Van, aki egy hétig is szenved az óraátállítástól, amit idén kettős fronthatás tesz még kellemetlenebbé – a két érzékenység általában együtt jár.

Forrás: 24.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

20 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
@Sámannus: - sokakat zavar, ha téged nem is. Bár igaz, a nyári átállás a rossz, nem a visszaállás. Bizony, fél év alatt a szervezet hozzászokik egy rendszerhez. Én rendszerint vekkercsörgés előtt pár perccel már fent vagyok. De a nyári időszámításkor bizony kínkeservesen kelek és az egész napom rossz, bizony néhány hétig is.
Az állatok biológiai órájával meg variálni kifejezetten állatkínzás, amit személy szerint ellenzek.
Nem lenne szabad mindent, az egészséget is a pénznek alárendelni. Ha szánalom nincs benned, legalább arra gondolj, hogy beteg, szenvedő, stresszes állatot eszel.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
elnyomott
@Sámannus: - szervi baj is lehet a bioritmus felborításából, csak legfeljebb nem hozzák összefüggésbe. De nem kell elhinni.
Csak azt kellene megérteni, hogy teljesen fölösleges ez a játszadozás az idővel. Sokan nem szeretik, de ez nem számít azoknak, akiken múlik. :(
papa.49
Ez egy baromság az óra állítás még az 50 évek elején kezdődött itthon, mikor az esti lakossági fogyasztást volt hivatott későbbre tolni...Akkor még az erőművi kapacitás is kevesebb volt viszont voltak rengeteg áramot fogyasztó üzemek, gyárak ami k 3 műszakban termeltek . De ma mikor alig van folyamatosan termelő gyár semmi értelme nincs, mert tök mindegy hogy reggel kelek még sötétbe fel és világítok 1 órát avagy este teszem ugyanezt ...
Mivel én hetente vasárnap felírom az óraállást, kijelenthetem NINCS KÜLÖNBSÉG A NYÁRI ILL. A TÉLI IDŐSZÁMÍTÁS ALATTI FOGYASZTÁSBAN , szinte pontosan megegyezik mindkét időszakban.
Sámannus
@elnyomott: Sokféle érveket lehet a bajokra hozni a csillagok állásától az óramutatóig. Előbb utóbb bizonyíték is lesz rá. az érveim kifogytak, és így lesz ezzel más is.
A helyzet reménytelen.
Ahogyan a mobilozásról is mondják rákot okoz, szerintem "csak" balesetet, ha rosszul használják. Talán még ez is veszélyesebb téma.
Sámannus
@papa.49: Például a közvilágítás nem ugyan az, de az független az óraállítástól.
A lakóterek világítása függ mind a kettőtől. Ez nem változik az idő múlásával, csak az arányokban tűnik kevesebbnek. Lehet másképpen is csökkenteni ezt az energiafelhasználást, ha energia takarékos világítással jelentős megtakarítást érünk el. Így egyszerűbb a magyarázata, mert így tényleg nincs értelme rángatni az emberiséget. Ezért nőhetjük ki ezt a bajt, vagy ezért nagy kegyesen elintézi nekünk a politika.
papa.49
@Sámannus: Nem tudom te mennyit jársz az országban de az én tapasztalatom az sokkal rosszabb a közvilágítás most mint csak pl. 30 évvel ezelőtt...Most nem a hírhedten szar ,,jogész,, világítást értem hanem azt hogy pl. már besötétedett, de a közvilágítás még nem kapcsolódik be, miért mert kapcsolóórák, vagy központi kapcsolók miatt, pedig van megoldás úgy hívják ,,alkonykapcsoló,, egyetlen perccel nem indul korábban, és nem is marad bekapcsolva csak amíg a beállított megvilágítási érték engedi ...Egyébként meg már a ,,tanyán,, is ,,lidércfényű,, energiatakarékos izzókat használnak, elméletileg csökkenni kellene nagyságrendekkel az energia felhasználásnak...Valahol sántít az egész, mindenesetre én nem látok benne megtakarítást, és nem akkorát mint amit a propaganda szajkóz !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.