Egy esetleges robbantásos merénylet sérültjeinek ellátását gyakorolja kedden Budapesten. A Magyar Honvédség Egészségügyi Központ az Országos Mentőszolgálattal együttműködésben próbál felkészülni a legrosszabbra.

A gyakorlatot "az Európában állandósult nemzetközi terrorveszély, a terrortámadások", valamint a bármikor bekövetkezhető tömeges balesetek, illetve esetleges katasztrófahelyzetek indokolják.

– írják a közleményükben.

Azt gyakorolják a Honvédkórházban, hogyan tudnának kezelni egy budapesti robbantásos merényletet

(Illusztráció: Pixabay, CC0)

A gyakorlatot kedden 5 és 12 óra között tartják, ami megnövekedett zajjal és forgalomakadályozással járhat a Honvédkórház közelében.

A gyakorlat forgatókönyve szerint a kedd reggeli órákban Budapesten, a XIII. kerületi Lehel téri aluljáróban robbanás történik, és rövid idő alatt csaknem száz segélykérő hívás érkezik az Országos Mentőszolgálathoz. Az OMSZ szolgálatvezetése a más régiókból átcsoportosítható mentőjárműveket is a térségbe irányítja a sérültek ellátásához. Végül 28 különféle állapotú, különböző sérülést elszenvedő embert visznek a Honvédkórházba – ismertette a fiktív helyzetet a HM. Hozzátették: a gyakorlat kizárólag a Honvédkórházban zajlik, a metróaluljárót és a környezetét nem érinti. A gyakorlat előkészítésében és végrehajtásában az MH EK több mint harminc osztályának 500-600 egészségügyi dolgozója vesz részt.

A HM szerint a gyakorlat célja többek között az, hogy felmérjék, miként befolyásolja az intézmény napi működését, a betegellátást a sok sérült beérkezése, valamint az, hogy egészségügyi válsághelyzetek és katasztrófák esetére modellezzék és fejlesszék a tömeges sérültek ellátása miatt jelentkező feladatokat és erősítsék az együttműködést.

A gyakorlat tapasztalatairól kedden széleskörűen tájékoztatják majd a közvéleményt.

(MTI)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Csak ha minden sérült viszi magával a kötszerét és a gyógyszereit. Jelenleg egy vakbélműtét túlélése is maga a csoda a mai magyar egészségügyben.
justhpeter
A normális ellátást mikor fogják gyakorolni ?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.