Kinyílt a bicska a zsebemben. Néztem a híradót, ahol az egyik vezető hír volt, hogy Balog Zoltán “kisegíti” 50 millió forinttal a Magyar Hospice Alapítványt. Balog Zoltán az embertelen… Az embertelen arcú, de emberinek mondott minisztérium vezetője kegyet gyakorol, amikor a mi pénzünkből 50 millióval támogatja az alapítványt. Ez a könyöradomány –ami megmenti a megszűnéstől az alapítványt— annyi, amennyit Pénztáros Lőrinc nem egészen öt óra alatt megkeres. A Fidesz urizáló kegyurai számára ez zsebpénz! Nem szégyelli magát a lelkész miniszter, hogy az emberhez méltó távozást a földi létből segítő alapítvány oda jut, hogy nincs pénze ahhoz, hogy segíteni tudjon? TOVÁBB

Forrás: zarojel.hu
Feltöltő: PV
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

70 hozzászólásarrow_drop_down_circle

eszegfu
@Csizmás Kond: Én nem szégyellem magam! Mindent megtettem, hogy a férjemen segitsek... ápoltam, naponta 5-8 lepedőt és pizsamát + a fürdetéshez, pelenkázáshoz használt törölközőket mostam, fertőtlenitettem, pépes ételeket, vitamin italokat készitettem és minden gyögdécselésére "ugrottam", ruhástól dőltem le éjszakánként. De amikor már nem ismert meg, hozzá sem érhettem, mert még a bőre is fájt, fájdalmában egyfolytában "üvöltött" -- sajnos más szóval ezt nem tudom helyettesiteni -- ekkor már morfiumra lett volna szüksége. Sajnos ezt "házilag" nem engedélyezik, ezért választhattam: a kórház + morfium, vagy itthon fájdalomcsillapitó nélkül. És még ma sincs lelkiismeret furdalásom, hogy a kórházat, ill. egy hospice házat választottam... nem lehet leirni azt az érzést, amikor tehetetlenül végignézed egy családtagod irtózatos fájdalmak közti "pusztulását"... Nem kivánom senkinek sem. Gondolom Te -- szerencsédre -- még nem találkoztál a családodban ilyennel, különben talán más lenne a véleményed.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@1magyar: 7:28 Egy pillanatra sem gondolom, hogy nem mondasz igazat! Hiszen Te igy hallottad, de Magad ennek nem voltál tanuja. Nem a kötözködés miatt... de gondold át: nem tudod mikor, mennyi pénzt tett az alapitványába és nyilván azt sem tudod, hogy azon keresztül milyen tételeket fizetett ki, hiszen nem Veled csináltatta az utalásokat, vagy az esetleges pénz kivételeket a bankból, sőt nem is Te könyvelted le... Ez bizony csak mende-monda... bizonyitani nem tudod... és mégis elhiszed. Te igy "kezeled", én meg másképpen...és ez igy van rendjén, mert nem vagyunk egyformák.
1magyar
@eszegfu: De miért, te ott vagy amikor ezeket az alapítványi pénzeket utalják, elköltik pld. itt is?
Csizmás Kond
@eszegfu: idézlek..." . De ha én valamiről véleményt irok, azt előbb "lejárom", több oldalról megnézem, amihez hozzáadom a saját tapasztalatomat, és amire Csizmás azt mondja "nem igaz"... na ez az ami egyenesen sértő..."
Amire azt mondom, hogy nem igaz az nem föltétlen azt jelenti hogy hazudsz, inkább a leírásod alapján azt hogy nem jártad elég alaposan körbe.
Az önkéntesség egy nagyon szép emberi megnyilvánulás, és elhiszem, hogy te teljes odaadással csinálod de az még nem jelenti azt hogy minden hospice ugyanúgy működik sőt biztos hogy nem...és ezen vitáztunk amit a te idegrendszered nem bírt el.
eszegfu
@1magyar: 8:09 Ebben az esetben sem vagyok ott a pénzköltéseknél! Csak a közzétett, bárki számára elérhető éves beszámolóikat néztem meg. Pl. minden egyes támogató név szerint szerepel (ez a CÖF-nél egyáltalán nincs!!) + az összeg és hogy mire használták fel, ill. az is látszik, hogy hány rászorultat segitettek, akár kórházban, akár az otthoni ápolásban, de u.ez látszik összesen adatként is. Van egy szöveges beszámoló is, ami további részletekkel "szolgál". Ezeket kénytelen vagyok elfogadni, tényként kezelni, hiszen egy esetleges ellenőrzésnél ebből indulnak ki a "szervek" is.
eszegfu
@Csizmás Kond: 8:15 Ezt irtam nov. 5-én 10:07 "...ekkor már morfiumra lett volna szüksége. Sajnos ezt "házilag" nem engedélyezi...", amire a válaszod 10:15 "... ..nem igaz hogy nem lehet morfiumhoz vagy más hasonló készítményhez hivatalosan hozzájutni,.."
Most ezzel csak annyit tudok kezdeni, hogy fogalmad sincs mit és mire válaszoltál?! Én Veled a hospice ellátásról nem "vitáztam"!!! Azzal együtt, hogy pontosan semmit sem tudsz erről, csak "hiszed". Ugyhogy valóban ne rongáld tovább az "idegrendszeremet" menj a rákba továbbra is! Nevetséges, hogy még meg is "magyarázod" a velem történteket : "a nem igaz az nem föltétlen azt jelenti, hogy hazudsz"! Bátran lapozzál! Nem vagyok kiváncsi a válaszodra!
Csizmás Kond
@eszegfu: Leírom mégegyszer alaposabban hogy tudd megérteni...szóval ismertem olyan otthon fekvő rákos beteget akinek a patikába receptre lehetett kiváltani a morfium adagját.
kb. fél évet kezelték otthon és azalatt bár kéthetente az orvos is meglátogatta rendszeresen kapott morfiumot és persze más gyógyszereket is.
...és mint mondtam a harag csak árt...:)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.