Semmilyen körülmények között nem javasolna miniszterelnöki vitát a választások előtt a Fidesz egyik prominens tagja – tudta meg a Magyar Nemzet. 

A magas rangú politikus egy zártkörű októberi rendezvényen arról beszélt, hogy a vitának nem volna értelme, mert Orbán Viktor kormányfőnek nincs kihívója. Ilyen polémiának a kormánypárti képviselő szerint akkor van létjogosultsága, ha például van két néppárt az országban, és közel azonos szinten állnak. Ám a mai magyar belpolitikai életben a Fidesznek nincs egy nagy kihívója, és „senki nem szolgálta meg belpolitikai teljesítményével, hogy a hivatalban lévő miniszterelnök kiálljon vele vitázni”.

Legutóbb miniszterelnök-jelölti vitát 2006 áprilisában tartottak. Ekkor a szocialisták színeiben, kormányfői székből vitázott Gyurcsány Ferenc az akkor ellenzékben lévő Orbán Viktorral. A vita visszhangja alapján a közvélemény inkább Gyurcsány Ferencet könyvelte el győztesnek.

Forrás: Magyar Nemzet

48 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Macskaszem
Mért is javasolnák a csicskák a vitát, nem akarják megbuktatni a gazdit, van még bőven a húsos fazékban, kicupákolják az utolsó cseppig.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
kissé felnőttem
semmi más mint lekezelése lenézése a másiknak.Tetszik nem tetszik ez igy van.Én kihivnám velem sem állna le, de nem előre megirt szöveggel
karma1
mondjuk a nepek nem ilyen finoman fogalmaztak, hogy "Gyurcsanyt hoztak ki gyoztesnek", hanem Gyurcsany felmosta vele a studiot,avagy a foldbe dongolte...
Egy ilyen vita elol meg a nagy peldakepe sem terhetett ki, a trumpli-gyerek, neki is 3-szor kellett szoparbajt vivnia Hillaryval...
Szoval eleg lenne, ha Gyurcsany, Vona, vagy Szel, de az Egyutt-es Juhasz Peter is jo partner lehetne neki...
Ne bizza el magat annyira...
What about Simics?
bakegya
KIHÍVNI-minek-bezárni,mert TÖBBSZÖRÖSEN ÉS ALAPOSAN rászolgált.Akkor lássam amikor a hátam közepét!!!
Macskaszem
Mért is javasolnák a csicskák a vitát, nem akarják megbuktatni a gazdit, van még bőven a húsos fazékban, kicupákolják az utolsó cseppig.
Sziszifusz
Szerintem a Fideszen kívül, orvosai sem javasolják, a miniszterelnöki vitát Orbán Viktornak.
Csizmás Kond
Az ilyen tévéskampányok a leginkább átverik az embereket, ugyanis itt nem a rátermettség a bizonyított hozzáértés a lényeg hanem a dumaképesség...és aki a dumát magas szinten képviseli az mindig hazudik.
dr. prédikátor
Hát már hogy is javasolná a fityfasz!!! Hiszen mindannyiszor felmossák a cigus fecalicussqal a padlót!!!
Yoda69
Pedig orban hogy menne vitazni. Csak az a csunya fideSS nem engedi ot menni. Meg ilyet.

Amiota a fideSS hatalmon van egyszer sem mertek kiallni ellenzeki politikussal erdemben vitazni.
Gyava szarok! Felnek hogy megfingatjak oket ezert nem allnak ki.
adrenalink
Pedig egy Szél Bernadett - Orbán csörtét azt nem mondom, hogy szívesen megnéznék, mert nem vagyok mazopista. De kíváncsi lennék a Vezírre, mert ebben az esetben sem a szemöldök csipesz nem játszana, sőt azt sem mondhatná, hogy "maga szép" /Illés Zoltán vs Szabó Tímea/...
bencemacska
Hát OV már olyan, mint egy százéves vajda! A ruha tartja össze!
Még nevetni sem lehetne azon a vitán.
De veszélyes lenne, mert a végén sokan megsajnálnák, hogy megint mit tettek vele!?
simmering73
Nem csodálom. Könnyen Graz lehet a vége.
cikicakk55
@Csizmás Kond: ma 11:19
Orbán nem tud sokat beszélni papír nélkül,de azt a pár szót amit el tud mondani az is hazugság.
Gyurcsánnyal nem azért nem akarják,hogy beszéljen,mert az tud folyékonyan és papír nélkül is beszélni,hanem mert egyszer már földbe döngölte a csutit.Lehet,hogy most nincs kihívója,de ha leülne vitázni bár melyik párt vezetőjével is,egyből kiderülne,hogy a lopáson kívül semmihez nem ért.Ezzel nem azt mondom,hogy hajrá DK, hanem azt,hogy bár kivel is beszélhetne,mind értelmesebben tudna érvelni mint A miniszter elnökünk.(direkt kis betű)
cikicakk55
@bencemacska: Szerintem a seggnyalói megsajnálnák, a nép meg kiröhögné.jaj de megnéztem volna én is egy ilyen csörtét. Csörtét !!! Rosszul írtam.A csörténél min,2 ember vitatkozik,de ha Ők ketten össze lennének eresztve,Viktor becsúszna az asztal alá,Gyurcsány meg kidumálja a stúdióból.Pedig lehet,hogy nem is minden hazugság amit mondana,csak 2002 és 2010 közt kellett volna megvalósítani,nem liberálisan hagyni,hogy a csuti mindent megtorpedózzon.Ő sincs tekintettel egyetlen pártra sem,igaz most nincs is olyan ellenzék,mint Gyurcsánynál volt.
bencemacska
@cikicakk55: ma, 13:09
A legmélyebb igazság az utolsó mondatodban van!
CsipkeRózsa
Ezek szerint, még a fideszesek sem bíznak saját vezetőjükben.
karma1
@bencemacska: Hogy mondhatsz ilyet a minden magyarok mini-szterelnokere??? Meg hogy a ruha tartja ossze???Istenkem, hat van nekijje szemelyi trenere!!! (Vagy csak egy szemelyes treninggatyaja?)
Itt dicsekedett vele a Fanny asszony az ofenesege orbanc vitez feszbukk oldalan...:o))))
bencemacska
@karma1: ma, 14:08
Persze, hogy van személyi trénere, nem is akármilyen

"Észre sem vettük volna, ha a Puskás Akadémia maga nem dicsekszik el a hírrel, hogy október 23-a alkalmából Seszták Miklós fejlesztési miniszter kitüntette Takács Mihályt. Mégpedig a sportfejlesztésben végzett áldozatos munkájáért.Takács Mihályról feltétlenül érdemes tudni, hogy együtt focizott Orbán Viktorral Felcsúton, aztán Orbán személyi edzője lett, de még az államigazgatásban is feladatot kapott, 2010 után a Miniszterelnökségen volt Orbán Viktor tanácsadója. Nem ingyen. 2013 nyarán havonta bruttó 650 000 forintot kapott, aztán átkerült Rogán Antal propagandaminisztériumába politikai tanácsadónak. Hogy ott mennyit keres, azt Rogánék kérdésre sem árulták el pontosan annak idején, a politikai tanácsadók bruttó 350-800 ezer forint között vihetnek haza. "
Árulta el a 444.hu
bencemacska
Ennek ellenére "fűző" nélkül szét folyna a hája!
Nessy
Tudják fidesz körökben, hogy ami nem megy, azt nem szabad erőltetni, sőt széles ívben ki kell kerülni!Még a beszédírói is tudják, hogy a pár panelen kívűl mást nem szabad neki leírni, mert belezavarodik, akár Kósa a "huszi,tusziba".
Arról nem is beszélve, hogy egy vitában nincsenek előre megírt kérdések és feleletek! Hacsak nem saját magával vitázik. Ő is álmában "két macska" , ha vitáról van szó!
cs.n.
Egyszerűen nem alkalmas rá, ennyi. Ő csak megmondja a tutit, ami minden vitán felül áll. (szerinte)
Qqberci
Beszarás minősített esete forog fenn...
tudode
Arra hivatkoznak a MEGÉLHETÉSI "POLITIKAI" tsai, hogy KÖZVÉLEMÉNY KUTATÁSI eredmények az alapja ENNEK az "olvasgató", az újságírókat is SEMMIBEVEVŐ, Európa bacilusának, pályatévesztettnek!
.
Röhej!
Egyszemélyi VEZETŐKÉNT "mindenben" dönt, a VITÁRA NEM HAJLANDÓ, mert GYÁVA PÉNZ, ÉS HATALOMÉHES...akárki!
mackoka46
Szalonképtelen az ürge, amúgy meg g€ci hülye, csak a lopás és a hazudozás ment neki észrevétlen, de hát már kiismerték.
division
Nem is tudom hogyan képzelik azt néhányan hogy Orbánnak el kell mennie egy vitára mert mondjuk az egyik viccpárt 100 támogatóval a háta mögött azt szeretné:-))
lusta
A Barca vezetése azt mondja, hogy adják neki a kupát, mert ők olyan jók, hogy nem fognak itt holmi mondjuk görög, magyar, dán és a sort lehetne folytatni, csapattal, mert ők nem látják a méltó ellenfelet.
teuton
@division: Demokraciarol hallottal mar??? Ausztriaban azoknak a partoknak a kepviselöi is reszt vettek több nyilvanos tv-vitan, amelyek 4% alatt voltak, es nem jutottak be a parlamentbe! Tudod azt hivjak jognak es demokracianak, ahol a polgarok egyenlök, es nem a diktator diktal! A lenyeg persze az, hogy Orban idaig amikor vitara kiallt, azt a valasztast mindig elvesztette, ellenzekben es kormanyon is...
division
@lusta: Azért ez nem ugyanaz, ott 11 embernek kell legyőzni a pályán másik 11 - et, a politikában meg a nép fog dönteni a szavazataival, függetlenül attól hogy lesz e előtte szócsata.
division
@teuton: Demokráciáról? Hogyne, abban élek. Te voltál már Észak-Koreában 1 napot is? Próbáld ki, és utána visszatérhetünk rá.
3dwhite
@division: Hogy Dél Korea biztos jobb vàlasztàs ebböl a szempontból.
division
@3dwhite: Teuton azt írta itt nincs demokrácia, ezért gondoltam ki kéne próbálnia kicsit személyesen is neki milyen Észak-Koreában lenni akár egy napot is. Egyből rájönne hogy itt mégis demokrácia van.
szep napot
Michael Phelps meg nem fog versenytuszni az ellenzekkel. Na bumm
Csizmás Kond
@cikicakk55: ...a színház és az ország vezetés nagyban különbözik egymástól.
...és szerintem tud papír nélkül is beszélni de van annyi esze hogy leírt szöveget közöl amit nem tudnak megmásítani...
CsipkeRózsa
@Csizmás Kond: A beszédet rögzítik a videók, híradók, azt nem lehet megmásítani.
Az írásos szöveget csak Orbán látja, a hallgatóság v. a híradók készítői nem látják, tehát semmit nem bizonyít, és nem csak azért, mert nem biztos, hogy Orbán szó szerint ragaszkodik a leírt anyaghoz.
Az viszont már előfordult, hogy a hivatalos kormánylapon mást írt utólag a hivatal, mint ami elhangzott Orbán szájából.
Csizmás Kond
@CsipkeRózsa: ebben a mindenki alá ásó világban én is ragaszkodnék az írásos változathoz. Van ahol csak azért kérdeznek, hogy valamit tévedj...
teuton
@division: Te beszelsz demokraciarol? Ahol a rendörsegen "eltünik" egy büntenyeket felsorolo es bizonyito CD egy vezetö fideszes ingatlanmanipulacioirol, ahol a rendörautoban "megmergezi magat" egy szemely, aki a hatalmasokra veszelyes dokumentumokkal es informaciokkal rendelkezik, ahol "szivrohamban meghal" egy cegtulajdonos, akit nehany nappal elötte a cege es talalmanya eladasara kenyszeritettek, ahoh 40% szavauattal, a szavazok 1/4-enek szavazatavil ketharmad lehet a parlamentben, ahol a a közmunkarol es az azert valo juttatasrol nem törveny, hanem a polgi dönt, ahol büntetlenül lehet törvenytelen törvenyeket hozni, amiket azutan eg felsöbb birosag visszavon, ahol közpenzeket büntetlenül lehet szorni gyerek-hobbikra, ahol egy gazszerelöböl azert lesz milliardos, mert a kormanyfö falubelije -es mellesleg okosabbnak tartja magat, mit Zuckerberg!-, ahol egy nem kormanyparti nagyvallakozot csak azert nem sikerült teljesen tönkretenni, mert az EU-Birosag neki adott igazat, söt karteritest itelt meg, ahol 7 ev alatt több "alkotmanymodositas" lett vegrehajtva a kormanyzo part többsegevel, mint elötte 50 evig... Eltel mar demokraciaban? Ajanlom hogy latogatsd meg Nemetorszagot, Hollandiat, Svedorszagot, Norvegiat, akkor majd rajössz, hogy egy diktaturaban elsz!
1magyar
Felesleges, a tettek magukról beszélnek.
teuton
@division: Persze, ha kutyaszar helyett moslekot eszel, az jobb izü. Vö. Eszak-Korea es MO! Persze ha nem tudod, milyen izü a normalis etel (demokracia), akkor fogalmad sem lehet rola es zabalod tovabbra is a joizü moslekot...
division
@teuton: Hiába terelsz, amit linkeltem az a diktatúra, jó lenne ha tisztában lennél a fogalmakkal.
teuton
@division: Te terelsz... Szoval az Orban-haveroknal (Tötökorszag, Oroszorszag, Azerbajdzsan, stb.) az ugye nem diktatura? Mert Orbannak az a peldakep es azt epiti ö is...
nem tibi
@nem tibi: A zene teccik csak nagyon ,a szöveg nem . 11 .04 . 19'07

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.