A közösségi és a gépkocsi-közlekedésben is nagy fennakadások várhatók a következő egy évben a 3-as metróvonal északi szakaszának felújítása miatt.

A munkálatok miatt szombat óta pótlóbuszok közlekednek a 3-as metró vonalán, de "az igazi megpróbáltatás" a tömegközlekedéssel utazóknak és az autósoknak is hétfőn kezdődik. Az M1 csatornáján erre hívták fel a figyelmet. 

Ha nem akar óriási dugóba kerülni, hétfőn reggel a megszokottnál korábban induljon el

Fotó: BKK

Az autósokat érintően kiemelték, hogy a Váci úton – a kialakított buszsávok miatt – mindkét irányban 3-3 helyett csak 2-2 sávot használhatnak az autósok. Továbbá, mivel a pótlóbuszok nem az Árpád hídi felüljárón, hanem az alatt közlekednek, haladásukat sűrűbben zöldre váltó jelzőlámpa segíti. Emiatt az Árpád híd irányából érkezőknek, valamint a híd felé tartóknak többször váltanak pirosra a lámpák.

A naponta félmillió utast szállító 3-as metróvonalat több ütemben újítják fel, a munkálatok várhatóan három évig tartanak. A középső (Lehel tér-Nagyvárad tér) és a déli (Nagyvárad tér-Kőbánya-Kispest) szakasz felújításának kezdetéről még nem döntöttek.

Ha nem akar óriási dugóba kerülni, hétfőn reggel a megszokottnál korábban induljon el

Fotó: BKK

A metróvonal északi szakaszának felújítása idején a 3-as metró Újpest-központ és a Lehel tér között nem közlekedik. Hétköznap esténként 20.30-tól, valamint hétvégenként a teljes vonalon pótlóbuszok szállítják az utasokat.

A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a pótlóbuszok csúcsidőben 45 másodpercenként indulnak majd, de arra lehet számítani, hogy ezeken is nagy lesz a tumultus.

(MTI)

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.