A 135 ezer inaktív 44 százaléka gondolja, hogy ha keresne, sem találna munkát – írja a Világgazdaság.

60 ezer magyar érzi esélytelennek, hogy munkát találjon
Illusztráció: Pixabay

A lap információ szerint a legtöbb kihasználatlan munkaerő Szabolcs-Szatmár-Bereg (20,3 százalék), Borsod-Abaúj-Zemplén (15,2 százalék) és Hajdú-Bihar (14,4 százalék) megyében van a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) Munkaerőpiaci helyzetképe szerint.

Az inaktív munkaerő-tartalék jellemzően nyugdíjellátás miatt nem aktív, ezen a nyugdíjas-szövetkezetek bevezetése javíthat.

A 135 ezer inaktív 44 százaléka gondolja, hogy ha keresne, sem találna munkát. 13,5 százalék várja, hogy az előző munkahelyére visszahívják, és 9 százalék az egészségi állapota miatt nem dolgozik.

Jelenleg a munkaerő-tartalék összetétele kedvezőtlenebb, mivel az elmúlt évek gazdasági fellendülésének köszönhetően inkább a képzettebbek találtak állást.

A belső migráció egyelőre nem jelent megoldást, mert a fejlettebb régiókban kínált magasabb bér nem áll arányban a drágább lakhatással. Akik elhagyják a családjukat, inkább külföldön próbálnak szerencsét, ennek a kormány lakhatási támogatással próbálja elejét venni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kokopelli
@adrenalink: Ezért szokták a jobb helyeken %-ban kimutatni! ;--)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
cikicakk55
" Az inaktív munkaerő-tartalék jellemzően nyugdíjellátás miatt nem aktív "

Ez most mit akar jelenteni? Menjünk vissza dolgozni nyugdíjasan is? Még is hova,és hogyan? rengeteg cég csinálja azt,hogy az 55 év körüli embereket elküldik,mert a nyugdíjuk miatt nekik több fizetést kéne adni.Akiket így elbocsájtanak esélyük sincs,hogy legálisan munkát kapjanak.Minden cég úgy gondolkozik,hogy közel a nyugdíj,Ők ugyan fel nem veszik! A kormány azzal tudna segíteni ha a multikat rádumálná,hogy ne csak munkaerőt keressenek,hanem munkásszállást is biztosítsanak. A Kádár rendszerben minden nagyobb cégnek,gyárnak volt munkásszállása.. Persze,hogy nem megy el senki Borsodmegyéből a nyugati határhoz dolgozni( mivel ott a legnagyobb a munkanélküliség.Az ott lakók,Győr, Sopron ,és környéke még gyalog is át tudnak menni Ausztriába,de legalább is kerékpárral.5x annyit keresnek mint itthon ugyan azzal a munkával) Ha a borsodi,vagy Békés megyei,vagy csongrád megyei oda menne,akkor az éppen csak kicsivel több mint a minimál béres fizetésének majdnem fele elmenne az albérletre. Akkor meg már ott van,hogy a koszhasznúval is keres annyit és minden este haza mehet.Sajnos a multik is csak kihasználják a magyart,mert negyed annyit fizetnek neki mint ha a saját országában a saját dolgozójának fizetne. Esze ágában sincs többet bele feccölni,mint ami kötelező.
division
60 ezer? Az nem olyan sok, Amerikában ennél többnek nincs munkája.
bakegya
inaktív níyugdíjas-mocskok-aki 41-évig áll a műtőasztal mögött,vagy rohangált a hetedik határba is újraéleszteni,aztá még az is aki megnyíomorodott az űlőideggyulladástól történetesen valamelyik minisztériumi íróasztal alatt.történetesen a salátatörvények előterjesztéseinek a varga misi keze alá,hogy képes legyen valamit kinyögni a MAGYAR EGÉSZSÉGÜGYRŐL,ANNÓ pénzügy miniszteri szinten...mert valamikor az is volt a szentem,nem csakkk orbáncsicska-mennnyetek a a pokolba büdös banda...
@division: TE MEG EGY GENNYES SZAR ALAK VAGY...LÁTTAD TE MÁR EGYÁLTALÁN AMERIKÁT???
adrenalink
@division: Amerika lakossága 324 millió. Ne hasonlítsd a meggyet a görögdinnyéhez!
Köb Jani
Ez a hatvanezer Magyarországon élősködő cigány gyerekgyáros.
kokopelli
@adrenalink: Ezért szokták a jobb helyeken %-ban kimutatni! ;--)
division
@bakegya: Ha tudnád hányszor jártam már ott, meg persze más országokban is. Amerika nem áll messze tőlem, nem tudtad?
Egyébként meg miért kiabálod el mekkora tahó vagy?
division
@adrenalink: De nem is 60 ezren vannak munka nélkül. Meg mi az már hogy esélytelennek érzi? Ezek szoktak felbosszantani rendesen, amikor még valaki alig végzett a tanulmányaival de máris esélytelen minden. Tudom, itt nem csak erről van szó, de valahol érdekes hogy megint azok a megyék járnak az élen ahol főként "migránsok" élnek:-))
justhpeter
Amikor a fideSS -kdnp kizárólag Sorossal és a keresztényüldözéssel foglalkozik, akkor nem csoda, hogy Borsod közel 20%-a nem talál munkát. Munkahely teremtés, átképzés csak lózungogban és az érte kapott uniós pénz lenyúlásában létezik a fideSS -kdnp számára.
adrenalink
@division: 17:05-re Feltételezem, hogy akinek 8 általánosa van, vagy még az se, joggal vallhatja magát esélytelennek!
Aggasztóan romlik agyi állapotod! Naponta legalább 1x idemantrázod, hogy 2018-ban megint nyer a fityisz. Ezt még legalább 200x leírni nagyon uncsi lehet.
Nem is értem, mi az, hogy "... azok a megyék járnak az élen, ahol főként "migránsok" élnek".
Illetve nagyon is értem... Viszont elfelejtettél Sorosozni! Az elvtársaid nem fognak megdicsérni érte.
division
@adrenalink: Én nem Sorosozok, a migránsokat meg örülök hogy megértetted, nem véletlen tettem idézőjelbe.
Abba meg szerintem ne menjünk bele ha valakinek még a 8 elemije sincs meg, nekik ott a közmunka, ezért is lett kitalálva hogy ne segélyből kelljen őket eltartani. Amikor valaki maga tehet arról hogy nem talál munkát az egy másik dolog.
emerencia
@cikicakk55: "az 55 év körüli embereket elküldik,mert a nyugdíjuk miatt nekik több fizetést kéne adni." A pártállamban a nyolc osztályt végzett saját raktárral rendelkező 47 éves raktáros néninek a legmagasabb fizetésemelést adták mert nemsokára, 55 évesen nyugdíjba megy. Azóta nagyot fordult a világ! Nálunk például (kőkemény profitszféra) kevesebb jár vagy ugyanannyi mint a tanulatlan kezdőknek. Az öreggel bármit lehet csinálni, úgysem veszik fel máshova. Az ifjúság mindebből levonja a következtetést, hogy nem szabad senkinek gesztust tenni mert SOHA nem fogja az illető visszakapni.
cikicakk55
@emerencia: Én is ugyan ezt írtam A Kádár rendszerben a nyugdíj előtt állókat kb 5 évvel hamarabb emelgették a fizetésüket. Sajnos most már 5 évvel előtte inkább elküldik,pedig most már 10 évvel később mehetnek nyugdíjba az emberek,bár a nőknél 40 év munkaviszony után már elmehetnek ha akarnak,csaj,hogy sokan nem akarnak,mert a fizetés is a béka segge alatt, de a nyugdíj a béka segge alatti bazi nagy kő alatt van,amit még ki is kell ásni.
cs.n.
Vg.hu írja, amit Mészáros Lőrinc vásárolt fel? Pont úgy leszarom mint az Echó tévét bájerzsoltistúl, amit szintén a felcsúti polgármester vásárolt fel. A "Világgazdaság" c. lap nálam már rég leszerepelt, én kérek elnézést.
emerencia
@cikicakk55: A nők negyven évét másképp számolják mint a férfiakét ezért sok nő ugyanúgy nem tud elmenni nyugdíjba mint a férfiak. Igazságtalan a rendszer. Az egyik még fiatalosan élvezheti a nyugdíjat vagy a dupla jövedelmet a versenyszférában, a másik pedig tönkre teszi magát, ha kell öregen, betegen is gürizik az egyetlen, alacsony béréért vagy kikerülve a munkapiacról nyomorog. Orbán "igazsága" rengeteg férfit és nőt tönkretesz azért, hogy azt a hamis látszatot keltse, hogy minden nőnek joga van még épen, egészségesen nyugdíjba menni.
KisGenyo2
"Akik elhagyják a családjukat, inkább külföldön próbálnak szerencsét, ennek a kormány lakhatási támogatással próbálja elejét venni."
Na az egy vicc! XD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.