Vartus Gergely miniszterei biztos szerint az új egészségügyi rendszer, az EESZT drasztikusan csökkentheti a várakozási időt. Azt is elismerte, a rendszer elindulásánál volt némi fennakadás.

Már középtávon is, de hosszútávon mindenképpen drasztikusan csökkenhet a várakozási idő a rendelőkben az elektronikus egészségügyi szolgáltatási térnek (EESZT) köszönhetően – mondta Vartus Gergely, az e-health koordinációjával megbízott miniszteri biztos hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A miniszteri biztos elmondta, a receptek felírásától a kiváltásukig minden mozzanat elektronikusan történik az új rendszerben. Ugyanakkor 2018 végéig még a hagyományos, papírra írt recepteket is megkapják a betegek. Utána pedig kérésre lesz továbbra is hozzáférhető a papírra írt vény – fűzte hozzá.

Vartus Gergely szerint a rendszer november elsejei bevezetésekor volt "némi fennakadás", de ez sem a betegellátásban, sem a gyógyszerek kiadásában nem okozott leállást.

Ennek egyik oka az lehetett, hogy a kórházaknak saját elektronikus rendszereik vannak, és az új rendszer bevezetésekor ezeket az elektronikus felületeket nem akarták megváltozatoztatni, újra cserélni.

Van, aki nagyon szoros együttműködésben könnyedén "megugrotta" ezt a feladatot, van olyan, ki kevésbé – mondta, hozzátéve, hogy a problémák kijavítása éppen zajlik vagy már meg is történt.

(MTI)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Nessy
Legyen neked a te hited szerint!
Eddig az asszisztens a standard recepteket kinyomtatta, a beutalókat megírta, a leleteke berögzítette. Ha csak szűkített hozzáférése lesz, akkor mindez lasítja az ellátást.
papa.49
Nálunk még nincs nyoma se az új rendszernek, pénteken voltunk a körzetinél a havi gyógyszert felíratni !!!De komolyan mondom nem is látom így értelmét az egésznek !!!
Ennek akkor lenne hatása ha a szakorvosi rendelés után mehetnél a gyógyszertárba a gyógyszereidért, de nem, havonta még menjél a körzetihez is aki kiírja azt amit a szakorvos rendelt VÁLTOZTATÁS NÉLKÜL mert joga sincs felülbírálni a szakorvost, akkor meg mi a búbánatot ér az egész !!!
Már azért elismerik voltak ,,fennakadások,, később meg majd az is kiderül hogy órás várakozások után kaptad csak meg a gyógyszereidet !!!
elnyomott
Jaj, köszönet ezért a nyilatkozatért!
Mostanában nem nagyon nevettem még ekkorát! Ez tényleg a év vicce! :D
nevemnick
,,...drasztikusan csökkentheti a várakozási időt."

No, és melyiket?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.