Kiadták a két kormányrendeletet, amelyek rendezik, mennyi pénzhez juthatnak a nyugdíjasok az év végén. Megjelentek a Magyar Közlönyben a nyugdíjkiegészítésről, illetve a nyugdíjprémiumról szóló kormányrendeletek – írta meg az Adózóna. Mivel nyugdíjas fogyasztói kosár áremelkedése – vagyis az infláció nyugdíjasokra átszámított része – 2,4 százalékos, januárban pedig csak 1,6 százalékkal emelték a nyugdíjakat, a különbséget novemberben, egy összegben fizetik ki. A szabály az, hogy ha a különbség 1 százalékpontnál kisebb, egyösszegű nyugdíjkiegészítés jár. Így minden nyugdíjas a novemberi ellátásának 9,6 százalékát megkapja pluszban. Ez némi változás ahhoz képest, hogy eredetileg 1 százalékos emeléssel lehetett számolni.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Az egy dolog, hogy egy nevében gazdasági lap hülyeségeket irogat,

de nem kis sumákra is rámutat

Ami igaz az igaz idén ősszel igazi szám-zsonglőrködés folyt (sőt még tart)a nyugdíj-kompenzáció kapcsán. Szinte naponta más-más számok láttak napvilágot,
A derék hvg.hu most szintet lépett. „Kijött két rendelet a nyugdíjasok pluszpénzeiről – itt vannak a részletek” című írkodmány okadatolja a (állítólag Ludwig Mies van der Rohe –nak tulajdonítható) mondást, hogy az ördög a részletekben van.
A derék portál enihyen csapott a lecsóba:
„Megjelentek a Magyar Közlönyben a nyugdíjkiegészítésről, illetve a nyugdíjprémiumról szóló kormányrendeletek – írta meg az Adózóna. Mivel nyugdíjas fogyasztói kosár áremelkedése – vagyis az infláció nyugdíjasokra átszámított része – 2,4 százalékos, januárban pedig csak 1,6 százalékkal emelték a nyugdíjakat, a különbséget novemberben, egy összegben fizetik ki.”
Igen jól látod Wazze ez a derék portál a „nyugdíjas fogyasztói kosár áremelkedése” –ről zagyvál, ami noch dazu szerinte „az infláció nyugdíjasokra átszámított része ”. Mindezt a rendeletekkel összhangban???
Aminél csak az a szebb, hogy belinkelték azt a cikket, amiben két hete így írtak: „a KSH szerint az első nyolc hónapban 2,6 százalékos volt a pénzromlás, míg a nyugdíjak csak 1,6 százalékkal nőttek. Vagyis a kettő közötti különbséget, 1 százalékot kifizetnek a nyugdíjasoknak, méghozzá januárig visszamenőlegesen.”!
Eldobom az agyamat az unortodoxia ezen új terméke előtt, lévén a fentiek szerint a nyugdíjas fogyasztói kosár áremelkedése, pontosabban az infláció nyugdíjasokra átszámított része, 2 azaz kettő tízeddel kisebb volt az első 8 hónapban, mint a hivatalos pénzromlás! =))
papa.49
Nem csak a firkászok a hülyék a kontárok se tudják mit beszélnek összevissza !!!
Nessy
A vakhitű fidesz hívőknek tök mindegy mi a tény, nekik az a szentírás, amit Viktor mond, meg amit a királyi média közvetít!
Egyébként is, árak vonatkozásában kéretik a kormánynak hinni, nem a saját szemünknek a boltban.
RonaGyuri
@Nessy: az a dolog egy másik aspektusa, hogy a KSH hol, vásárol?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.