Közel 50, fagyállóba áztatott kockacukrot szórt ki egy ember Békéscsabán a Mátyás király utcában péntek éjjel.

Fagyállóba ázatott kockacukorral akarhatták megmérgezni a kutyákat Békéscsabán

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

Egy nő vette észre a minden bizonnyal kutyáknak kirakott mérgezett édességet és felszedte azokat. Egy részüket egy tuja alá dobálta be az illető, a többit pedig egy kerítés mellé. A nő értesítette a rendőröket, akik 47 darab fagyállós kockacukrot lefoglaltak bizonyítéknak.

(Blikk)

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bencemacska
És ha egy kíváncsi kisgyerek szedi fel és kóstolja meg?
Ez nemcsak kutyák elleni támadási, hanem EMBERÖLÉSI KÍSÉRLET!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
bencemacska
És ha egy kíváncsi kisgyerek szedi fel és kóstolja meg?
Ez nemcsak kutyák elleni támadási, hanem EMBERÖLÉSI KÍSÉRLET!!!
cikicakk55
Hódmezővásárhelyen kb 3 hete kaptunk levelet,( minden lakos),hogy jönnek összeírni a kutyákat. Küldtek egy 4 oldalas papírt is amit ki kellett tölteni. Annak a hátoldalán,az utolsó lapon volt,hogy egyéb kisállatok a házban,lakásban.Attól tartok,hogy ez a kormány képes lesz a macskákat is chippeltetni és megadóztatni. Mióta megjött a levél,hogy házhoz jönnek a kutyák miatt,azóta a mi városrészünkben elég sok kóbor kutya lett.El tudom képzelni mi lesz akkor,ha ugyan ezt teszik majd a macskákkal.
Zeta
Állat? Nem , egy utolsó gazember.
Mi zavarta , a kóbor kutyák, a pórázon vezetett kutyák? Ez nem megoldás. Akkor sem , ha sok a felelőtlen gazdi!
bencemacska
@cikicakk55: ma, 14:17
Nálunk már 2 éve öszeírták, de azóta sem igazolták vissza, hogy nyilvántartásba vették!
szaboria1
Felháborító!!
Mikor Pesten laktunk bizony mi szájkosárral sétáltattuk a kutyát. Azért a kutya tartók is hibásak mert csak nevelés kérdése, hogy a kutya nem vesz fel semmit sem a földről. Kertes házban lakunk de most is csak akkor kezd enni a kutyánk ha engedélyt kap.
bencemacska
@szaboria1: ma , 16:34
Örülj neki, hogy rá tudtad szoktatni!
Nekem volt egy nagyon aranyos szófogadó boxerem, aki csak a csapból ivott folyóvizet. A fürdőszobában a mosdóra feltéve a lábait verte nyelvével a vízcsapot, ha szomjas volt! Edényből nem fogadott el vizet.
Az utcán viszont minden pocsolyát megkóstolt!
peterkelemen
Szerencséje van a faszinak, mert ha én laknék ott lenyomnám a torkán az összes fagyállós kockacukrát.
cikicakk55
@bencemacska: Ez is minden volt csak nem összeírás. Be sem mentek sehova,sőt ahol kutya ugatást hallottak,még becsengetni is féltek. 2 fiatal nő volt és bemondásra elhitték hány kutya van. Nekünk nincs egysem,de csak a 13 macska miatt. Képtelenek vagyunk egy kidobott éhező macska mellett elmenni.
bencemacska
@cikicakk55: ma, 20:32
Nekem már csak egy fél macskám van. Pedig nekem is volt nagyon sok, főleg télen!
De az utolsót két hete mérgezték meg.
cikicakk55
@bencemacska: Miért írtad,hogy fél cicád van már csak? Azt értem,hogy a többit megmérgezték( ez nem azt jelenti,hogy meg is értem) de azt a fél cicát is megmérgezték,csak még él? Felénk szerencsére nem mérgezik az állatokat,pedig olyan részen élünk,hogy csak magánházak vannak és szinte mindegyikben legalább egy kutya van. Én nagyon szeretem az állatokat,persze a szúnyog,kullancs,légy,
bolha,tetű poloska,stb kivétel. Még a pókokat is kiviszem az udvarra pókhálózásnál. A cicáknál 3 év könyörgés után találtam aegítséget,ugyan is a mentett cicák fialtak rendesen,de 2 nyugdíjból még etetni is nehéz volt őket,nem hogy ivartalanítani, tavaly 19 cicát ivartalanítottak,a fiúkat is. 5 kölyköt elvittek. Sajnos 2 cicát elütöttek autóval, egy cica valamit lenyelt,ami perforálta a beleit,kettő meg szőrén szálán eltünt. Így ha kibírjuk és nem esik meg több kidobott cicán a szívünk,akkor a 13 cica még évekig itt él velünk.
bencemacska
@cikicakk55: Én is állatbolond vagyok. Mindig volt valamilyen állatom.
A fél úgy van, hogy ő itt él a panelben, haza kellett hoznunk, mert bejött szegény a telken , de a mieink erősebbek voltak és marták. A férjem megsajnálta és hazahoztuk. Már itthon derült ki, hogy mérgezett.
Az orvos sem vállalta a kezelését, és mégis életben maradt. Már 6 éves, de hát nem lett egészséges.Tönkre ment a veséje a méregtől.
Állandóan kezelésre szorul.
A kertben most nincs már egy sem, mert kóbor sem nagyon van a mérgezések miatt, meg befogadtunk egy kutyát és most idegen macska nem mer bejönni.
Foxley
@Mirabilis: Plus a fagyàllò csak érzödik valahogy.
bencemacska
@Foxley: ma , 0021
Nem érződik, mert ugyanolyan édes íze van, mint a cukornak.
Azért veszélyes gyerekekre is!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.