Készpénzszállítási tesztet végez szerdán a Magyar Nemzeti Bank, ezért a szokottnál nagyobb lehet egyes fővárosi és vidéki nagyobb bank- és postafióknál a rendőri jelenlét.

Készpénzszállítási tesztet végez szerdán a jegybank, ezért a lakosság egyes budapesti és nagyobb vidéki városokban lévő bank- és postafiókok környezetében a szokásosnál több, a tesztelésekben résztvevő rendőr jelenlétét tapasztalhatja – közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel.

Ne lepődjön meg, ha több rendőrt lát a bankok és postafiókok környékén, tesztet folytatnak

Fotó: police.hu

Az MNB a teszteléssel egy nem várt, rendkívüli helyzet fellépésének esetére a lakossági készpénzellátás biztosításához szükséges folyamatokat modellezi.

A teszt az érintett bank- és postafiókokban mindössze néhány percig tart és a fióki ügymenetet nem zavarja meg. Az adott fiókokban az ügyfelek kiszolgálása folyamatosan, a megszokott rendben történik – közölte az MNB.

A közlemény szerint a jegybank a rendszeresen, több évente ismétlődő gyakorlatot a Készenléti Rendőrséggel, a készpénzellátás szempontjából kiemelt jelentőségű kereskedelmi bankokkal és a Magyar Posta Zrt.-vel együttműködve végzi.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

CsipkeRózsa
Ez egyre fontosabb most, hogy állami, ill. fidesz-közeliek vesznek részt ezután a készpénzkezelésben.

Remélem, egy bankrablást az emberek nem fognak teszthelyzetként kezelni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.