Hétfőn néhol még viharos, a hét további részében is többfelé erős lehet a szél. A hét elején mínuszokra, a hegyekben akár hózáporra is készülni kell. Emellett ismét sok lesz a napsütés, a hét második felében 15 fok feletti maximumok is lehetnek – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn gomolyfelhős, napos idő várható, de futó zápor bárhol előfordulhat. (Az Északi-középhegység magasabb csúcsain hózápor sem kizárt.) Az északnyugati szelet továbbra is erős, többfelé viharos széllökések kísérik, de a legerősebb széllökések már csak 70-80 kilométer/óra között várhatóak. A minimumhőmérséklet általában 0-6 fok között alakul, de az észak-borsodi szélvédettebb völgyekben gyenge fagy is lehet. A nappali maximumok általában 10 fok körül alakulnak.

Kedden is többfelé megerősödik a szél, a Dunántúlon néhol kisebb eső is előfordulhat, de már több órára kisüt a nap. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet 6-11 fok között valószínű.

Szerdán, november elsején a ködfoltok feloszlása után változóan felhős idő lesz több-kevesebb napsütéssel. Csapadék nem valószínű, de megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 3, a maximumhőmérséklet 8-13 fok között valószínű, északkeleten lesz a hidegebb.

Csütörtökre virradóra is lehetnek ködfoltok. Többfelé élénk, helyenként erős lesz a légmozgás, napközben legfeljebb néhol lehet kisebb eső. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet. Napközben 10-15 fokig melegszik a levegő.

Pénteken is több helyen megerősödik a szél, elszórtan eső, zápor előfordulhat, de hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap is. A minimumhőmérséklet 4-9 fok között valószínű. A nappali maximumok 11-16 fok között alakulnak.

Szombaton több-kevesebb napsütés várható, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 0-5 fok lehet. Napközben 10-16 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap ismét többfelé megerősödik a szél, főként délutántól eső is várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 3-9, a legmagasabb hőmérséklet 12-17 fok között alakul – olvasható az előrejelzésben.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

adrenalink
Na, Gulyás Márton kezdhet főni a fejecskéd, hogy lesz itt nagy ellenzéki össze-vissza fogás, mert verőfényes napsütésre a választások előtt már nem számíthatsz. De azért hajrá! :-)
simmering73
El kellene már dönteni, mikorra jön a hózápor. Eddig hétvégére vártátok. Olyanok vagytok mint a világvégét váró jóslatok.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.