A Magyar Nemzeti Cirkusz elefántjai miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen az Állatmentő Liga, mert szerintük állatkínzás folyik az intézményben. A cirkusz szerint csak előnytelen fotó jelent meg Mambóról, a 4 tonnás afrikai elefántról.

Még október 28-án tartott az idén 23 éves Magyar Nemzeti Cirkusz Richter – Circus Maximus címen nagyszabású megemlékező gálát a Papp László Sportarénában, amelyen közel 100 egzotikus állat is fellépett – olvasható a 24.hu cikkében.

A rendezvényről, illetve a kulisszák mögött felkészülésről a Magyar Nemzet közölt képriportot, ám a képek láttán többek, köztük az Állatmentő Liga is állatkínzás miatt tett feljelentést. 

A Liga Facebook-bejegyzése szerint az afrikai elefántok elképesztően rossz állapotban vannak a fotók alapján, ami pedig kimeríti az állatkínzás fogalmát, ezért ismeretlen tettes ellen tettek feljelentést. Szerintük a fotókon jól látszik az elefántok nagyon rossz fizikai és mentális állapota.

Állatmentő Liga

Csúcsot döntött a bejelentések száma az MNO cikke ès kèpei alapján. Budapest............. Kerületi Rendőrkapitányság Tárgy: Feljelentés Az Állatmentő Liga (cím .) – feljelentést tesz, ismeretlen...

A Magyar Nemzeti Cirkusz ugyancsak a Facebook-oldalán reagált pár nappal később az ügyre. Bejegyzésük szerint Mambó, az afrikai elefántjuk tökéletesen jól van, több mint négy tonna – csupán előnytelen képek készültek róla.

Magyar Nemzeti Cirkusz Hivatalos Oldala – Hungarian National Circus

Elefántjaink Veresegyházon élvezik a kellemes őszi időt. Tegnapi nap megjelent az interneten egy előnytelen fotó Mambó afrikai elefántunkról. Mambó köszöni szépen makk egészséges, több mint 4 tonna,...

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

vladimir putin
Ennek az egész cirkuszosdinak véget kéne vetni, egyszer s mindenkorra.
De a horrorcirkusz az pl. nem rossz, ott emberek, önszántukból csinálják.
Azt csinálnak, amit akarnak. Az nem érdekel, de lehet érdekes.
simmering73
Én nem vagyok egy szakartő, de ezek a szerencsétlen állatok tényleg szörnyen néznek ki. Ezek nem kapnak rendesen enni.
Lepényleső
A nemzeti kormány ellen ki tesz feljelentést,hogy napról-napra "emberkínzást" foganatosít?
42
Utálom a cirkuszt.
Már gyerekkoromban is utáltam, de most hogy végig bírom gondolom, hogy miről is szól a cirkusz, még jobban utálom.
Haljatok ki, tűnjetek a picsába, örökre..a faszom sem kíváncsi rátok.
Utálom a cirkuszt!
solidedge
Engem jobban aggaszt, hogy rokkant, munkaképtelen embereket tart el az állam 25 ezer forintból.
cs.n.
@42: Én is, egyáltalán nem nyűgöz le. Voltam gyerekkoromban a Fővárosi Nagycirkuszban, vándorcirkuszban is, rohadtul nem az én műfajom. :)

Csak úgy érintőlegesen megjegyezném, hogy Romániában pont idén tiltották be vadállatok cirkuszi alkalmazását, amit én helyeslek is, itt is be kéne vezetni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.