A legnagyobb adósokon összesen 27 milliárdot hajtana be a NAV, a rekorder magánszemélyen 1,2 milliárdot, két cégen pedig több mint kétmilliárdot keresnek.

Visszakerült a NAV szégyenlistájára Gáspár Győző: az adóhatóság 24,3 millió forint adóhiányt és 34,1 millió forint bírság- és kamattartozást állapított meg vele szemben – írja a napi.hu.

Gáspár Győző visszakerült a NAV feketelistájára

Az új listán azoknak a magánszemélyeknek és vállalkozásoknak a neve olvasható, akiknél, illetve amelyeknél a NAV jogerős határozatban jelentős összegű adóhiányt állapított meg az idei harmadik negyedévben – ez magánszemélyeknél 10 millió, cégeknél 100 millió forint feletti adótartózást jelent.

Az énekesként és tévéshow-szereplőként ismertté vált Gáspár Győzőt és társait a sajtóhírek szerint 50 milliós költségvetési csalással gyanúsítják. A NAV pénzügyi nyomozói áprilisban tartottak Gáspáréknál házkutatást – salgótarjáni, nógrádmegyeri és budapesti címeken –, amelynek során luxusautót, aranyékszereket és pénzt foglaltak le. Az egyik gyanúsított a család román cégének bankszámlájáról 50 millió forintot költött magára, ezért sikkasztás miatt is felelnie kell – írja a Bors korábbi cikkére hivatkozva a gazdasági online lap.

A NAV nagyadósokat felsoroló listáján 90 cég és magánszemély neve olvasható jelenleg, egy-egy adózó neve akár többször is. Tőlük összesen 13,5 milliárd forint adót követel az adóhivatal, továbbá 14 milliárd forintnyi bírság és kamat megfizetését.

A vállalkozások tevékenysége jól mutatja, hogy mely területek kitettek az adóvisszaéléseknek. Az élbolyban főként nagykereskedelemmel foglalkozó cégeket találni, van köztük fém és érc, gabona, zöldség és gyümölcs, cukor és édesség, számítógép-szoftver és irodagép, valamint vegyes termékkörű ügynöki nagykereskedelmet folytató vállalkozás.

(napi.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
íhogy került le róla, akár egy pillanatra is?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
simmering73
íhogy került le róla, akár egy pillanatra is?
maci0427
Hmmmm...! "Feketelista"...,hm ! "Találó..." ! Sokaknak rajta kellene még lenni,de legalábbis egy vagyonvizsgálat ! Hogy lehet az,hogy nagyon sok, cigány él luxusban,miközben a munkahelye vállalkozás..., értsd. "vasazás - régiségkereskedés" és más humbuk..., az egész rokoni-haveri körrel együtt , segély - ilyen olyan szoc. támogatás...,ellenben sok-sok olyan cigánnyal,akik nyomorognak valóban és nem képesek kitörni a saját körükből ?! És a "gazdagabbak", persze,hogy nem segítik a szegényebbeket,hiszen a pénzben nincs barátság,amúgy is "elszáll", mert kezelni is kellene...! Az adózás több évre - évtizedre visszamenőleg,sok mindenre választ tudna adni ! Tudom ok,másoknál is megy ez,sőt feljebb is,de most nem erről van szó...! Hanem ezekről...! Ha már ennyit "sírnak - rínak ", rinyálnak !
ágimami
Eddig is fent volt az adós-listán!!! Egyet viszont nem értek!! Még a tavaszi 50 millás adócsalásról sincs semmi hír, csak tudnám mi tart ilyen sokáig?
Más "halandó" embernek már elvették volna mindenét (gáspáréknál lehetne mit lefoglalni!!!)
és élhetne az utcán! Gyerekes családokat lakoltatnak ki pár százezres (NEM TÖBB MILLIÓS) tartozás miatt!!
Ez ám a humánus hozzáállás!!! :DDD
nezelodo
Hát Győzike, fel kell támadni a nagymaminak, hogy napszámba tudjon járni, meg a Klapkának is, hiszen ő fizetett a diócsemeték tányérazásáért legendásan nagy összeget, 200 Ft-os órabért. Szóval igyekezni kell a közel hatvan milla összekaparása okán. Nekem gyorsan menne, csak hatvan évi nyugellátásomat kellene összegyűjteni, és neked, szegény kódisgyereknek ajándékozni.
elnyomott
Igazán elengedhetnék neki.
Csak mert megérdemli...
colibri
@elnyomott: Ez még símán megtörténhet. Elég csak farkasflórián esetét figyelembe venni. Gáspár is lehet még jó fidesses, bekapcsolódhat a közelgő választásba és akár toborozhatja társait orbánnak. A hála nem maradna el, mert orbánnak a hatalom szószerint mindent megér!
elnyomott
@colibri: - sajnos, én sem tartom lehetetlennek. :(
wagabund
a nője fenyegetőzik, mert a baltaarcú férjét kitessékelték egy új kávézóból...csak öt ezret akart otthagyni kávézás gyanánt, de az sem kellett a tulajnak...-morfondírozott a nej...de majd ő megmutatja...

az anyátok picsáját...tessék befizetni azt a qurva adót...
Clavigo
" Jaooóóó helyen van az a pénz"...Szakadt volna a nagymutterodba a fejed,,more.
quadrocopter
Há' tezsvírem, ebbű ecce' sittkó lesz!
nezelodo
@bakcsubakka: Igazad lehet, suba subához, guba gubához. Ne csak a Rasi álljon mind a száz lábával az adózók lábán, elfér rajta még ez a dakota is a retyerutyájával is.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.