarok fizetik a legtobbet a gazert.
eszegfu
@kereső: tegnap 15:48 Kissé "pongyolán" fogalmaztam, de ugy megörültem, hogy valaki még emlékszik erre a tervre, azaz tisztában voltam azzal: Te értetted. Ami meg az oktatást illeti az siralmas. A 2017. évi felmérések szerint a gyerekek tantárgyakhoz való alkalmassága (kompetencia): 6. évfolyam 2, a 8. és 10. évfolyam 3 képességi szinten van. Nem ismerem a mai tankönyvek anyagát, de ez a felmérés szerintem pontosan mutatja, hogy tudásuk "bemagolás" lehet, nem pedig gondolkodásra késztetés.
verőce21
@Nessy: (13:33) Jól eldobtad tegnap a pöttyöst azzal a "1994-1998 között nem volt béremelés a közszférában". Mert ez sem stimmel. (az egyéb tévedéseid mellett)

Most utánanéztem, mert mint kiderült jól emlékeztem. Bojkottálták a bokros-csomagot. Már '95-ben megszüntették a bérbefagyasztást!

Demonstrációk, eredmények
Dátum Szervező Eredmény
1995. november 15. EDDSZ a Bokros-csomag kapcsán elrendelt bérbefagyasztás megszüntetése
1995. december 15. KKDSZ, PSZ, FDSZ a Bokros-csomag kapcsán elrendelt bérbefagyasztás megszüntetése; AB-indítványok elfogadása nyomán a Bokros-csomagból a szociális jogokat csorbító törvények törlése, a hároméves közalkalmazotti megállapodás létrejötte
1996. június 16. Országos sztrájk- 10 százalékos teljes béremelés (a Bokros-csomag készültség rendelkezései ellenére)
1999. március 20. SZEF, KKDSZ, PSZ, a kormány és SZEF közötti tárgyalások megkezdődése EDDSZ egy újabb közalkalmazotti megállapodás megkötésére; a tárgyalásokat még nem zárták le
1999. május 20. Földhivatali dolgozók 270 millió forint működési támogatás a hivataloknak (sztrájkkészültség)
2000. június 30. EDDSZ, KKDSZ, kb. 10-25 ezer forint egyszeri juttatás az eü.-dolgozóknak BDDSZ, SZEF (70 ezer helyett)
forrás: MaNcs-archívum, érintett szervezetek
magyarnarancs.hu/belpol/berek_a_kozszferaban_alkalmazott_matematika-62104

Felhúztad az orrod, mert így könnyebb volt kiszállnod egy számodra kedvezőtlen kimenetelű vitából. :)
Hellcat
"kétségbeesett és teljesen hiteltelen ígérteteket." Mint az 1 millió új munkahely nemdebár?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.