700 millió forintos uniós támogatást kapott Kisvárda egy nemzetiségi roma oktatási és módszertani központra. A pénz egy részét rá is költötték az épületre,  de ott eredeti funkciója helyett a helyi kézilabdacsapatoknak biztosítottak edzési lehetőséget. A maradék pénzt pedig a művelődési ház felújítására fordították.

Gyúrótermet építettek a roma központra kapott pénzből

(Fotó: HírTv/Célpont)

"Az edzőtermen ugyan ott a tábla, hogy az a romák integrációját szolgáló intézmény, de valójában oda cigány be sem teheti a lábát, a csapat vezetőedzője a Célpont roma riporterét is kidobta onnan”

– derült ki a Hír Tv a péntek esti Célpont című műsorából.

A riporter kérdésére, hogy milyen alapon szólítja fel őt távozásra, az edző azt felelte, hogy egy jó nagy darab ember vagyok.

A roma központ az előtte parkoló csapatautókkal

A Célpontnak a körzet MSZP-s és Jobbikos országgyűlési képviselői is elismerték, hogy tudtak a történtekről, de nem mertek Seszták Miklós miniszterrel, a körzet fideszes képviselőjével ujjat húzni, ezért inkább hallgattak.

"Azért is lapítottak, mert úgy látják, körzetükben a többség helyesli, hogy a romák felzárkóztatására adott pénzt nem a romákra költötték, és ha ők ezt megbolygatják, szavazókat fognak veszíteni a közelgő választáson", írja a Célpont.

A helyi cigányok arról beszéltek a műsorban, hogy nem csak az épületben nem látják őket szívesen, de a városban sem. Kisvárdán szerintük lényegében egy roma kitelepítési program zajlik, cigány családoknak pénzt fizet az önkormányzat, ha elköltöznek a városból.

44 hozzászólásarrow_drop_down_circle

r2d2
Hány cigány tudja elolvasni a feliratot?! MÓDSZERTANI ÉS OKTATÁSI KÖZPONT...
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
magyarbakancs
@Horizont: Sok a drogos fiatal ,és minden amit mozdítható visznek.
Egy hónapig itt voltak a TEKE-e-sek.
Akkor volt rend.
Eladott Ország
@papa.49: www.eredmenyek.com/foci/magyarorszag/merkantil-bank-liga/
NB II-es Kisvárda. A 16. forduló után meglepően második helyen áll, első az MTK. Úgy látszik, hogy a Csúti, Mezőkövesdi (Tállai) csapat után ez a következő favorizált csapat.
papa.49
@Eladott Ország: Ha nem írod meg biz Isten hülyén halok meg )))))))))))))))))))
Egyébként meg soha nem követtem a ,,fakóban,, játszó ,,ász csapatokat,, ))))))))))
Eladott Ország
@papa.49: Sesztákra való tekintettel dől a lé a csapathoz, mint a Mezőköves esetében a pálinka, kolbász, szalonna és szalagátvágó guru Tállai miatt.
papa.49
@Eladott Ország: Na arról tudok a gyógyfürdő mellett a 3. főúton épített szállóról szoktam látni ha megyek Miskolcra ...
Mit mondjak ritka randa lett ...
nezelodo
"Gyúrótermet építettek a roma központra kapott pénzből"
Azért nem csodálkoznak a helyiek se, mert tudják, hogy pl. a Rogáncs a tanyafejlesztési pénzt a puccos fővárosi kerületére költötte. Miért? mert megteheti, a fülkeforradalmárok felhatalmazták őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.