Kitöröltek az Országos Területrendezési Tervről szóló törvény tervezetéből minden tervezett hidat, a tervezett új főútszakaszok 88 százalékát és minden eddig tervezett elkerülőút nyomvonalát – írja blogjában Berkecz Balázs, az Együtt alelnöke. Mint fogalmazott, gyakorló főépítészként szembesült azzal, hogy elkészült és véleményezhető az Országos Területrendezési Terv (OTrT) felülvizsgálatának módosításának elkészített környezeti értékelés. Amint belenézett, le is verte a víz. Lekerült ugyanis a napirendről a 67-es főút meghosszabbítása Horvátországot, nem szerepel már a Pécs-Pogányi repülőtér sem az országos területrendezési terv tervezetében és leradírozzák az összes tervezett híd- és elkerülőút-építést. Ezt azzal indokolják, hogy az OTrT-ben 2003. óta gyűlő elkerülő utak átfogó vizsgálatára lenne szükség, mert az utóbbi 15 évben a megvalósult közúthálózati fejlesztések jelentős forgalmi átrendeződést jelentenek. Számos település esetében már nem indokolt az elkerülő út...

Forrás: 24.hu
Feltöltő: lusta
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Kell a lé a saját lábon álláshoz, vagy a kese gyerek ismét bevásárol kastélyokból!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Qqberci
Út- és hídépítéssel csak aprópénzt lehet lopni és még dolgozni is kell hozzá. Bezzeg Paks meg a szuperkorház!...
adrenalink
Vajh' Orbán uveghídját is törölték?
Nessy
@adrenalink: Jó kérdés! Erre Kósa tudna válaszolni, ha egyáltalán lenne fogalma, kinek mit igért Orbán, és mennyiért!
adrenalink
@Nessy: Öööö csak van tán valami fogalma róla, ha másért nem is, de a %-os járandóságára való tekintettel...
CsipkeRózsa
"2003. óta gyűlő elkerülő utak átfogó vizsgálatára lenne szükség, mert az utóbbi 15 évben a megvalósult közúthálózati fejlesztések jelentős forgalmi átrendeződést jelentenek. Számos település esetében már nem indokolt az elkerülő út..."

A tervek összeállítása előtt miért nem végezték el ezt az átfogó vizsgálatot?
lusta
@CsipkeRózsa: Itt most az alakalom valamelyik havernak, rokonnak a lehetőség. És jól meg is lett előre indokolva a pénzköltés.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.