100 éve olyasmi történt Magyarországon, ami szinte elképzelhetetlen. Nagyatádi Szabó István földet adott a parasztoknak. Ma a vidék pusztul, a politika lemondott róla. A Nagyatádi Szabó István múzeum Torgyán József-hagyatéka pontosan rávilágít, mit értünk el az elmúlt 27 évben.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Eddig se gondoltam, hogy megnézem ezt a múzeumot, ha arra vetődnék. Most már biztos is vagyok ebben az elhatározásomban.
kereső
@namihami: na,most akkor gondolj bele: én 25 évig mg-ban dolgoztam.A szemünk láttára rabolták le a mezőgazdaságot-kegyelemdöfést a kárpótlási tv. adta meg.Szövetkezeti tagok vagyona,minkája,élete tünt el a politika oltárán.Ugye akkor nagyon divatos volt, hogy mindezt a "zöldbárók" csinálták, de nem-hiszen a budapesti közgyűlés ügyvéd tagjai között több lett a földbirtokos,mint azok között, akik a földből éltek.Amit meg most látok, csak sirni lehet rajta.
namihami
@kereső: És ugyanez döntötte romba a teljes magyar ipart is. Fillérekért (29 Ft) vásárolták fel az ipart is az ""okos"" emberek és utána kamattal (166 Ft) adták-vették kárpótlási jegy néven. Ekkor sikerült a Szélesnek, többek között az Ikarust is tönkretennie Meggyőződésem, hogy a Volvo, a Scania és a többi kinti buszgyártó csak annyival bízta meg, hogy a honi buszipart totálisan agyonüsse. Hiszem, hogy fejlesztéssel világszinvonalúvá tehetővé vált volna. Mára a béka se..e alá rohasztották (azt is).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.