Úgy gondolják, ahhoz, hogy valaki ívhegesztő legyen, nem kell kitanulnia az összes hegesztési formát. Ha egy vállalkozásnak ívhegesztőre van szüksége, erre néhány hónap alatt ki lehet képezni a munkavállalót, nem kell végigtanulnia három évig az összes hegesztési formát, amit persze később elsajátíthat – példálózott Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a „Nyitok hálózat a munkaerőpiaci kompetenciák fejlesztéséért” projekt debreceni nyitókonferenciáján. Szerinte az eddigi kínálatvezérelt szakképzés helyett a keresletvezérelt szakképzést kell bevezetni, ami azt jelenti, hogy szorosabb kapcsolatokat kell kialakítani a munkaerőpiac vállalkozói oldalával. Közölte: kedden benyújtották a parlamentnek a szakképzési- és felnőttképzési törvény módosítását, amely a rugalmasabb képzések irányába mutat.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Csak nem PAKS2-höz kell az olcsó munkaerő?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Cicamama55
Már évek óta folyik az ilyen gyorstalpaló képzés felénk, amikor pár hónap elteltével kézhez is kapják a papírt! Ismerek olyan nőt, akinek van 5 fajta dokumentuma, az aranykalászos végzettségtől kezdve az intézményi takarítónőig, de közmunkás, mert sehová nem veszik fel. Időhúzásnak jó ez a munkanélküliek iskolapadban ültetése. Ő kapja a pénzt, addig sem dolgozik, s nem munkanélküliként van számon tartva. ...Egy ilyen gyorstalpalós képzés után egy szociális munkás elnevezéssel titulált nő, egy egyszerű mondatban képes volt 6 helyesírási hibát véteni úgy, hogy ebben a betűtévesztéseket bele sem számoltam! Az eset pikantériája az, hogy ők is megkapják a normális szakmunkásokra érvényes fizetést, de felelősséggel semmit nem lehet rájuk bízni! Eleve a pályákra való alkalmasságokat meg lehet az esetek többségében kérdőjelezni. Munkaetika?! :(((( Az egész úgy ahogy van, haszontalan pénzkidobás! De juhhé!!! Verjük a seggünket a földhöz, hogy milyen faszán alakulnak itt a dolgok! :(((((
1magyar
@papa.49: Csak példaként említettem az álláshirdetések alapján.Valójában nem tudom milyen képzések indulnak.
nezelodo
Na ennek a Cseresnyés nevű ingyenélőnek sincs fogalma a hegesztő szakmáról sem!. Olyannal, már nem is vegzálnám ezt az észosztót, hogy plazmavágás... Aki meg Paks 2-re akarja küldeni őket, oda azért a saját biztonságunk okán minősített hegesztők kellenének, minden hegesztésüket meg röntgennel minősítik, ha szerencsénk lesz, és nem csinál a dakota pénzéhség Csernobilt belőle.
Cicamama55! Igazad van de attól, hogy helyesírási gondjai vannak "ennyi sok tanulás után", meg sem kell említeni, amikor a nehéz iskolák után a "kutyályát" a képzett rendőr ly-al írja a büntetőcédulán.
Az aranykalászos gazdatanfolyam hajtóereje meg nem a szakmai tudás, mert ott aztán azt nem szerezheti meg, hanem az EU-s támogatásra való jogosultság, és a fiatal gazda kiegészítő támogatás igényelhetősége. Skandináviában ehhez felsőfokú szakirányú végzettség szükségeltetik, de attól olyan messze vagyunk mint a nyugat fideszes lekörözésétől.
kakaósbögre
ez szép lesz.ilyenekkel akarunk atomerőművet építeni?
tudode
Csal nem kezdtek bele a világban már zajló IV. IPARI FORRADALOMBA gyorstalpalóval?
.
Ez a robot nem gyorstalpalóval készült:
.
-----Hello Sophia vagyok - interjú készült a homanoid robottal
hvg.hu/elet/20171108_Hello_mindenki_Sophia_vagyok__interju_keszult_a_humanoid_robott
.
A mi KUKA politikusaink NEM TUDNAK VÁLASZOLNI a feltett kérdésekre, a robot képes rá!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.