Megjelent a kormány határozata a digitalizáció az aktív idősekért programról, melynek keretében az otthonukat elhagyni képes, 65. életévüket betöltött, munkaerőpiacról kilépett és nyugdíjkorhatárt elérő idősek számára országszerte térítésmentes felkészítést, mentori programot indítanak az alapszintű digitális írástudás elsajátítására - írja az MTI.

Forrás: napi.hu
Feltöltő: RonaGyuri
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
Hogy miért is nem lepődtem meg

Tompikáék már a nyugdíjasokkal is szélhámoskodnak

A tegnapi nap folyamán a derék MTI számolt be róla, hogy „Megjelent a kormány határozata a digitalizáció az aktív idősekért programról, melynek keretében az otthonukat elhagyni képes, 65. életévüket betöltött, munkaerőpiacról kilépett és nyugdíjkorhatárt elérő idősek számára országszerte térítésmentes felkészítést, mentori programot indítanak az alapszintű digitális írástudás elsajátítására - ”.
Hic & nunc nem sokadozom a hír alapvető kérdéseivel, mindenkinek a fantáziájára bízom. Azonban a hírnek van egy félmondata ami elgondolkodtatott: az illetékes miniszternek „a program megvalósításáról a Segítő Kezek az Aktív Évekért Közhasznú Nonprofit Kft. és a Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. közreműködésével” kell gondoskodnia.
Nos azzal, hogy mi az a segítő kezek nem foglakozom, mert tartok tőle, hogy mindenki érti, azonban a számítástechnika magyar származású egyik atyjának neve, már elgondolkodtatott. Bár sejtettem, hogy csak névről van szó és semmi köze a szakmai szervezetnek.
Nos gyerünk a jó öreg guglival és keresgéljünk: „Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft. ”. A találatok – a keresés jellegéből adódóan – legalább egy bő fél-tucat különböző cégre vezettek „Neumann János Nonprofit Közhasznú Kft” –től „Neumann János Médiaértés Központ Nonprofit Közhasznú Korlátolt. Felelősségű Társaság. ” –ig, amik feltűnően más-más székhellyel vannak bejegyezve.
A tulajdonosi kőrt – nem lévén hozzáférésem – nem tudom, de az első poénra stimmelő név mögött érdekes tevékenységeket sikerült felfedeznem (mazsoláztam):
„Világháló-portál szolgáltatás Főtevékenység”
„Egyéb sokszorosítás”
„Iparcikk jellegű bolti vegyes kiskereskedelem”
„Saját tulajdonú, bérelt ingatlan bérbeadása, üzemeltetése”
etc.

na jó van olyan is, hogy „M. n. s. egyéb oktatás”
RonaGyuri
és még egy olvasat:

S tessenek mondani hány vak-bácsit kell megrángatni

mármint, ahhoz, hogy Tompika kegyeltje legyen valaki

A párt központ napilapja mai vezércikkében „ÖTEZER HATVANÖT ÉV FELETTI EMBER KAP SZÁMÍTÓGÉPET
ELKEZDŐDÖTT A KORMÁNY IDŐSÜGYI INFOKOMMUNIKÁCIÓS PROJEKTJE” számolt be róla, hogy „novembertől ötezer 65 év feletti, többségében egyedül élő szépkorú kap ingyenesen számítógépet és internetszolgáltatást, akiket természetesen a digitális eszközök használatára is megtanítanak”.
A cikkből kiderült, hogy „A számítógépek kiosztása hamarosan megkezdődik. A program 2018. augusztus végéig tart, és 1,2 milliárd forint hazai forrásból valósul meg.” Amire még a fiatal Széles papa is csettintett volna, hisz egy 5ezres tételben ilyen áron, nos az neki is az álom kategóriájába tartozott, pedig kaszáltak rendesen! =))
S hogy igazán poénos legyen ki más a program főobercucführere? Yess! Jeneiné Rubovszky Csilla.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.