Több autót is feltörtek az elmúlt időszakban Győr-Moson-Sopronban a temetőknél, ezért egy csornai rendőr nagyszerű tervet eszelt ki: a következő nagyobb temetésnél lesben állt, és a tolvaj szépen bele is sétált a kelepcébe.

Megszaporodott az autófeltörések száma szeptember óta Győr-Moson-Sopron megyében, amelyek közül többet temetők parkolójában követtek el – olvasható a a Zsaru Magazin cikkében, amit az Index szemlézett.

Temetői autófeltörésre szakosodott tolvajt fogtak Csornán

Autós forgalom mindenszentekkor a fővárosi Farkasréti temetőnél

Fotó: MTI/Soós Lajos

A statisztika romlása egy csornai főtörzszászlósnak, Tudós Gábornak is beindította a rendőrszimatát, és arra gondolt, mi van, ha az újság gyászhíreiből választják ki a településeket az autófeltörők. Ő is fellapozta hát az újságot.

Láttam, hogy október 3-án, Csornán egy általam is ismert vadászt helyeznek örök nyugalomra. Elmentem a temetőhöz, és a parkolóban figyeltem

- mesélte Tudós a Zsaru Magazinnak.

Közben a cikk szerint találkozott szolgálaton kívüli kolléganőjével, egy baleseti helyszínelővel, váltottak pár szót, és közben észrevette, hogy a parkolóba bekanyarodik egy autó, és az a férfi ül benne, akit öt éve kocsifeltörés miatt kapott el.

Láttuk, hogy megállnak egy Audi Q7-es mögött, ezért odahajtottunk. Amikor meglátták a járőrkocsit, már hiába próbáltak elmenekülni

- mesélte el a gépjárműfeltörő tolvaj lebukását Tudós a lapnak.

A 49 éves, győri Sz. Tibor és felesége, a 46 éves Sz. Tiborné ruháit átkutatták, és a nő melltartójába dugva megtalálták azt a zártörőt, amivel az Audit már ki is nyitották.

A kocsiban aztán meglett az a 10-es kulcs is, amivel ráfeszítettek a zártörőre. És a módszer is stimmelt, mert ugyanilyen elkövetéssel törtek fel autókat Sopronban, Győrben és Mosonmagyaróváron is.

Sz. Tibor aktájából aztán az is kiderült, hogy korábban már börtönre ítélték autófeltörés miatt, most is feltételesen volt szabadlábon. A férfit előzetes letartóztatásba helyezték a Zsaru Magazin cikke szerint.

(Címlapi kép: MTI/Soós Lajos)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

volvós
Ügyes volt a csornai rendőr, a gazember páros bekapta a horgot...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.