Szombaton ütközött egy autónak és borult az árokba a 61-es főúton a kaposvári KESE ifjúsági lánycsapatot szállító busza. Az egyik játékos, aki már több közúti balesetet is átélt, a tetőablakot rúgta ki, hogy ki tudjanak jutni a buszból.

Még szombaton szenvedett balesetet és egy árokba csúszva borult fel egy kisbusz Kaposvár és Böhönye között a 61-es főúton, miután összeütközött egy autóval. A balesetben 14-en sérültek meg, közülük hárman súlyosan. A kaposvári Kaposi Mór Egyetemi Oktatókórházba 12 fiatalkorút és 2 felnőttet szállítottak be.

Árokba borult buszból mentette társait a kézilabdás lány

Fotó: police.hu

A Blikk cikke szerint a kisbusz a Kaposvári Egyetem Sportegyesületének (KESE) NB II-es női ifjúsági csapatát szállította, akik egy meccsről tartottak hazafelé. 

Az ütközés és borulás után az egyik játékos – akinek ez a negyedik közlekedési balesete volt – megőrizte higgadtságát, és kirúgta a tetőablakot, hogy el tudják hagyni a buszt. 

Árokba borult buszból mentette társait a kézilabdás lány

Fotó: police.hu

A Blikk a kórháztól azt az információt kapta, hogy többen koponyasérülést szenvedtek, egyiküket bent tartották, az Országos Mentőszolgálat szóvivője, Győrfi Pál pedig azt nyilatkozta a lapnak, hogy hét mentőegységet, köztük három esetkocsit riasztottak a balesethez, az elsődleges vizsgálatok alapján az utasok többsége könnyebb sérüléseket, zúzódásokat szenvedett, de néhányuknál felmerült a csontsérülés, törés gyanúja is.

Árokba borult buszból mentette társait a kézilabdás lány

Fotó: police.hu

Kovács Ferenc, a KESE három éve alapított szakosztályának vezetője a Blikknek elmondta, az egyik lányt, aki a zúzódások mellett orrcsonttörést is szenvedett, még benntartották a kórházban. 

A fékezés, illetve a borulás közben szerezték a lányok a sérüléseiket. Akik jobban voltak, segítettek a többieknek, és nyugtatgatták egymást, ugyanakkor még mindig zaklatottak. Nagy szerencsénk volt, fel kell még dolgoznunk a történteket, néhány hétig biztos nem lesz edzés

- mondta el a lapnak a szakosztályvezető, aki eredetileg a buszon lett volna, de végül nem azzal utazott. 

Árokba borult buszból mentette társait a kézilabdás lány

Fotó: police.hu

A rendőrség vizsgálja a balesetet. A csapat tagjainak többsége már otthon lábadozik.

(Címlapi kép: police.hu)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.