Nincs elég pénze az ország egyetlen felnőtteket ellátó hospice házának, akik az Emberi Erőforrások Minisztériumát is megkeresték a támogatás reményében. Az EMMI most azt közölte, vizsgálják, hogy tudnak-e plusztámogatást adni.

Vizsgálja a minisztérium a Magyar Hospice Alapítvány újabb támogatási kérelmét – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi államtitkársága csütörtök este az MTI-vel.

Korábban a sajtóban és ellenzéki pártok nyilatkozataiban is megjelent: a Magyar Hospice Alapítvány tájékoztatása szerint heteken belül bezárhatják az ország egyetlen, gyógyíthatatlan felnőtt betegeket ápoló hospice házát, mivel nem áll rendelkezésre a működéshez szükséges pénzügyi fedezet.

Hamarosan bezárhatják az ország egyetlen hospice házát

Heteken belül bezárhatják az ország egyetlen felnőtt hospice házát, ahol gyógyíthatatlan, elsősorban daganatos betegeket kezelnek. A társadalombiztosítástól kapnak pénzt a működésükhöz, de ez a költségeiket felét sem fedezi. A hiányzó 50 millió forintot eddig magánadományokból és egyszázalékos felajánlásokból gyűjtötték, de idén ezekből a forrásokból kevesebb pénzt folyt be.

Az egészségügyi államtitkárság csütörtök esti közleményében azt írta: az Emmi "elismeri a Magyar Hospice Alapítvány szakmai munkáját és társadalmi jelentőségét, éppen ezért az elmúlt három évben már 25 millió forint támogatást kapott az alapítvány".

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Rózsika Hatházi
@RonaGyuri: De a lölö mellényzsebe a zorbánviktor zakója alatt van. Azon meg ott van a kevlár. Golyó és kézálló. :))))
simmering73
Fiatal szomszédasszonyunk súlyos rákbeteg lett. Az orvosilag beállított rák gyógyszerek beszerzésére engedélyt kértek az OEP-től. Hetek óta várnak. Közben az idő egyre fogy.
Nessy
Három év alatt 25 millió a gyógyíthatatlan betegekre! Minő keresztényi szeretet,együttérzés. Milyen nagy összegű támogatás!
Csoda, hogy nem roppant bele a költségvetés! Gyorsan el kell adni pár letelepedési kötvényt, hogy legyen pénz támogatásra!
Jöhet az áldó ima, a hozsanna!
kisrigó
Nem hiszem el, hogy a magas minisztériumban nem érzik a "nagylelkűségük" pitiáner voltát! Még hogy három év alatt 25 millió forintot, mindezt le is írják! Mennyi pénzt szétszórnak mindenféle "kegyes magyar úriasszonyok" gittegyleteteire a "görbe himtagú lepkék " megmentésére stb. az emberek ennyit érdemelnek szerintük! Szomorú, ugyanakkor ígéretes, hogy csak a nyilvánosság segíthet. Egy betelepedési kötvény "haszna" már jó lenne! Hogy nem szakad rá a sok álszent álkeresztényre az ég, amikor a vallást használják fel nemtelen céljaikra!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.