Úgy gondolják, ahhoz, hogy valaki ívhegesztő legyen, nem kell kitanulnia az összes hegesztési formát. Ha egy vállalkozásnak ívhegesztőre van szüksége, erre néhány hónap alatt ki lehet képezni a munkavállalót, nem kell végigtanulnia három évig az összes hegesztési formát, amit persze később elsajátíthat – példálózott Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára a „Nyitok hálózat a munkaerőpiaci kompetenciák fejlesztéséért” projekt debreceni nyitókonferenciáján. Szerinte az eddigi kínálatvezérelt szakképzés helyett a keresletvezérelt szakképzést kell bevezetni, ami azt jelenti, hogy szorosabb kapcsolatokat kell kialakítani a munkaerőpiac vállalkozói oldalával. Közölte: kedden benyújtották a parlamentnek a szakképzési- és felnőttképzési törvény módosítását, amely a rugalmasabb képzések irányába mutat.

Forrás: 24.hu
Feltöltő: Manhattan
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Manhattan
Csak nem PAKS2-höz kell az olcsó munkaerő?
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Manhattan
Csak nem PAKS2-höz kell az olcsó munkaerő?
papa.49
Hajrá indul a ,,szakbarbár,, képzés, valamikor amikor még iskolás voltam azért tanultunk magyar nyelv, és irodalmat, történelmet, hogy NE LEGYÜNK SZAKBARBÁROK !!!
úgy látom már nincs kifogás az ellen hogy elinduljon a ,,biorobot képzés ,, !!!
papa.49
Még egy a mai vezetői gárda is ,,GYORSTALPALÓN,, szerezte az ismereteit, amint a melléket ábra mutatja !!!
RonaGyuri
úgy hiszik, hogy ha már ők együgyűek a nép se kell hogy más legyen! =))
csipetke
Előbb kellett volna észbekapnia Viktornak,és béreket emelni,mielőtt a jó szakemberek elkezdtek külföldre szivárogni.De akkoriban baromira el volt foglalva a stadionépítésekkel.De ha jól belegondolunk,ők meg gyorstalpalón végzett politikusok,ezért nem értenek sz@rhoz sem,ezért tart itt ez a szerencsétlen ország...
1magyar
Valahogy meg kell oldani, bizony éppen hegesztőket, villanyszerelőket keresnek sokat.
Rockxy
Ha a multiknál működik a gyorstalpaló, máshol miért nem?
Csak ott az a neve, hogy intenzív tanfolyam.
Meg aztán a multiknál nem munkaértekezlet van, hanem míting!
Hova sz@rjak?
lampa laz
Gyorstalpalón csak olyan bunkó, szar, tolvaj politikusokat lehet képezni mint amilyen fidesz meg a csömböllékként a válságán hordott kdnp.
papa.49
@1magyar: A hegesztőt még úgy ahogy megértem de a vill. szerelő azt még rendes képzés keretében is nehéz kiképezni, nem beszélve arról, hogy teljes értékű szerelővé váljon még 8- 10 évig kell tovább képeznie magát ilyen, olyan szakvizsgákkal !!!
Cicamama55
Már évek óta folyik az ilyen gyorstalpaló képzés felénk, amikor pár hónap elteltével kézhez is kapják a papírt! Ismerek olyan nőt, akinek van 5 fajta dokumentuma, az aranykalászos végzettségtől kezdve az intézményi takarítónőig, de közmunkás, mert sehová nem veszik fel. Időhúzásnak jó ez a munkanélküliek iskolapadban ültetése. Ő kapja a pénzt, addig sem dolgozik, s nem munkanélküliként van számon tartva. ...Egy ilyen gyorstalpalós képzés után egy szociális munkás elnevezéssel titulált nő, egy egyszerű mondatban képes volt 6 helyesírási hibát véteni úgy, hogy ebben a betűtévesztéseket bele sem számoltam! Az eset pikantériája az, hogy ők is megkapják a normális szakmunkásokra érvényes fizetést, de felelősséggel semmit nem lehet rájuk bízni! Eleve a pályákra való alkalmasságokat meg lehet az esetek többségében kérdőjelezni. Munkaetika?! :(((( Az egész úgy ahogy van, haszontalan pénzkidobás! De juhhé!!! Verjük a seggünket a földhöz, hogy milyen faszán alakulnak itt a dolgok! :(((((
1magyar
@papa.49: Csak példaként említettem az álláshirdetések alapján.Valójában nem tudom milyen képzések indulnak.
nezelodo
Na ennek a Cseresnyés nevű ingyenélőnek sincs fogalma a hegesztő szakmáról sem!. Olyannal, már nem is vegzálnám ezt az észosztót, hogy plazmavágás... Aki meg Paks 2-re akarja küldeni őket, oda azért a saját biztonságunk okán minősített hegesztők kellenének, minden hegesztésüket meg röntgennel minősítik, ha szerencsénk lesz, és nem csinál a dakota pénzéhség Csernobilt belőle.
Cicamama55! Igazad van de attól, hogy helyesírási gondjai vannak "ennyi sok tanulás után", meg sem kell említeni, amikor a nehéz iskolák után a "kutyályát" a képzett rendőr ly-al írja a büntetőcédulán.
Az aranykalászos gazdatanfolyam hajtóereje meg nem a szakmai tudás, mert ott aztán azt nem szerezheti meg, hanem az EU-s támogatásra való jogosultság, és a fiatal gazda kiegészítő támogatás igényelhetősége. Skandináviában ehhez felsőfokú szakirányú végzettség szükségeltetik, de attól olyan messze vagyunk mint a nyugat fideszes lekörözésétől.
kakaósbögre
ez szép lesz.ilyenekkel akarunk atomerőművet építeni?
tudode
Csal nem kezdtek bele a világban már zajló IV. IPARI FORRADALOMBA gyorstalpalóval?
.
Ez a robot nem gyorstalpalóval készült:
.
-----Hello Sophia vagyok - interjú készült a homanoid robottal
hvg.hu/elet/20171108_Hello_mindenki_Sophia_vagyok__interju_keszult_a_humanoid_robott
.
A mi KUKA politikusaink NEM TUDNAK VÁLASZOLNI a feltett kérdésekre, a robot képes rá!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.