Mindhárom mobiltelefon-szolgáltató ügyfelei közül sokakat lázba hozott a készülékek ingyenes kikódolásának lehetősége.

A társaságok október 24-től a határozott idejű szerződések lejárta után kötelesek ingyen kikódolni a csomagban adott mobilkészülékeket – írja csütörtöki számában a Világgazdaság.

A Telenor Magyarországnál a korábbi egész havi kikódolási kérelem tízszerese érkezett be csak az első héten, ám a társaságnál figyelmeztetnek: korábban kevés ügyfél kérte a függetlenítést, és most is arra számítanak, hogy a kezdeti érdeklődés fokozatosan lecseng.

Lecsaptak a felhasználók az ingyenes kikódolási lehetőségre

A Vodafone Magyarország szerint tendenciákról korai lenne beszélni, ám azt elmondták, hogy az első héten körülbelül hatszorosára nőtt a hálózati zár függetlenítését igénylők száma. Ráadásul ezek között számos 3-5 éves, az előfizető által már nem használt készülékre érkezett feloldási igény, és mivel ezeknek a készülékeknek a számbavétele torzítaná a statisztikát, a Vodafone-nál úgy gondolják, pár hónapra szükség van ahhoz, hogy látható legyen a valódi igény a függetlenítésre.

A Magyar Telekom ügyfeleinek körében is van érdeklődés a kikódolásra, de mértéke elenyésző a forgalomban lévő készülékek volumenéhez képest – közölte a társaság.

(MTI/hvg.hu)

Cikk- és címlapkép: Youtube

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
Nos azért tegyük hozzá...manapság bizonyos fokú debilitás kell ahhoz hogy valaki hálózatfüggő telefont vegyen...
Equus1
@Pálinkás Pál: vagy szánjon rá 3.000 Ft-ot, oszt szabad a pálya...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.