Nehéz idők várnak az egész színházi világra – nyilatkozta egy bulvárlapnak a Prima Primissima-díjas színésznő, aki egy saját történettel rukkolt elő.

Amióta felszínre jöttek a történetek, a kollégáimmal sokkal nyíltabban meséljük egymásnak a tapasztalatainkat. Borzalmas és egybehangzó elbeszéléseket hallottam

- nyilatkozta a Borsnak Eke Prima Primissima-díjas színésznő.

Félelmetes, hogy ki tudja, melyik lesz a következő színház, ahol kiteregetik a szennyest. Megterhelő ez lelkileg a szakmában, régi sebek, fájdalmak és félelem, sokan ezért nem mernek megszólalni. Nagyon sok titok lapul a színfalak mögött. Az bánt, hogy ezek a történések megpecsételik a szakmánkat, pedig ez a jelenség más területeken is tapasztalható. Nekünk, művészeknek az a dolgunk, hogy ezt a társadalmi problémát a saját eszközeinkkel, méghozzá a színpadon dolgozzuk fel

– mondta a Borsnak Angéla.

Szexuális zaklatások: melyik magyar színházban folytatódik a szennyes kiteregetése?

Velem évekkel ezelőtt történt hasonló eset, aminek a részletei­vel nem állok a nyilvánosság elé. A támadó személyét illetően sem az a lényeg, színházi ember-e vagy sem, hanem hogy hatalmi visszaélés történt – kezdte a Ju­nior Prima Primissima-díjas színésznő, akinek szavaiból érezni lehetett, hogy megviselte a né­hány éve történt zaklatás

- jegyezte meg a bulvárlap.

Cikk- és címlapkép: Youtube

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
Na b@szd meg, meg egy nev nelkul hadakozo, aki a bulvarra megy ahelyett, hogy a rendorsegre menne.
Mondott egy jo nagyot - amit nem kivan feltarni a tovabbiakban - es hat meg igy sem tartozik a leghiresebbek koze.
Na, te hulye tyuk legalabb azt meg tudod mondani, hogy MIT AKARSZ ELERNI???
Nem kozhelyeket kell pufogtatni, hanem - ha megtortent - megkeresni a megfelelo intezmenyt, akik ezzel foglalkoznak.
Szep kis balhek ele nezunk: vezeto rendezok, szinigazgatok csinaltak szinesznot ezekbol a gyengekepessegu tyukokbol, halabol most elojonnek, es egy mondattal 30-40-50 ev munkajat teszik meg nem tortentte...
Csakhogy van am egy mondas: ha valaki sarral dobalozik, maga is saros lesz...
Az eroszakot , zaklatast elitelem, de mindennek megvan a maga elintezesi modja, utja, tessek azzal a lehetoseggel elni.
Kulonben az egesz csak szimpla, piti ragalmazas.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Na b@szd meg, meg egy nev nelkul hadakozo, aki a bulvarra megy ahelyett, hogy a rendorsegre menne.
Mondott egy jo nagyot - amit nem kivan feltarni a tovabbiakban - es hat meg igy sem tartozik a leghiresebbek koze.
Na, te hulye tyuk legalabb azt meg tudod mondani, hogy MIT AKARSZ ELERNI???
Nem kozhelyeket kell pufogtatni, hanem - ha megtortent - megkeresni a megfelelo intezmenyt, akik ezzel foglalkoznak.
Szep kis balhek ele nezunk: vezeto rendezok, szinigazgatok csinaltak szinesznot ezekbol a gyengekepessegu tyukokbol, halabol most elojonnek, es egy mondattal 30-40-50 ev munkajat teszik meg nem tortentte...
Csakhogy van am egy mondas: ha valaki sarral dobalozik, maga is saros lesz...
Az eroszakot , zaklatast elitelem, de mindennek megvan a maga elintezesi modja, utja, tessek azzal a lehetoseggel elni.
Kulonben az egesz csak szimpla, piti ragalmazas.
RonaGyuri
fontos karakteres mondat "jegyezte meg a bulvárlap." =))
maci0427
Lehetne ezt vizsgálni akár az 1930 -as évek óta is,vagy még régebbről ! Szegény elhunyt Bara Margit példája is mutatja azt,hogy mennyire függnek a nők a férfiaktól ! De Bara Margitnak volt tartása és önbecsülése és nem engedett a "zaklatóknak" - az erőszakos megkörnyékeztetőknek,inkább félreállt és abbahagyta, ezt lehetett olvasni is.elmondott mindent de név nélkül és nem mocskolódott... ! A tisztelt mai hölgyek is félreállhattak volna az "erőszakos" ilyen - olyan dugást és tapizást "kikényszerítők" elől feladva a "karrierüker" ! De akkor jó volt és nem tették akár milyen okból kifolyólag,most meg egy intésre sorban állva állnak elő ezekkel a történésekkel ! Ebben ez a szomorú és elítélendő ! De várjuk a munkahelyi és az utcai olyan nők jelentkezését is akkor,akiket évtizedekkel előtt zaklattak - molesztáltak és megerőszakoltak , saját akaratuk ellenére és akkor ezt nem jelezték ! Bújjanak elő és "daloljanak"...!!! Voltak ismerőseim a színházi és filmgyári életből akik meséltek egy -két dolgot az akkor időkből,hogy milyen tivornya folyt egymás között és ki - kivel mi történt ! Lehetne az is éppen "erőszak" ,hiszen ezt mindenkire és mindenkor rálehet fogni ! Na és a meztelen magyar filmek, amiket nagy szeretettel rendeztek akkor, ott mi lehetett...?!
karma1
@maci0427: Meg a vegen Te is megkapod, hogy az aldozatot hibaztatod, - holott egyaltalan nem...
Ha valaki igazan tehetseges a szinhazi vilagban, akkor annak nem kellett sorbanallnia a szereposzto divany elott...'
Azok azonban, akik ezt akkor bevallaltak - jo, mela undorral - , azok mindannyian tudtak, hogy sztarok akarnak lenni,csak eppen tehetseguk nincs hozza elegendo, viszont a hatszelet megadta a kegyes producer, rendezo, direktor...
Mondjuk vajna papi is tudna arrol meselni, hogy Dobo Kata mivel gyozte meg arrol, hogy o a vilag legjobb szinesznoje, kulonben semmi szerepe sem lett volna, de igy legalabb a Miniszter felrelep-ben kaphatott egy kis szerepet...
Azota se vitte sokra, de legalabb ismerik a neve't...
Szerintem sarosdi nevet is csak mostantol ismerik szelesebb korben, mert a Kretakor szintarsulat elegge keskeny retegnek jatssza a darabjait.
Nessy
Hála Istennek a Soros mellé lesz még egy téma, amivel le lehet kötni az emberek figyelmét. Ez egy tengeri kígyó lesz!
Donáld Tramp
Most már komolyan kezd nagyon unalmas lenni ez a téma. Az ovis szerelmemmel öszzefutottunk a minap : Zsolti te most akkor zaklattál engem mert egyszer szájon pusziltál ?! Jót nevettünk ezen az egész felfújt lufin, ami most a világban zajlik.
szep napot
@Donáld Tramp: Olyan mint a Pokemon vagy a fidget spinner; par honap es lecseng.
cikicakk55
@maci0427: Ha most minden nő és persze férfi is előállna a zaklatásának történetével,új újságot kéne nyitni és az is elég sok oldalból állna,de lehet,hogy még úgy is csak pár százaléka annak ami ténylegesen is megtörtént.Csak pár hónapot helyettesítettem Pszichiátrián,mint ápolónő,de ott a csoportfoglalkozásokon rengeteg ilyen történetet hallottam.A betegek jó nagy részénél pont az ilyen eset váltotta ki a Posttraumás stressz-szindrómát, a depressziót és egyéb pszichiátriai problémákat.Ahol van főnök és beosztott,ott bár hol előfordulhat ilyen,de előfordulhat ügyintézésnél, bírósági tárgyalások előtt,rendőrségi ügyeknél,stb. Az a borzasztó most már,hogy nevenincs színésznőcskék kerülnek elő,nyilatkoznak természetes zaklatót nem megnevezve. Ez egy jó reklám nekik,hogy aki nem jár színházba,az is megismerje,hogy Ő létezik és micsoda elismerése és díja van már.Ebben a cikkben is leírták vagy 3x,hogy Junior Príma Primisszima díjat kapott.Attól mert 3x leírták az még egy díj.nem ismerem a színészvilág díjait,de a Juniorból arra következtetek,hogy még nagyon fiatalon kaphatta. Elnézést,ha itt a junior nem azt jelenti,de akkor is hányinger keltő már ez az egész téma.
Pálinkás Pál
Azért érzitek hogy készül az új ellenségkép!!! Ha kifújnak a migrik,legyen kin csámcsogni...Hányás ez a téma...unalmas,kontraproduktív...és fele sem igaz!!!
ittott
kiderült, hogy kuplerájban baszni kell.
a kurva, és a színésznő között csak az a különbség, hogy a kurva pénzért baszik
elnyomott
@Donáld Tramp: majd akkor unjad, ha megerőszakol egy homo főnök. Remélhetőleg nem fogsz vele untatni senkit!
namihami
@ittott: A szinésznő is, csak azt lánykori néven karriernek hívják. Akkor nem szólt, mára művésznő a megnevezése.Számomra roppant furcsa, hogy ezek az esetek mindig a már befutott szinésznőknek, az eset után 10-15-20 évvel villan az eszükbe.
Van aki iskolákat végez és szakember lesz, van aki ágyakat végez és művésznő lesz.
Erőszak? Utasítsa vissza. Hogy akkor szinésznő nem lesz? Így igaz, de : ""Aki qrvának áll, ne sikoltozzon, ha dugják.""
elnyomott
Végre, van egy generáció, amelyik nem hallgat és nem fogadja el, hogy ilyen a művészvilág.
Csak rajta, borítsatok ki mindent, hadd tisztuljon legalább ezen a téren a világ.
karma1
@Mirabilis: Marton kirugasa utan, vasarnap beszeltem egy szineszno baratnommel, (ezer eve csaladi barat), aki elmeselte , hogy a nagyon tehetsegtelen szinesznoknek szinte torvenyszeru volt, hogyha be akartak kerulni valahova, akkor ilyen modon bekerulhettek. Ez egy olyan hallgatolagos torveny volt, amit ismert a nagyhatalmu szinhazi bennfentes, de ismertek a 18 eves kis lanykak is, akik sztarok akartak lenni. (Tobbek kozott Cserhalmi muvesz ur is csinalta ezt, ellenkezo elojellel: o Latinovits halala utan Ruttkai Eva kegyein keresztul lett igazan ismert es elismert fiatal muvesz. De ez mar nem is lenyeges).
Lehet, hogy Marton is megtette enyhe formaban azt, hogy "zaklatta" a szinesznovendekeket, de nagy valoszinuseggel sohasem olyan modon, mint pl. Kiss Laszlo az uszoknal.
Mindkettonel elitelem a zaklatast, de azert sulyozni tudni kellene. Ha a fonok megdicseri a frizuramat, az uj ruzsomat vagy az uj ruhamat, akkor nem biztos, hogy meg is akar dugni azonnal,.De letezik olyan prud csaj, aki mar ettol is hiszterikus rohamot kap es elszalad, telekiabalva a vilagot, hogy a fonok meg akarja dugni.
Akkor viszont nem varok 20 evig, es nem veszek reszt meg a ferjem darabjaban a Luzer-ben sem, amiben ilyen es ehhez hasonlo elethelyzetekben kell reszt vennem, elegge naturalista modon.Mert akkor a pszichembe olyan melyen beleivodott az a 20 evvel ezelotti elmeny, hogy azt nem tudnam feldolgozni es esterol estere vegigcsinalni emberek elott, akik fizetnek ezert. Es amikor a "muveszno" farokveres kozben, mosolyogva kiszol a kozonsegnek, hogy "Ez a szineszet", vagyis hogy a szornyulkodoket megnyugtassa, ez nem az elet, csak jatek - akkor valt vilagossa szamomra, hogy sarosdi Veiszer Alinda elott jatszott el egy szerepet, majdnem jol. (A Luzerben jobb volt, mert ott elhittem neki, hogy ez megtortenhet vele az eletben is).
Az Alindanak adott interjuban NEM hittem el az agyon-alazottsagat, mert volt benne egy csomo rossz testbeszed.
wagabund
a tévében egy legyintéssel intézték el a többi panaszkodót...ugyanis Sárosdi "nem kell megijedni, ez a színészet" magvas beszólása a jutubon igencsak kiverte a biztosítékot. Ezzel sikerült alávágni a többi zaklatott nőtársának...

úgy járnak(jártak) a most jelentkező molesztált színésznők, mint az egyszeri pásztorgyerek, aki viccből farkast kiáltott...Köszönhetik Sárosdinak..no és a férjének, aki felbiztatta...ő meg beszopta...
X-ray
@wagabund: Mi van valagabun? A férjed nem tud kielégíteni? Te sötét majom!
KisGenyo2
Amúgy attól nem félnek a "kitálaló" színésznőcskék, hogy éppen magukról állítanak ki bizonyítványt?!
Azt akarom csak mondani, hogy aki így kapott szerepet, az jobb, ha hallgat, mert valószínűleg egy tehetségesebb, csak kevésbé készséges kolléganő elől vette azt el!
Amúgy gusztustalan az egész.
Éljenek az animált filmek felirattal! XD
X-ray
"Megy haza a rendőr, a felesége várja a ház előtt. A rendőr messziről odakiált:
- Drágám! Sötétíts be! Csukj be minden zsalut, ablakot, húzd le a redőnyt és bújj a paplan alá!
A felesége megteszi, bebújik a paplan alá és izgatottan várja a férjét. A rendőr hazaér és bebújik ő is a paplan alá.
- Nézd drágám, milyen jól világít az új kvarcórám!"

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.