Nincs miért izgulnia a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnál (MTVA) dolgozó több mint kétezer embernek.

A közmédia adásait idén is 79,9 milliárd forintért láthatták a nézők, 2018-ban, a választás évében azonban kicsivel, de bőségesebb lesz a büdzsé: 80,7 milliárd forint szerepel a törvénytervezetben – ismerteti az mno.hu a szervezet költségvetési tervezetét.

Nyoma sincs megszorításnak az MTVA-nál: megkapják a 80 milliárdot jövőre

A közvetlenül az adófizetőktől érkező hozzájárulás 70,1 milliárd forintról 71,2 milliárd forintra hízik, míg a kereskedelmi bevételek 8,5 milliárd forintot érhetnek majd el.

Az NMHH legutóbbi felméréséből kiderül, hogy például az M1 állami hírcsatornánál a megszólalások háromnegyede származik kormánypárti szereplőtől. A Déli és az Esti krónikában ugyan valamivel kevesebb „teret” kaptak a fideszesek, mint az M1-en (és a TV2-nél), de – áprilist leszámítva – itt beszélhettek a legtöbbet a kormánytagok.

Ami a személyi kiadásokat illeti, nyoma sincs megszorításnak az MTVA-nál: az idei 14,3 milliárdról 14,7 milliárd forintra ugranak az összesített fizetések. Az MTVA működése sokkal könnyebb 2015 novembere óta, akkor döntött úgy a kormány, hogy átvállalja a 47 milliárd forintos adósságállományt.

(mno.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

cs.n.
"a megszólalások háromnegyede származik kormánypárti szereplőtől"
De ezek csak a politikusok. Ott vannak még az ilyen-olyan szakértők, politológusok, azok meg kb. 100%-ban a kormány seggéből lógnak ki, olyat meg se szólaltatnak, akiről feltételezhető, hogy nem az állampárti álláspontot képviseli.
Zeta
Majd pont a választás évében nem fognak hazugságért fizetni?
Nessy
Én azokért a műsorokért egy vasat sem fizetnék, de fizetek, mert minden csomag "alapja és talpköve" a királyi és a Vajna média!
solidedge
Közpénzből finanszírozott Fidesz propaganda. Az RTL, TV-2, MTV-1 nézettsége 70 % körüli, ebből az MTV-1 kb. 15 %. Nagy luxus ennyi embert 80 milliárdból hülyíteni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.