Nincs megállás, újabb és újabb személyek keverednek gyanúba a 2017-es világméretű zaklatási botránysorozatban.

Tűrtem, hogy fogdosson, nyalogasson – az ELTE elismert oktatóját is szexuális zaklatással vádolják
Fotó: pexels.com

Az Index vette észre, hogy egy névtelen Facebook-üzenetben valaki azt állítja, hogy az ELTE egyik professzor emeritus címre is esélyes oktatója szexuálisan zaklatta, nemcsak őt, hanem más kollégákat és hallgatókat is. A poszt írója azt is hozzátette: az ügyben etikai tárgyalás volt az egyetemen, ennek eredményét várja „hetek óta”. 

Nettó ... fizuért tűrtem, hogy zaklasson, fogdosson, nyalogasson. Akárhányszor kértem segítséget, engem hibáztattak, hogy miért nem rúgtam torkon stb

- írja az állítólagos áldozat.

Az egyetem illetékese az Index kérdésére nem tagadta, jelenleg folyamatban van egy etikai vizsgálat, "munkahelyi hatalommal való visszaélés ügyében". Azt viszont, hogy ez a megnevezett személy ellen folyik-e, nem kívánták sem megerősíteni, sem cáfolni.

Az egyetem még annyit közölt, hogy az etikai vizsgálat lezárultáig nem adhatnak tájékoztatást a részletekkel kapcsolatban.

78 hozzászólásarrow_drop_down_circle

TASzSz
@Pálinkafőző Rézüst: 17:07 Teljes mértékben egyetértek veled! Egy kérdésem van: Miért csak most derülnek ki ezek?!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus1
az előbbre jutás érdekében mindent. Aztán, ha sikerült, vissza a babaruhát. Vannak kurvák, akik azonnali anyagi előny fejében, és vannak, akik az érvényesülésük miatt bármire képesek. Utóbbiak néha megtárnek és óhajtják a szüzességüket... Óh, a mi Teréz anyáink...
RonaGyuri
igen ott a lényeg; "tűrtem" pénzért, előmenetelért, kedvezményekért, etc.
Pálinkafőző Rézüst
@Equus1: @RonaGyuri: nagyon mélyen szégyenlejétek magatokat! Ha valaki a hatalmi mivoltánál fogva szexuálisan ki tudja használni az "alattvalóit", tanítványait,, beosztottait, az rendben van??? Ha a lányaitok, fiaitok ebben benne lennének, akkor is rendben van??? Nagyon mélyen szégyeneljétek el magatokat... Küldjétek ezekhez a fiaitokat, lányaitokat, unokáitokat...oszt jónapot, no pampogás...
Pálinkás Pál
Úgy látom ez lesz az új terendi összeugrasztani az embereket,mert a migri téma kezd kifújni...már qrva unalmas a téma...és eddig valahogy egy bizonyított esetről sem olvastam itt...
nemkati
@Pálinkafőző Rézüst: Egyszerűen érthetetlen, hogy bárkivel kapcsolatban felmerül a szexuális zaklatás ténye, a legtöbben, férfiak és nők, az áldozatot hibáztatják, sőt, mindennek elmondják, lekurvázzák, de még véletlenül sem hibáztatják az elkövetőt. Ezért nem fog megszűnni ez a gazemberség, mert sokan természetesnek veszik, ha egy férfi így viselkedik, és szerintük mindig a nő a hibás. Üdítő kivétel mint pl te is, aki azon a helyen kezeli a dolgot, ahol kell, és akit felháborít az, ami engem is.

Olyanok mondanak döbbenetesen felháborító ítéletet a zaklatásnak kitett nőkről, akiknek más témában adtam a véleményére, akiknek szerettem olvasni az írásait, mert igaznak és az enyémmel egyezőnek tartottam, vagy akár meg is győztek arról, hogy nekik van igazuk. De ez a szexuális molesztálás téma nem az. Ezért elhatároztam, hogy nem is írok a propellerre többet, mert nem érdekel, ki miről mit mond. Most ezt visszavonom, nem tudom magamban tartani. Óriási probléma ez, és jó lenne elérni, hogy a férfiaknak megváltozzon a nőkhöz való viszonya amikor lenézik, húsdarabnak, felhasználható valaminek tekintsék a nőket. Erről lett volna jó beszélgetni, és nem arról, hogy egy-egy zaklatásnak kitett megnevezett nő ne szóljon semmit, mert még élvezte is, vagy megalkudott a zaklatás tényével valamilyen érdekből kifolyólag.

Ugyanez vonatkozik minden nőre is, aki férfit zaklatott, kihasznált, megtámadott, megalázott!
Köb Jani
Ezek a most zaklatottá váló hölgyek, eredeti megnevezéssel kurvák. tűrtem" pénzért, előmenetelért, kedvezményekért, etc"
Equus1
@Pálinkafőző Rézüst: nem kötelező a részvétel. Van akinek belefér vágyai teljesülének tljesülése miatt az áldozathozatal, van kinek nem. Akinek belefér, az nem különb a török kamionsofőrt a pakolóban €10 ért leszopó kurvától. Sőt... Utóbbi nem nyavalyog, h gumi nélkül csinálta, és azt sem hozza majd fel kivénhedt kurvaként, h bezzeg Juszufnak most kamionos cége van.
Equus1
@nemkati: mi a baj, Kati. Fáj az igazság?
nemkati
@Pálinkás Pál: Annyira nem untat téged a téma, ha vetted a fáradságot már sokadik esetben elmondani, hogy mennyire untat.
Pálinkás Pál
@nemkati: Az elmúlt hetek "történéseiből" légyszi linkelj már ide egyetlen bizonyíthatót!!!
Mert bárki mondhat bármit...!
Pálinkás Pál
@nemkati: Nem a téma érdekel...ha nem a hozzáfűzött vélemények...és abból tisztán lejön,hogy a többségnek már tele a töke vele!!!
nemkati
@Equus1: Amit te írsz, az nem az igazság. De az igazság, az valóban fáj, hogy sok nőt kihasználnak olyan férfiak, akik hatalmuknál, erőfölényüknél fogva úgy érzik, ezt megtehetik, és meg is teszik következmények nélkül.
nemkati
@Pálinkás Pál: Bizonyítsd be te előbb, hogy ezek a dolgok nem történtek meg, nem szoktak megtörténni. Pont emiatt maradnak titokban az ilyen esetek, mert nem bizonyítható ami két ember között történik, és mert ha egy nő elmondja, akkor az a reakció, ami a tiéd is, és azoké, akik nem értik, egy nő számára miért megalázó, ha kiszolgáltatott helyzetben éri őket a gyalázat.

Az én tököm nincs tele. :)
Köb Jani
@nemkati: A nők már kivívták egyenjogúságukat a férfiakkal, Akkor miért van az, hogy megalázva érzik magukat. azok a nők akik alkalmat adtak a megalázó férfinak, ezzel a férfiak lettek megalázva és nem a nők:, Férfi hiúságuk nem engedi meg azt amit ezek a K állítanak.
nemkati
@Köb Jani: Honnan veszed, hogy ezek a nők alkalmat adtak? Hol olvastál-hallottál megtámadott vagy megalázott nőtől olyat, hogy alkalmat adtak a megalázásra? Ott voltál? Ezt láttad?
Pálinkafőző Rézüst
@nemkati: és ez fordítva is igaz.. :) Ez hozzátartozik az igazsághoz!
Pálinkás Pál
@nemkati: No akkor ugorj neki a jognak...mindig annak kell bizonyítani aki állít valamit!!!És jogállomokban ha ilyet állít,és nem tudja bizonyítani,qrva gyorsan megbüntetik érte..Persze nálunk ,ahol divat a karaktergyilkosság ez sem így van!!
Equus1
@nemkati: volenti non fit iniuria - aki maga is akarja, azon nem eshetik sérelem... állították 2.000 éve. Magyar szerint meg: Könnyű Katit táncba vinni, ha ő is akarja. Hogy utána 100 évvel mivel magyarázza, az már a női lélek rejtlelme...
nemkati
@Equus1: "Könnyű Katit táncba vinni, ha ő is akarja", de nem lehetetlen akkor sem, ha nem akarja, csak bizonyítsa be? Ez szól a snapszos pálnak is.

De nem igazán az háborít fel, amikor olyan pasik mutogatnak vissza a zaklatásnak kitett nőkre, akik ezt pofátlanul megteszik amikor nincs tanú. Ami igazán felháborít, az az, amikor nők állnak a zaklató férfi pártjára.
Equus1
@nemkati: 17.54 Bizonyítsd be, h tegnap nem maszturbáltál. Nosza!
Nem gondolod, h a bizonyítás terhe azon van, aki állít valamit?
nemkati
@Equus1: A példád, hogy mit bizonyítsak be, mindent elmond arról, hogy viszonyulsz a nőkhöz.
Azt értsd meg, hogy a nők nem egyformák, nem mondhatod, hogy minden nő ilyen vagy olyan, ahogy a férfiak sem. Szerencsére vannak olyan férfiak is, akik kiválóbbak nálad.

Ha egy nő felkínálja magát egy férfinak, vagy férfiaknak, az élvezetért, a valamilyen elvárt haszonért, az nem fog panaszkodni hogy milyen helyzetbe került. De talán hallottál valamit arról, hogy egy megtámadott, főleg fiatal lány vagy nő, egy ilyen támadáskor lebénul, védekezésre képtelen helyzetbe kerül, még sikítani se tud, mert leblokkol? A legtöbben, talán 100-ból 10, de lehet, hogy 1000-ből tíz beszélni sem tud erről sokáig, akár évekig is, vagy soha. Ha pedig függőségi helyzetben van a férfitól, akkor másodpercek alatt kell eldöntenie, hogy hogyan reagáljon, ami nem elég idő átgondolni (hogy tökön rúgja-e vagy megalázottan csak visszautasítsa).
nemkati
@Equus1: És még valami. Te hogy bizonyítanád be, ha azzal vádolnának, hogy nőket szexuálisan zaklattál, hogy nem történt meg? Mit tennél, ha neked kellene bizonyítanod a nem-megtörténtet? Pont ezért érzik magukat a zaklatók biztonságban, hogy nem bizonyítható se pro, se kontra. Pont ezért veszélyes az ilyen állítás, mert nem tudni, hogy egy bosszú-e, egy alaptalan rágalom-e, vagy egy bántalmazott ember segélykiáltása-e. És pont ezért kell erről beszélni, hogy ne történjenek zaklatások, és akkor nem lesznek állítások se.
nemkati
A nők, akiket valóban zaklattak, megtámadtak, mit tehetnek?

A fiúk/férfiak, akiket az általuk szeretett nő - legyen az a szerelme, a testvére, az édesanyja, bárkije - ilyen szörnyű élmény ért, mit mondanának neki, hogy minősítenék őt? Vagy őket másképp ítélik meg, mint egy idegent?
nemkati
@Mirabilis: Nem nehéz bizonyíthatatlanul kiszolgáltatott nőket szexuálisan zaklatni.
Katalina62
@nemkati: Most Mirabilisnek is igaza van, és neked is! Ezért is tökéletes fegyver a zaklatás mindkét fél kezében!
iluminati
@Equus1: :-) Maszturbálás Hmmm Egy lavor víz megteszi...Ha fent maradnak a golyók üresek..:-D
Félre téve a tréfát.. 1 Azt nem értem ,hogy, lehet szónélkül türni...ha valamit nem akarok akkor nem akarok... Igaz nagyon kétélű a dolog...Tudok olyan esetről, mikor a pasit zaklatta egy munkatárs nő, a pasinak nem volt szinpatikus kolléganő...és bosszúból és hogy a nő mentse magát szólt a férjének,hogy zaklatták... ne tud meg mekkora balhé lett belőle...csak a pasinak nem hitt senki...
Javaslom a hölgyeknek harcolják ki a piroslámpás negyedet, hogy, csökkentsék a zaklatások számát...
nemkati
@Mirabilis: Ez csak azért tűnik így neked, mert most egyszerre borult ki egy csomó bili. Éppen ezért ijesztő, mennyien éltek át évekre, vagy egy életre kiható megrázkódtatást, és ha nem kezdődik el Weinstein ügyének kiderülésével, akkor ezek a szerencsétlen nők életük végéig magukban, egyedül cipelik ezt a terhet.
nemkati
@Mirabilis: Ez a cinizmus ebben a témakörben, különösen egy nőtől, gyomorforgató.
micfild
@Mirabilis: Amikor megláttam az index cikkét abban a pillanatban tudtam kiről van szó. Elküldtem a lányomnak.. ugyanis ő ott végzett. Tavaly.
Jó volt a tippem. Egyébként őt nem bántotta.. csupán az első héten közölte vele... hogy maga itt nem fog diplomát szerezni .
Szerzett. Nem is akármilyet. A vizsgán a prof nem tudott belekötni a feleletébe.
Viszont.. .- amig a lányom odajárt.. a prof egy évig nem tanitott... azt mondta a lányom.. sok volt rá a "panasz".
micfild
@nemkati: Én Veled értek egyet
maximálisan igazad van.
papa.49
Gyerekek ez így tények nélkül csupán fikció, én elítélem a zaklatást, de ki tudja hogy valóban hogyan eset meg az eset csak az a két ember aki részt vett benne, mink meg itt egymásnak esünk ...
Aki ,,Á,, t mond mondjon ,,B,, is akit zaklattak álljon elő vele, ne rébuszokba adja elő, a tényeket !!!
nemkati
@Mirabilis: Nem. A munkája, az elért pozíciója megtartásának érdekében. És az az elborzasztó, hogy erre kényszerültek. Az meg, hogy "a szóban forgó minden nő", az csak akkor lehetne igaz, ha mindegyiket személyesen ismernéd, és tisztában lennél az okokkal. Ezt viszont kétlem.
nemkati
@Mirabilis: ma 21:02 Nekem a cinizmusod nem tetszik. Itt áldozatokról és elkövetőkről van szó. Te melyikük mellé állsz? Védjük meg ezeket a gusztustalan férfiakat, és mocskoljuk be az általuk zaklatott nőket? Hát az én agyam nem erre a rugóra jár.
micfild
@Mirabilis: A lányomat nem zaklatta! ezt írtam
De a prof anno pihenőn volt 1 évig akkor.
A lányomon kivül azért jártak oda mások is...
Eszem ágában sincs nevet írni... nem bolondultam meg.
micfild
@nemkati: Nyugi!! az én agyam sem erre a rugóra jár..

Nem neked.. minden áldozathibáztatónak ajánlom figyelmébe a - beszeljrola.hu
persze.. éppen ők azok akik nem fogják elolvasni
nemkati
@papa.49: Pont ezért mondtam - nem tudjuk sem azt, hogy megtörtént-e, sem azt, hogy csak rágalom-e -, hogy magáról a jelenségről kellene beszélni, és nem a konkrét esetekről. Az kétségen felüli, hogy történnek ilyen dolgok a művészvilágban, a sportéletben, de a legtöbb munkahelyen is. Alaptalan rágalmak, önkéntes felkínálkozás vagy a lehetőség kihasználása előnyökhöz jutáshoz, és gyalázatos zaklatások, sőt szexuális bűncselekmények is. De itt pont az utóbbit nem említi senki, mintha az nem is létezne.

Kezd megint elmenni a kedvem a propellertől, és azoktól, akik ide írogatnak. Egyszer besokallok és itthagyom a francba.
nemkati
@micfild: Ezt látom, és az megnyugtat, hogy vannak itt még épeszűek és józanul gondolkodók. :)
micfild
@Mirabilis: Mit akarsz??
mit írjak?
a cikkben benne van az ami megírható a neten.
micfild
@nemkati: tudod engem az háborit fel, hogy még a bűncselekmények esetén is az áldozatot hibáztatják... Még akkor is ha kiskorú az áldozat.
Egy tapogatós.. mutogatós Majmot leszerel egy talpraesett nő... aki kevésbé talpraesett elmenekül...De aki szerényebb az lefagy... megijed.. el sem hiszi hogy vele történik.
Egy kiskorú meg fél annyira, hogy semmit nem mer tenni
A patkányok meg éppen azokat használják ki, akik nem mernek fellépni ellenük.
micfild
@Mirabilis:A főnököd bemegy hozzád az irodába. Kettesben vagytok. Előveszi és felszólít, hogy puszild meg.
Mit teszel?
nemkati
@micfild: Különösen gyerekek esetében megbocsáthatatlan, ha az áldozatot hibáztatják, de a fiatal felnőttek, a 18-20 évesek esetében is arról van szó, hogy nincs még tapasztalatuk kivédeni az ilyen helyzeteket. Általában kihasználni valaki kiszolgáltatottságát az mérhetetlen aljasság.
glorianna
@nemkati: A jelenségről régóta lehetne beszélni. Emlékszik még valaki Czigány professzor úr (BME, ötvenes-hatvanas évek) ultraszexista sértő kiszólásaira? Példa:
"Köztudomású volt, hogy az ábrázoló geometria nevezetessége, Czigány professzor igen csúnyán szeretett beszélni. Egyszer a lányok összebeszéltek, hogy a legközelebb megint csúnyákat mond felállnak és kollektíven kivonulnak az óráról. Az akkori oktatási formáknak megfelelően egy tanársegéd az első padsorokban ült - a professzor segítségére volt a táblára rajzolásnál- és meghallotta a lányok konspirálását. Ezt a szünetben is mondta a Czigánynak.
A második óra kezdetekor, megszólalt:
- Kedves kollégák, mielött folytatnám, engedjék meg, hogy elmondjam azt a mit ma hallottam.
A mai napon hazánkba látogat egy néger törzsi táncos csoport, akiknak rendkívül kidolgozott izomzatuk van és írtózatos nagy farkakkal rendelkeznek.
Ahogy ezt kimondta, a lányok felálltak és kezdtek kivonulni.
- De, kedves kollegínák! Hova sietnek, még holnap is itt lesznek!
A lányok megsemmisülten visszazuhantak."
(szeka.blog.hu/2015/05/06/regi_csibeszek_vagy_udvari_zeneszek_felcsuton)
nemkati
@Mirabilis: Majd olvasd el egyszer Sárosdi Lilla elmondását a vele történtekről, ha még mindig azon ábrándozol, hogy vajon megpuszilta-e.
micfild
@nemkati: Így van...
Önmagában a hatalommal való visszaélés is ocsmány dolog... ha ezt még tetézi egy patkányfajzat a szexuális visszaéléssel az a legnagyobb aljasság.
micfild
@Mirabilis: A patkányok nem kérnek engedélyt..
TEHÁT.. te mit teszel ha kettesben vagy a főnököddel, és előveszi majd felszólít , hogy puszild meg
micfild
@Mirabilis: Te tényleg nem érzed, hogy az is zaklatás amikor az áldozat elmenekül a helyszinről!
miért nem válaszolsz a kérdésemre?
nemkati
@Mirabilis: Kiről beszélsz? Mert ha Sárosdi Lilláról, akkor mégsem vagy tisztában azzal, hogy mit vallott ő arról az esetről. Ezért mondtam, hogy olvasd el. Annak nincs sok értelme, hogy elképzelsz egy másik történetet róla, és arról akarsz vitázni.
iluminati
@nemkati: Önnek igaza van...azért arra gondoljunk a fiatalok felé milyen üzenetet hordoznak ezek a zaklatásos hírek... egy agyturkász nő ismerősömmel viccelődve, egyszer megjegyezte tudod midég a nő dönt. a férfi próbálkozik így vagyunk programozva...a neveléssel csak finomítani lehet...
micfild
@Mirabilis: Sosem!?
ebben max akkor lehetsz biztos hogy ha te magad vagy a zaklató.
karma1
@nemkati: Draga Baratnom, az egyik oldalrol tokeletesen igazad van. De honnan tudod, hogy az ide irogatok kozul nem ment-e valaki keresztul hasonlo dolgokon? Es ha igen, azt hogyan oldotta meg? Honnan tudod, hogy nem szemelyes tapasztalat miatt irjuk, irjak azt, amit???

Ez egy oriasi tarsadalmi problema, es ahogy latod, nemcsak Amerikaban, hanem Magyarorszagon es Europa mas orszagaiban. Nincs ket egyforma eset...
De vannak bizonyos klisek, amikbe az esetek csoportosithatok. Vannak nagyon durva, eroszakkal elkovetett esetek - ezekre nincs magyarazat, nincs mentseg. De mar itt is felmerul a kerdes az eset kezelesere: (mint ahogy mindegyik esetben) MIT TETT AZ ALDOZAT??? Elmondta egy rokonanak, baratjanak az esetet, elment-e a rendorsegre, hogy bunhodjon meg a mocskos pali, vagy titkolozott, es eppen 20-30-40 ev mulva boritotta ki megis a bilit, mint Sarosdi?
Aztan vannak a "konnyebb" esetek - amiket szinten nehezen el meg az ember, es vannak olyan esetek, amiket csak nagyon eros tulzassal lehetne szexualis zaklatasnak nevezni.
A nagyon durva eset a Kiss Laszloe, a kozepes a Sarosdie, es a konnyebbeke, amibe igen erosen bele kell gondolni a "szexualis" zaklatast (@Mirabilis 21.07)
Es akkor megint jon az elintezesi mod, es a sokszor evtizedekre visszamenoleges vadaskodas, es tobbnyire nevek nelkul.
Ezekben az esetekben nem fogunk tudni soha sem rendet rakni mindenkinek az eleteben, de sikerul mindket felet egy eletre - legalabbis a hatralevore - tonkretenni.
Elojott egy csomo vadaskodo no, akik maguk is beismertek, hogy az elomenetel, az allas erdekeben tettek, vagy eppen egy jo szerepert a szinhazban.
Szamomra ezek az esetek mar nem egyertelmuen tartoznak a
"megalazottak" kategoriajaba, hiszen volt a sarosdi ugyben olyan nevtelen szineszno is, aki evekig visszajart Martonhoz "zaklatasra" a jo szerepekert. ABBAN az esetben pl. ki volt milyen szerepben?
micfild
@Mirabilis: szerintem meg te írtál hülyeséget.. nevezetesen azt.. hogy ez veled sosem történhet meg
Holott bármikor bárkivel megtörténhet.
nemkati
@iluminati: Általában a nő választja ki azt a férfit, aki majd kiválasztja őt. A nő elsődleges feladata az életben, hogy meghódítsa a férfit. Ki egyet, ki többet. De az a férfi, aki ajtóstul ront a házba, vagy kifejezetten azt nyilvánítja ki, hogy egy egyszeri aktust akar aztán ennyi, az megérdemli hogy tökön rúgják. Csakhogy egy fiatal lány még nem képes így reagálni. Az idős nők könnyen osztogatnak bölcs tanácsokat, vagy elképzelhetetlennek tartják, hogy a lány ne tudna nemet mondani ha nem akarja amit várnak tőle, az idős nők mögött már van több évtizedes tapasztalat.
micfild
@Mirabilis: akkor még egyszer..
egyedül vagy az irodában-.. és a főnököd felszólít.. puszild meg. és arcodba tolja.. Mit teszel?
És ne gyere azzal hogy ez veled nem történhet meg

@nemkati: - pontosan így van.. könnyen dumál olyan aki már nem mai csirke.. . könnyen mondja.. ez vele nem történhet meg.. vagy ezt vagy azt mondaná tenné.
nemkati
@micfild: Ha Mirabilis 18 éves, egészen mást tenne, mint 58 évesen.
picike1
már rég tudjuk és mindig is lehetett hallani sok sokszor elejtett szavakat és mondatokat . nem zörög a haraszt ha a szél nem fujja . most jobban fujja !!
papa.49
@nemkati: Ne tedd ezt, nyugi, lépjél hátrább kettőt és hagy hogy ülepedjen benned a dolog, hidd el segít ...
Mószerari
Van bárkinek is ötlete arra, hogy miért hallgatja agyon a sajtó (jobb és baloldali egyaránt) a Kerényi ügyet? Minden zaklatásos ügyre rápattannak, Kerényi ügyében viszont mindenki kussol.
iluminati
@papa.49: Én teljesen össze zavarodtam...de már értem, hogy a volt feleségem miért pont egy agresszív tök alkoholistát hódított meg..
micfild
@Mószerari: nekem pl van
védik. olyanok védik akik szintén benne vannak.
az nlc lehozta kalmár levelét.. pár perc alatt tünt el a cikk.
politikai körök is benne lehetnek, ezért van a megállj!
TASzSz
@Pálinkafőző Rézüst: 17:07 Teljes mértékben egyetértek veled! Egy kérdésem van: Miért csak most derülnek ki ezek?!
nemkati
@TASzSz: A miért most-ra valószínűleg az a válasz, hogy a Weinstein-ügy adott bátorságot sokaknak, hogy tovább ne tartsák magukban ezt a terhet. Az eddig miért nem-re pedig el kell olvasni akár csak itt, hogy hogyan vélekednek sokan az áldozatokról. És még mindig csak töredéke derül ki ezeknek a zaklatásoknak.
1magyar
Undorítóak ezek a férgek, akik a hatalmukkal visszaélve zaklatják a kiszolgáltatott tanulót,dolgozót stb.
Mószerari
@micfild: Igen, ilyesmire tippelek. Ezek szerint túl sok az érintett és túl sok a gyáva.
maci0427
Sok férfi /fiú/ örült volna annak,ha szexuálisan "zaklatták" volna / a nők.../ és még a jó eredmény vagy az állás és a jó életkörülmények sem maradtak volna el ! Sok embert ismerek,akik nem önkezdeményezésükből veszítették el a szüzességüket,illetve nem ők kezdeményezték a szexuális kapcsolatot a nőkkel fiatalabb korukban ! Amire "észbe kaptak" a fütyi már bent is volt a punciban ! Akkor most ők mit tegyenek ? Kit jelentsenek fel ? Ugyan már,hagyjuk ezt kedves női társaim ! Akkor kellett volna és nem évekkel - évtizedekkel később ! Szégyen ez most is,ha akkor az volt !!! Mennyi férfi -fiú örülne annak most is, a mai világban,ha a nők zaklatnák ezerrel !
micfild
@maci0427: olvasgassál te is
hogy valamennyire felfogd... mit élnek át az áldozatok
beszeljrola.hu
Mószerari
@micfild: Igen, ilyesmire tippelek. Ezek szerint túl sok az érintett és túl sok a gyáva.
Eladott Ország
Még szerencse, hogy a hasa nem gömbölyödött, csak az érdemjegy.
GeoCravker
@RonaGyuri: @Equus1: Erre írtam korábban, hogy a morális felelősségnek két oldala van.
Az is felelős, aki, ameddig megy a szekér, simán kifekszik egy pozíciót, egyetemi ranglétrát, jobb beosztást, nagyobb prémiumot. Aztán a büroprosti is megöregszik, újak jönnek, és megsértődik. Az egykori támogató is megöregszik. Fogahullott oroszlánba meg könnyebb belerugni.
Egyébként ez magyarázza a 15-30 éves késedelmeket is.
Ismertem nőt (lányt), akit megerőszakoltak, akit kényszerítettek. Önkéntelenül menekülni akar. Ilyenkor van pszichológusi szakvélemény, látlelet, rendőrségi jegyzőkönyv, tanulmányi osztályi bejelentés, stb. Mikor mi. A sok kanapéjogvédőnek olykor nem ártana kikecmeregni a való világba. Elbeszélgetni a bot mindkét végével, elmenni egy családvédelmi irodában (tudom, hogy nem így hívják, de ez a lényeg), kimenni egy "szegénynegyedbe", beülni egy melóskocsmába (alias köpködőbe, ma is vannak ilyenek). Aztán beállni dolgozni egy egyetemen. Szembesülni a diákprostik mindennapjaival, de látni a jobb jegyért felajánlkozókat is. Amikor már tanárként kínos nemet mondani. Amikor szinte nyíltan felajánlják, hogy a ZH eredményétől való eltekintésért simán leszopnak akár a pad alatt is. Stb. Az élet korántsem fekete/fehér.
RonaGyuri
@GeoCravker: egyetértünk, én sem akartam mást csak és csupán, hogy nem szabadna mocskolódni!
Az első példám - nem véletlenül - a kötelező volt párttagnak lenni volt! !!! =))
darvinkettő
@nemkati: Az én mondanivalómat is leírtad a Propiról és a hozzászólók sokaságáról,köszönöm.
Rockxy
Ha ezek az intim esetek annyira okésak lennének, ahogyan a legtöbb áldozat hibáztató bagatellizálja és helyesli, akkor kicsit gondoljunk már bele!
Ez lenne az a nagyra tartott emberi fejlődés?
Hogy milyen modernek vagyunk, meg európaiak, meg keresztények, de valahogy mégsem tudunk viselkedni?
Azok emlegetik a fáról való lejövésünket, akik az állati szint alatt élnek és véleményeznek?
És akkor miért is jöttünk le a fáról?
Itt lenn nagyobb a tér, több a lehetőség egymás kinyírására, ellehetetlenítésére és megalázására?
Azért mert valaki csinos és szexi, vagy csak mert kanos vagyok, jogos az erőszak?
Mernénk talán emberek lenni?
Mert így csak humanoidok vagyunk.
micfild
@Mirabilis: és akkor az már normális- ha csak az életed függ tőle??
Amugy.. te tényleg nem érted, hogy az is óriási probléma és az is zaklatás ha felszólitanak arra, hogy- puszild meg-
Akkor is zaklatás ha nem teszed meg.
Az is zaklatás, ha kéretlenül taperolnak meg.. és te háritasz.
Felfogod hogy egy hatalmi - alárendelt- viszonyban az alárendelt nem biztos hogy mer háritani...?? egyszerűen azért mert fél .
Rockxy
@Szeparepa2: Örülök, hogy mindezt leírtad, ez is a tisztulás része.
Én még annyit tennék hozzá röviden, hogy
1. Mindenki felelős a saját életéért, vállalja már fel!
2. Előzőből következik, hogy ha vállalja, ha nem, mindenki olyan virágot szagol, amilyet szakít.
Ez a karma törvénye, vagy forrástörvény. Nincs benne semmi misztikus, ez egy fizikai törvény.

Kellemes fejlődést mindenkinek!
X-ray
@Equus1: tudod kecske, egy igazi férfi, aki megfelelő szerszámmal rendelkezik, nem vetemedik molesztálásra. De akinek kicsi a pöcse... az bármire képes. :)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.