Egyre hosszabbak a kórházi várólisták. A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai szerint közel ezer emberrel több vár műtétre most, mint egy hónapja. Közben Rétvári Bence úgy nyilatkozott az ATV Híradójának: "sikeres a kormány várólista csökkentési programja".

A Független Egészségügyi Szakszervezet elnöke szerint van olyan kórház, ahol a hónap végén már nem is lenne szabad beteget fogadni, mert nincs rá pénz – írja az atv.hu.

Fáj a gerince? Örüljön, ha egy éven belül megműtik

Ha valakinek fáj a térde, esetleg a csípője, akkor nagyjából 10 hónap alatt el is múlhat a kellemetlen érzés, gerincprobléma esetén valamivel tovább kell bírni, majdnem egy évet.

Az átlagos várakozási idő a térd- illetve csípőprotézis műtétnél 295 nap, míg a gerincstabilizáló műtét esetén több mint 350 nap.

A gyöngyösi kórházban szürkehályog műtétre öt hónapot vár a beteg. Mindezekre a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő adatai alapján a Világgazdaság hívta fel a figyelmet.

Közben Rétvári Bence szombaton arról beszélt az ATV Híradójának, hogy az elmúlt években

nagyon sikeres a kormányzatnak a várólista csökkentési programja, hiszen érezhető mértékben csökkent a várólistán várakozóknak a száma.

(atv.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

magyarbakancs
Egy 130 kilónál nagydob embert nem tudnak meg CT-z-ni Magyarországon.
Mivel nem fér bele.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Equus1
hát... várni kell... és miért van az, h a tb-t időre kell átutalni. Mi van, ha aszondom, várjatok egy évet, most éppen kurvára kell a pénz? Majd a reptéren félreállítanak a kurvámmal együtt és addig nem mehetek sehá, míg nincs a zsé kfizetve. Nekik mire kell a pénz? Stadionra? Nem várhatna egy kicsit?
Lepényleső
...azonkívül önnek van. Akinek meg nincs,azt nem érdekli kinek van.
Equus1
@Mirabilis: alapvetően szemléletváltásra volna szükség. Sztem mindenkinek joga az eü. komfortérzethez, kortól függetlenül. Erre fizetik a népek a tb-adót. Mo-n egyre inkább terjed a nézet, hála dicső kormányunknak, h a nyugdíj, de a közgyógyellátás is vmiféle adomány. Hát nem az! Csak azt a pénzt, amit erre beszedett az állam nem kellett volna másra eltapsolni.
Lackó50
Amikor a TAO pénzeket kitalálták, akkor miért nem jutott eszükbe az egészségügy??? Miért csak a sportra lehet néhány kiválasztott embernek ez a pénz? A focisták miért nem termelik ki maguknak azt a magas fizetést amit kapnak? Nekik jár a fűthető gyep, nehogy felfázzon a pici lábuk. Akkor még az is előfordulhat, hogy kórházi ellátásra szorulnának az átfázott izületei.
Desischado
Ha van pénzed, gyógyulhatsz, ha nincs, akkor jogod van megdögleni. Ennyi, a fidesz szerint. Rohadjanak meg!
magyarbakancs
@Zeta: És még valami.
Ha 120 kilónál nagyobb vagy van olyan kórház ahol a műtőasztal nem bír el.
És ez még semmi ha a tüdő vitál kapacitása nagyobb mint 5 liter nem tudnak átlélegeztetni műtétközben nincs akkora teljesítményű altatógép.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.