Szemetelnek, hangoskodnak a turisták, ezért kellett a kampány. Mini plakátkampányt indított a Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK), hogy felhívja a külföldi turisták figyelmét a megfelelő viselkedésre, miután a nagyvárosokban, így Budapesten is egyre több a panasz az erősödő turizmus negatív hozadékaira, a szemetelésre, hangoskodásra.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

15 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Sokkal egyszerűbb lenne, ha csak befizetnék a pénzüket, aztán otthon maradnának, vagy máshová mennének! =))
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Sokkal egyszerűbb lenne, ha csak befizetnék a pénzüket, aztán otthon maradnának, vagy máshová mennének! =))
Nessy
A szórakozóhelyeken meg ki kellene plakátolni, hogy "Turista vigyázz, mert átvernek a számlával"!
Eladott Ország
kecskefeszek.net/poenkepek/kep/medium/2017/09/15367-mukod.jpg
hvg.hu/kkv/20170615_vaci_utca_pub_turistacsapda_tourist_trap_konzumno_csalo
Huszonkilenc konzumnőt azonosítottak be, akik a késő esti órákban szólították le a férfiakat a pub előtt, mindig külföldieket, és mindig ugyanebbe a pubba hívták egy italra a férfiakat.
1magyar
@Nessy: Igazad van, megtörténik néha ilyen szemétség is, de a turisták is azt hiszik, hogy a pénzükért mindent megtehetnek. Egyre több országból hallani ezt.
peterkelemen
Általános jelenség az egész világon. A legtöbb panasz a brit fiatalokra van, de sok esetben a németek se semmik.
karma1
@1magyar: Jaj, kerlek, csak ezt ne tudd mar jobban! Most azert hallgathattal volna arrol, amihez nem ertesz, vagy nincsen tapasztalatod.
Eddig ketszer voltam otthon a ferjemmel, 6-6 hetre, es ha valahova elmentunk vacsorazni, mindig ket szamlat kellett, hogy kapjunk, ugyanis a ferjem nem tud egy szot sem magyarul, tehat angolul beszelunk. Amikor kihozzak a szamlat, olyan osszegeket szoktak rairni, ami az aznapi datumot is szokta tartalmazni, pedig nem iszunk mast, csak asvanyvizet, semmi alkohol, meg csak egy uveg sor sem. (Altalaban a piaval szoktak magyarazni a magas szamlat).
Ha azt hallja a pincer, hogy angolul olvasom a menut a ferjemnek, meg angolul beszelgetunk, az azt jelenti nekik, hogy jott egy szabad preda, ezeknek annyit szamlaznak, amennyit akarnak.
Mi rohadt sok penzt hagyunk ilyen alkalmakkor otthon ahhoz, hogy ilyen plakatokon barki is kioktasson bennunket. Mi szoktuk fizetni a barataink vacsorajat is, amig nem tudjuk atvenni az autot, amivel 6 hetig jarunk, addig taxival kozlekedunk (meg a taxisok csapnak be a legkevesbbe), es minden helyen befizetjuk a muzeumi belepoket, a templomokba a belepoket, egyaltalan mindent, amit a turistaknak a magyarok el szoktak adni.
Sosem hittem azt, hogy a penzemert bunko lehetnek a sajat orszagomban, de egyetlen olyan kulfoldirol sem tudok, aki bunkon viselkedett volna a magyarokkal, vagy eppen szemetelt volna, Tudod, itt sulyosan megbuntetik azt, aki az utcan szemetel, tehat az emberek megszoktak, hogy vigyaznak a rendre, a kornyezetukre.
Az, hogy a szigeten a fiatalok mit csinalnak, akkor erre csak azt tudom mondani, hogyha lattad a videokat, amiket pl. Marseille-ban keszitettek a foci EB-rol, akkor lathattad volna, hogy a magyarok utan ugy nezett ki a terep, mint a csatater. Sajnos, inkabb az jellemzo, hogy a magyar engedi el magat a kulfoldi szabadsaga idejen,.
Eddig a turizmus volt Ma.o. huzoagazata: ha ezt is elbassza orban, megnezheti a szarnyalo gazdasagat...
desiro
A sógoréknál még ma is, sok helyen ki van írva, MAGYAR NE LOPJ, NE SZEMETELJ.
Akkor miért vagytok felháborodva???
1magyar
@karma1: A plakátok nem is neked szólnak meg a férjednek, hanem aki úgy viselkedik. bár annak lehet, hogy hasztalan.
Olvasd el mégegyszer a hsz-t nem védem egyik oldalt sem.
karma1
@1magyar: Az lehet, hogy konkretan nem XY-nak szolnak, de tudod, orban terelgesse-nevelgesse az 5 sajat gyereket, aki viszont Magyarorszagra latogat turistakent, azt ne oktassa ki, mert akkor azok a turistak bepipulnak, es szepen elhuznak Horvatorszagba, Romaniaba, vagy eppen Szlovakiaba...
Ennek az idiotanak a grafomaniajat talan nem ebben meg nem a konzultacios levelekben kene kielnie, mert ez semmi jora nem vezet, eluzi az egyre kevesebb letszamu turistat , es kurva sok penzbe kerul az adofizetoknek - igy peldaul a TE penzedbol is erre kolt az az idiota, ahelyett, hogy a fizetesedet emelne...
Ja, EZERT (is) kell elmenni szavazni, hogy ez az allapot megszunjon...
1magyar
@karma1: Ez a plakátolás szerintem nem az ő első ötletük volt, a múltkor valahol olvastam ilyet, ill ennél durvábbat, hogy nem is menjenek oda.Most nincs kedvem kikeresni a linket.
karma1
@1magyar: Oke, de azert ez igy akkor sincs rendben, ugye, erzed??? Teged mikor oktattak ki ilyen megalazo modon?
Tudod, aki barmilyen masik orszagba utazik, az mar nem tul fiatal, es lehet, hogy egesz eleteben arra az egy utra sporolt, valamiert kivancsi volt arra az orszagra. Erre amikor megerkezik, ilyen kioktato tablak fogadjak...
Probalnanak itt peldaul nalunk, Uj-Zelandon, Ausztraliaban, Malaysiaban, vagy eppen Hong-Kongban, ilyen plakatokkal fogadni egy idegent!
Ugy fordulnanak vissza a hatarrol az emberek, mint a pinty!
Az aranytojast tojo tyukot nem szoktak levagni, tudod?
Nessy
Lehet, hogy a magyarok közt is van olyan, aki nem tud viselkedni.
De Isten óvjon egy olyan szállodától itthon is, ahol ukrán és orosz turisták szálltak meg! Külföldön is túl tettek rajtunk. Azért nem minden magyar utazó debil, a nagy többség tud viselkedni. Nekünk sok éven át szerencsénk volt, hogy mindig olyan útitársakat fogtunk ki, akikkel nem volt gond. Ha meg egy - kettő akadt, azt meglehetett nevelni arra a 8-10 napra.
1magyar
@karma1: A tyúkban igazad van, én ha ilyet olvasok valahol nem zavar, nem veszem magamra mert én tudok viselkedni. Úgy vagyok vele ezt nem nekem írták.Biztosan vannak akik olyanok.
karma1
@1magyar: Ha nem az en kepembe kapnam, mint turistaeba, akkor en sem torodnek vele, hidd el. Jovore haza akarunk menni, de most az egyszer semmi kedvem hozza, es nem a csaladom, vagy a barataim miatt, hanem sok ilyen apro dolog miatt, ami megkeseritheti az ottletunket. (Legalabbis az enyemet, mert a ferjem ugysem erti, ha magyarul van kiirva)
Teged, meg akik nem turistakent elnek otthon, persze hogy nem zavar, ertheto, ezt nem is varom el, de aki sulyos penzeket fizet azert, hogy Magyarorszagot megismerje, meg az ott eloket, akkor azokat miert fogadja igy az allam? Na , mindegy, megyek hunyni, 5 perc mulva ejfel. Szia..:o))
peterkelemen
Csak egyetlen kérdésem lenne még ez ügyben. A Fideszeseknek miért nem csinálnak plakátokat amiben felhívnák a figyelmet, hogy hogyan kell helyesen viselkedniük? ;) A Fideszesek a legbunkóbbak Magyarországon. Nem csoda hisz a vezérük is az ország egyik legnagyobb bumburnyáka.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.