Az FTC-DVSC labdarúgó mérkőzés szünetében történt késelés és verekedés ügyében megszólalt Baranyai Imre, az FTC biztonsági főnöke. A közlemény utal arra, hogy akár a fenekében is behozhatta a kést az egyik szurkoló.

"Egy kést akár a farpofa közé elrejtve is behozhat bárki" – írta közleményében az FTC biztonsági főnöke

(Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

Elmondta, hogy a verekedésben résztvevő mind az 50 ember azonosítható, szurkolói kártyájukat felfüggesztik. A közleményben található egy utalás arra vonatkozóan, hogy a késes ember esetleg a fenekében, a farpofái között hozhatta be a fegyvert a stadionba.

A mérkőzésen hatalmas verekedés robbant ki, állítólag két kés is villant, két ember súlyosan, egy pedig könnyebben megsérült.

A Fradi.hu-n közzétett közleményükben többek közt azt írják:

" Több mint három éve nem történt ilyen a stadionban és mindent elkövetünk, hogy soha többé ne fordulhasson elő hasonló eset.

Körülbelül 50 ember, szervezetten vett részt a történtekben, közülük mindenkit be tudunk azonosítani. A stadion technikai rendszere erre tökéletesen alkalmas. Lassú a folyamat, de senki sem fogja megúszni, azok sem, akik maszkot húztak, vagy akik többször is ruházatot és cipőt váltottak, hogy megnehezítsék a későbbi azonosítást. A Tábor vezetőit kérni fogjuk, hogy a sajnálatos esemény után kiadott közleményük szellemében és a napokban elfogadott megállapodásunk alapján, a tárgyi bizonyítékok, a videó felvételek és a fotók megismerése után segítsék az elkövetők azonosítását. Ez közös érdekünk.

Egészen fura csempészési módszerekre is utal a közlemény:

„ Azt azonban meg kell jegyeznünk, hogy a biztonsági szolgálat kizárólag ruházat átvizsgálására jogosult, testüreg motozást nem hajthat végre. Márpedig egy kést akár a farpofa közé elrejtve is behozhat bárki, vagy a cipőjében, kabátba varrva. A fémdetektoros kapuk használata lassítaná a beléptetést, akár 4-5 óra időtartamra is elhúzódhat. Ide nem szeretnénk eljutni."

(Blikk)

14 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cicamama55
Óriási mágnes beléptető kapuk kellenének! Szemem előtt látom a seggüknél fenn akadva a díszes galerit! :)))))))
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
kokopelli
@Cicamama55: tegnap..
Nem megy cicamami!Nekem vannak műanyagkéseim (6 színben) a
reggelihez,ha látogatókat kapok! ;--)
eszegfu
Elképesztő ez a magyarázat: "...testüreg motozást nem hajthat végre. Márpedig egy kést akár a farpofa közé elrejtve..." Mióta "testüreg" a farpofa?! A farpofa olyan, mint a satu 2 "pofája", de ez sem üreges!
Cicamama55
@kokopelli: Nálunk is vannak porcelán kések, de azokat nem is lehet összecsukni, s így csak hatalmas nagy farpofákban férnének csak el! :)))))) Azért az feltűnő lenne, hogy egy csorda szurkoló tehén akarna belépni a stadionba!!!:)))))))
kokopelli
@eszegfu: Mami,hallottál már a duplaragasztóról?Az a kés az keményteflonból
van akár még 10cm-es nagyságban is! Miért kellett levennem a cipőmet évekig
az USA repterein? ;--(
eszegfu
@kokopelli: Papi! Nem hallottam a "duplarasztóról"! (De ettől függetlenül a farpofa nem "testüreg"!) Velem is mindig levetetik a cipőimet a reptereken... pedig még csak nem is az USA-ba mentem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.