Bakondi György szerint egyre erősödnek azok a nézetek az Egyesült Államokban, amelyek a magyar állásponthoz hasonlóan látják a migrációt és a bevándorlók ellenőrzését. 

Az Egyesült Államokban azok a nézetek erősödhetnek, amelyek a magyar állásponthoz hasonlóan vélekednek a migrációról és a bevándorlók ellenőrzéséről – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szombaton az M1 aktuális csatorna esti műsorában.

Amerikai látogatásának tapasztalatairól szólva Bakondi György közölte: egyes képviselők megdöbbenve értesültek arról, hogy Európába akár az Iszlám Állam harcosai is bejuthatnak, álláspontjuk szerint ellenőrzés nélkül nem szabad átengedni senkit a határon.

Bakondi: az Egyesült Államokban is hasonlóan látják a migrációt, mint a magyarok

Fotó: kormany.hu/Hornyák Dániel

A főtanácsadó szerint a líbiai harcok kiújulását az embercsempészek azonnal kihasználták, emiatt újra egyre többen indulnak el a Földközi-tengeren át Olaszországba, de erőteljesen nő a görög szigetekre érkező és a spanyol-marokkói határon átkelő migránsok száma is. Hozzátette, hogy az embercsempészek és a civil szerveztek tevékenységén túl az EU lassúsága is vonzza a bevándorlókat, az unió két és fél éve nem talál megoldást a kialakult helyzetre.

Bakondi György hangsúlyozta, hogy a magyar álláspont szerint csak azok jöhetnének az unióba, akik átestek egy Európán kívüli ellenőrzésen, de azokat sem kvótarendszerrel kell elosztani.

A legutóbb felmerült javaslat – mint fogalmazott – kísértetiesen egyezik a Soros-terv számos pontjával, hiszen az elosztásba a civil szervezeteket is bevonná és eltörölné a létszámkorlátot. A tervnek egyetlen eleme sem fogadható el, ráadásul ellentétes a lakosság túlnyomó többségének a véleményével – jelentette ki Bakondi György.

(MTI)

(Címlapi kép: kormany.hu/Hornyák Dániel)

17 hozzászólásarrow_drop_down_circle

olivetti
A kormánycsicskák mindig más országokra hivatkoznak, hogy alátámasszák beteges félelmeik életszerűségét, noha az amerikaiak nem a bevándorlás-ellenességükről híresek, csak az illegális bevándorlók ellen húztak kerítést is. Nem mindegy.
Az Orbán-rezsim taktikája, hogy össze kell keverni a tényeket, a mesével, a magyar ember úgy sem veszi a fáradtságot, hogy megkülönböztesse őket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
szép új világ
@desiro: Na ezzel azért várj még, Rezsibunkó és a Kupaklala még hátravan.
desiro
@szép új világ: A gulás cikkben írtam már hárman vannak a jelöltek.
Eladott Ország
Szóval újra összefoglalva mindazt, amit már eddig is tudtunk, de nem lehet elégszer hangsúlyozni: Magyarország számára a legnagyobb fenyegetést és nemzetbiztonsági
kockázatot éppen az jelenti, hogy populista, diktátor hajlamú egyének kezébe került az ország
zöld és piros távvezérlő gombja, akik Bakondi-féle dilettáns senkikkel vették körbe magukat.
Akik hintik a port bele a szemekbe, hogy vakuljon a paraszt. Remélem, odáig nem fajul a dolog (bár minden esély megvan rá), hogy az ország egyik fele nekiesik a másik felének, mert az életére törő terroristát látja benne. Akinek maradt némi józan esze, annak látnia kell, hogy kies tájainkon sincs semmiféle különösebb veszély, mint az Unió tagállamainak zömében. De sőt: Magyarország egyáltalán nem kiemelt célpontja semmilyen esetleg támadásnak. Azok, akik valóban érintettek és fenyegetésnek vannak kitéve, nem lihegik túl, hanem teszik a dolgukat. Nem vezényelnek ki indokolatlanul fegyveres rendőröket és katonákat, mert pontosan tudják: a szóban forgó fenyegetések ellen ezek a populista, hergelő erődemonstrációk teljesen haszontalanok. A legnagyobb baj az, hogy a magyar emberek jelentős része viszont legocsmányabb ösztönei visszaigazolására vágyik. Elvárják, hogy vak gyűlöletük létjogosultságát igazolandó, a kormány látványosan intézkedjen, védjen meg, fegyverezze fel a hazát. A legszomorúbb, hogy mindeközben magasról tesznek arra, hogy téglánként lopják ki alóluk az országot. És az élhető jövő leghalványabb reményét is. Az egyedüli lényeg, hogy az indokolatlan, megalapozatlan rettegésüket a Bakondi-félék táplálják rendületlenül. A karácsonyba is belefosva akár. Ez van.
Eladott Ország
Ki a büdös isten haragja az a Bakondi György? Tudjuk ki ő? A katasztrófavédő debilnek kinéző kretén, az iskolázatlan tűzoltó altábornagy, a világhírű télügyi biztos, a mindenki üljön át egy másik autóba akciófilm és valóságshow (társ)rendezője, az olajszőkített belügyér elvtársa az erkölcsi pusztulásban, a bárgyú semmihez nem értő papagáj, a nyugalmazott migránsügyi belbiztonsági miniszterelnöki tanácsadó, bruttó 1 millió közpénz ellenében éktelen baromságokat bármikor összehordani képes seggarc. Akiről semmi olyasmi nem jut eszembe, amit a saját kútfejéből és született zsenijéből követett volna el, amitől jobb, biztonságosabb, élhetőbb hely lett ez az ország, aki már határőrnek is hülye volt, de kitartó seggnyalással felszopta-nyalta magát a személyiségzavar mellé és mindenhez ért, szakért, tájékoztat, betrappol mikrofonállványokkal csacsorászni, semmitmondani, tolni a síkbuta propagandát.
Pálinkás Pál
Bírlak titeket libsik...vakondi egy vezérseggfej..de attól még igaz amit mond...vagy szerintetek az a megoldás hogy ezt a söpredéket kvótába elosztani számolatlanul...ti vagytok az evolúció csodái...homo sapiens egy australopithecus intelligenciájával!!!
nemfideszes
@Pálinkás Pál: Palika! Vakondi elvtárs csak éppen arról nem szónokol, hogy Amerika évente 75 ezer ember befogadását engedélyezi, annak ellenére, hogy a terroristák egyik fő célpontja, szemben Magyarországgal mely senkit sem akar befogadni...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.