A szavazati jogot nem a pártok, hanem a Fidesz egyoldalúan kialakított választási törvénye adta meg a határon túliaknak – mondta a DK elnöke. A DK-elnök nem hinné, hogy lesz közös ellenzéki lista, ezért nem is árthat ennek a párt kezdeményezése a határon túli magyarok szavazati jogának megvonásáról. Gyurcsány Ferenc arról beszélt, szerinte a kampány nem hergeli az embereket a határon túliak ellen, sőt épp ellenkezőleg. Hozzátette, a szavazati jogot nem a parlamenti pártok, hanem a Fidesz egyoldalúan kialakított választási törvénye adta meg. A DK azt a kérdést tette fel, hogy kell-e azoknak szavazni, akik sosem éltek Magyarországon, ezért „nem is vállalják döntésük következményét”. A párt szerint népszerű a kapcsolódó aláírásgyűjtő kampány. Gyurcsány Ferenc a Hír TV Egyenesen című műsorában „kígyózó sorokról” beszélt, és megjegyezte, hogy az első néhány napban 69 ezren írták alá a kezdeményezést. „Úgy tűnik, szenvedélyesen bántja az emberek igazságérzetét, ami most történik, mi...

Forrás: hirtv.hu
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dr. prédikátor
Teljes mértékben tisztában vagyunk vele és tudjuk hogy a fityfasz gecik csaltak ,csalnak, és csalni fognak!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
@elnyomott: Ha mindenki ugy gondolkodna, mint te, akkor hogy varod el, hogy valami is valtozzon?
Ha megnezted a cikkben megnyilo videot amiben Kalman Olgaval beszelget Gyurcsany, akkor emlekezhetsz ra, hogy Olga is feltette azt a kerdest Gyurcsanynak, hogy mi a celja ezzel az alairasgyujtessel, ha nem akar egy nepszavazast elerni? Erre azt mondta Gyurcsany, hogy tobb celja is van vele, es igen, erre lehet alapozni kesobb is egy nepszavazast, mert o nem hagyja ezt a temat elulni
.
"De ehhez törvényt kellene változtatni." Ez egy nagyon jo mondat volt, benne van a lenyeg.
Csak eppen azonnal kellene is valami megoldast erre mondanod: megis, hogy kepzeled a dolgot? Mert orban magatol hulye lenne megvaltoztatni a nehezen atnyomott torvenyt, ami senki masnak nem jo, csak a fidesznek.
Gyurcsany nagyon jol mondta, hogy pont a valasztasi torveny az, amit nem lehet 2/3-os torvenykezessel beszavazni az Alapkatyvaszba (mert az nem alkotmany, hanem csak egy torveny-salata), hiszen ez tulajdonkeppen a minden indulo szamara egyenlo eselyeket biztosito torvenynek kell lennie, nem pedig olyannak, mint amilyen most, hogy kizarolag a fidesznek dolgozik.
Szerinted ki es hogyan fogja elinditani a nepszavazast a valasztasi torveny megvaltoztatasara? Mert Gyurcsanynak ez (is) az egyik celja. Es igen: ez pont egy jo esely arra, hogy felmerhesse a sajat partjanak is a nepszeruseget, hiszen ma az osszes kozvelemenykutato kocos tarsasag kizarolag a fidesznek dolgozik, nekik kozmetikaz ki minden adatot. Kizarolag statisztikailag tuntettek el a melyszegenyeket, a letminimum-szamitasi alapokat is ok valtoztattak meg, homlokegyenest a nemzetkozi normak ellen menve.
Valakinek el kell kezdenie a valtozast.
Senki masban nem latom, csak benne. Amig Szel kisasszony nem akar hozzanyulni, sot, partolja a romanok levelbeli szavazasat, addig Gyurcsany nyiltan ellenkezik a kb. 1.3 millio fideszes szavazoval, es nem banja.
Nem kell szeretni Gyurcsanyt, de ki kell robbantani a helyerol orbant.
elnyomott
Ha sok olyan lenne mint én, Orbán soha nem került volna még a hatalom közelébe sem.
Az utolsó mondatoddal egyetértek - a hogyannal nem. Mert semmiféle olyan előjelet nem látok, ami hatásos lenne.
Sajnos, ez sem az.
karma1
@Yoda69: Itt joparan legalabbis...:o))
Sámannus
Ferenc testvér mard el a töküket, és mogyorózd meg őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.