Panasszal élt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói ellen Gáspár Győző lánya, Evelin, akit már az ügyészség is kihallgatott.

A 23 éves fiatal lány a napokban állt az ügyészek elé, és lelkileg nagyon megviselte a procedúra: elsírta magát a vallomástételkor.

A NAV tavasszal indított nyomozást a Gáspár család több tízmilliós adótartozása miatt. A Blikk birtokába jutott egy jegyzőkönyv, amelynek tartalma szerint Győzike nagyobbik lányát, Evelint sértettként, valamint tanúként is kihallgatta az ügyészség. A vizsgálatot a Budapesti Nyomozó Ügyészség indította. A NAV emberei még nyáron kutatták át Evelin széfjét, és onnan közel 200 millió forintot vittek el.

Sírógörcsöt kapott Győzike lánya, amikor ki kellett nyitnia a széfét a NAV-nak

Fotó: Mokka/TV2

A széfteremben a jelenlévő NAV-nyomozók felszólítottak, hogy nyissam ki a széfet. Ez a felszólítás inkább rám parancsolás volt. Ez egy elég kemény felszólítás volt, nem vagyok túl gyönge, de rám tört egy sírógörcs, azért sírtam, hogy ők mi jogon veszik el az én és a húgom tulajdonát, mi jogon teszik tönkre a jövőnket.

- áll a jegyzőkönyvben.

A Blikk megkereste a család ügyvédjét, dr. Szilágyi Rolandot is.

Ő elmondta, hogy Evelin korábban panasszal élt, mert a NAV emberei méltatlanul, durván bántak vele, és máig nem tisztázott, hogy milyen jogcímen is vitték el a pénzét, mert az apja adóssága miatt az ő vagyonát nem foglalhatnák le.

A család ügyvédje azt is elárulta, hogy további tanúk meghallgatásával folytatódik majd az ügy, amelynek kimenetele kétféle lehet: 

- vagy megszüntetik az eljárást

- vagy vádat emelnek a gyanúsított ellen, aki akár három évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető hivatali visszaélés miatt.

Forrás: Blikk.hu

53 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
magyarbakancs
@lópicigáspár: Egy undormány az egész család.
Clavigo
Fel kéne támasztani a dédmuttert...A full kretén faterodnak már sikerült,,,1x2-szer...hogy rohadjon rátok a műanyaglakat...more.
Hellcat
@lópicigáspár: @magyarbakancs: AZ!!! Börtönben kéne ülniük bazdmeg és akkor még nekik áll feljebb.
Clavigo
Én is sírógörcsöt szoktam kapni,,,mikor belefutok a full tahó kretén,,here "" chaalaaáádodba",,,,valamelyik tv-adón.
magyarbakancs
@Hellcat: Kódis szegények volt Gyözike nagyszülei .
a falut járta minden nap krumpli,bab meg amit adtak az emberek.
Clavigo
"Jaaooóóó helyen van az pénz"...ha idézhetem a here faterodat...
magyarbakancs
Életedben nem dolgoztál te kátrányos helyzetű ,afró palóc.
.
Mi a picsából van neked 200 milliód?
Eladott Ország
Hát a pipás nagymamától kapták a sok milliót ajándékba. Nem értem mi ezzel a gond ?
Nem értem én mit nem ért ezen a NAV. Nagyi hosszú éveken át a kádári nyugdíjból spórolta meg a 200 millát. Ráhel is saját lábán áll, Evelinke is, miért olyan hihetetlen ez?
img3.hvg.hu/image.aspx?id=f343a439-7fea-4c6b-b4dd-b1bf3cbf350c&view=b2dea50f-cee1-4f6e-b810-034566fbfb2e
eszegfu
Mégis mit gondoltál "kedves hölgy"?! A Nav nyomozók esetleg szelfiizni voltak ott? A másik: lehet, hogy valóban a Te és testvéred tulajdona, de honnan is származik? Ha a nagymama "öröksége", akkor ez szerepel a hagyatéki leltárban, ha a szüleidtől kaptad -- mert nyilván ennyit Te magad nem tudtál félretenni -- akkor bizony van joguk hozzá, hiszen befizetettlen adó hátralékuk van és Ti egy háztartásban éltek (talán nincs is önálló jövedelmed). A pontos körülményeket nem ismerem, de ez a "megspórolt" 200 mill. elég "necces".
human
Na még egy ribi aki azt hiszi az a saját lábon állás, hogy apu ad nekem 200 milliót és annak a kamatából eléldegél.
nezelodo
Én nem síró, hanem röhögőgörcsöt kapnék, ha felszólítana a NAV, hogy nyissam ki a "széfemet", mert nincs, és ha lenne is tök üres lenne. Volt elég tolvaj ebben az országban, akik törvényesen tettek róla, hogy ne is legyen se széf, se kétszáz milla benne.
Eladott Ország
@nezelodo: Soknak még széfje sincs, legfeljebb kredence.
vadnarancs
200 Millió? Annyira buta vagy, hogy még kérkedsz is vele? A sitten kellene rohadnod a ganyé családoddal együtt! Szarházi szélhámos lopós banda!
nemodabuda
Miből lett külön vagyona? Azt sem tudom, hogy az apjának honnan sikerült összekaparnia ezt szép kis summát, mert énekelni, beszélni azt nem tud!csak dicsérni saját magát.
vadnarancs
@nemodabuda: Dicsak a Buksi kiszökött! Elég pár száz Ttárjányi cigányszavazatot leszállítani a fővajdának és minden el lesz sikálva...
Tollascsőr
Ez a luvnya tényleg hülye. És még csak nem is tud róla hogy mennyire, és miért.
quadrocopter
A fáraccságos munkáva' összekuporgatott píznek sincs szaga!
ágimami
"de rám tört egy sírógörcs, azért sírtam, hogy ők mi jogon veszik el az én és a húgom tulajdonát, mi jogon teszik tönkre a jövőnket."

Már bocs, de bizonyította, hogy a széfben lévő pénz a saját vagyona??? Nem az lenne az első, hogy megvizsgálják a pénz eredetét és hogy honnan van???
Ha ajándékba kapta drága apukától (akinek jelenleg 100 millás tartozása van!!!)
arról is kellene lenni bizonyítéknak!!

Egyébként ez az időhúzás már tényleg nagyon gyanús!!!:DDD
lópicigáspár
@ágimami: Az hogy honnan van, még hagyján, de adózott e utána!?
Clavigo
A Fóóórijjant kellett volna leblázolnod...párszor. Az idióta faterod már államtitkár lenne,,( a 300-ik ),,,,,oszt Téged meg nem csesztetne a NAV. ,sz@ros 200. milláért... Nem úgy ,mint mást ezer forint késedelemért...
Kookas
@lópicigáspár: az ajándék is adóköteles
ágimami
@lópicigáspár: Úgy lenne 5 találatom a lottón, hogy NEM!!!
Főlökött
Bocsi, de itt két teljesen más a téma. A Budapesti Nyomozó Ügyészség nem a költségvetési dolgokat vizsgálja, hanem az eljárást, mármint a NAV helyszíni ténykedését. Tehát dr. Szilágyi Roland panasszal élt a büntető eljárás végrehajtása miatt, melyre szerintem megszüntetés lesz a válasz, mivel sérülés nem keletkezett, illetve nem dísztáviratban kérik a nyomozók, virágcsokorral a ténykedést, hanem felszólítják annak végrehajtására. Mit is szoktak mondani ? ->legjobb védekezés, a támadás.
A NAV vizsgálata pedig kideríti, hogy és honnan van az a pénz. Ha a leányzó azt mondja, hogy az Övé, még a végén gyanúsított lesz, Ő is :). A nemtudás nem mentesít, nem is fáj, csak kellemetlen.
Csizmás Kond
...még szerencse, hogy nem fosógörcs kapta el...
nezelodo
@Eladott Ország: "Soknak még széfje sincs, legfeljebb kredence."
De az is csak azért, mert örökölte a déd, vagy ükmamától, a 19 századból, mert ők abban a szegény világban megszerezhették. Mi Európa élvonalában lehet majd űrállomást hagyunk örökül, Tündérországban akkorák a lehetőségek.
division
Nem lehetetlen 23 évesen ennyi pénzt összehozni (zsenik, színészek, stb.), de azt hiszem ebbe a táborba Evelinke nem illik bele:-)
eszegfu
@Főlökött: 12:02 Jogos a felvetésed! Nekem is kétségeim vannak, hogy bármilyen "eljárási" hibát vétettek volna a Nav nyomozói. Minden eljárási ügyre -- itt is -- szigoru "protokollt" irnak elő és valóban "...nem dísztáviratban kérik a nyomozók, virágcsokorral a ténykedést, hanem felszólítják annak végrehajtására...". És ha most mondjuk megállapitanák a "hivatali visszaélést" a nyomozóknál és megbüntetnék őket, akkor azt gondolja, hogy a széfet nem is kellett volna kinyitnia?!
picike1
a család minden tagja a tulajdonával felel az adósságért olyan nnincsen hogy csak az apa
namihami
Biztos az uzsonnapénzéből spórolta össze. Mindig egy kiflivel kevesebbet vett magának, mint amennyire a Győzike pénzt adott neki.
csipetke
@division: Ennyi dellát akkor se szedett volna össze,ha a 24 órából 24-et a rákospalotai szemétégetőnél "dolgozott"volna.Állítólag Gáspár Győző nagyanyja hagyta rájuk a pénzt,állítólag sok földje volt,és megint csak állítólag ebből származik a sok milla.Azért remélem,hogy a NAV annak is utánajár,hogy ez igaz-e.
csipetke
@namihami: Ahogy a testalkatát elnézem,nem egy kiflivel vett kevesebbet,hanem inkább 5-tel többet..
division
@csipetke: Én is tudok minden "állítólagos" dolgot, és tisztában vagyok azzal hogy nem Evelin képességei hozták össze ezt a pénzt.
namihami
@csipetke: Tulajdonképpen, ha nagyon kritikusan nézzük, akkor mára nem a testalkat a legnagyobb hibája a csajnak.
Nagyobb hiányosságok találhatók a nyakon felüli szekciójában, ami javarészt a családi háttérből adódik. Szerintem (a kép alapján) egy kb. átlagosnak mondható formátumú fehérnép lett belőle.
KisGenyo2
"ők mi jogon veszik el az én és a húgom tulajdonát, mi jogon teszik tönkre a jövőnket."
Talán mert apátok lopta azt a pénzt!
Ha a fater összelopott vagyonát gondolja a jövőjének, akkor bizony politikusnak kellett volna mennie. És akkor azt is tudná, hogy Off-shore-ból nem foglalgat a NAV. 200 millát pedig már ott illene tartani, ha nincs róla papír, hogy honnan van...
szep napot
Tipikus erteketlen cigany. Mi a cigany faj ertelme???
ágimami
Ez ugyan nem evelinről, hanem az apukáról szól!!! Kiváncsi leszek, mi lesz a vége???
Tiszta röhej!!!:DDD

www.life.hu/sztarok/20171109-megszuletett-az-itelet-gaspar-gyozike-ugyeben.html
Lackó50
Én 43 évet ledolgoztam és nincs bankszámlám. Én akkor kapok sírógörcsöt, mikor a 43 év jutalma képpen kihozzák a nyugdíjamat.

Ha már annyi esze nem volt, hogy a kis pénzecskéjét egy bécsi széfben dugdossa el, akkor magára vessen. Azt nem nyittatta volna ki vele a NAV.
(23 évesen még egy biciklim se volt!)
Lepényleső
Valóban lehet családokat gyanúsítani,nem pedig személyeket? Akkor az elkövetés pl; a bán
egész családját érinti,ha valamelyik poronty rágót csór a közértben?
eszegfu
Csak ugy eszembe jutott... Simon Gábor 200 milliós bankszámláját zártolták még annak idején, de a 128 milliós adótartozás miatt "feloldották", igy a Nav "hozzájutott" a pénzhez. A Gáspár családnak meg van -- ha jól emlékszem -- 20 mill. adótartozása... ez is kijönne Evelin 200 milliójából és még maradna is... és akkor nem kellene a családnak ezt a nagy "lelki nyomást" elviselnie! Szóval engem nem hatnak meg!
Eladott Ország
@eszegfu: Le kell emelni az adótartózást a 200 millából és igazolni kellene, hogy a 200 milla meg honnan van. Más vállalkozó bankszámlájára az adóhivatal azonnal inkasszót nyújt be, a NAV nyomozók nem rendeznek kívánsághangversenyt, hanem zárolnak és leemelnek.
eszegfu
@Eladott Ország: Pont ezért hoztam példának Simont! A mai napig fogalmuk sincs, honnan származik a pénz, de azért megadóztatták, most meg csalásért, okirathamisitásért itélték el... Egyáltalán nem értem, hogy a Gáspár család miért kivétel?!
nusika
Hol dolgozott ez a lány, ilyen rövid idő alatt, hogy ennyi pénze van??? Ez is a saját lábán áll ???A 20 millió adótartózást lehet halogatni, míg a múltkor a fodrásznő a repülőtéren 40 ezer ft-t adótartózásért lefogták és telefonon kért segítséggel kifizette és elengedték!! ...ja már eszembe jutott, hogy nem egy ""súlycsoportba"" tartóznak!! Biztos Flóri védelmébe vette!!
karma1
En meg attol kapok sirogorcsot, hogy sok szazezer vele egykoru fiatal nonek nem hogy sajat szefje nincs, de rendes fizetese, munkaja sem...
Evelinke a sajat apja hulyesegenek lett az aldozata...
Vagy kinovi, vagy beall a sorba, es o lesz az orok elegedetlen, mint az apja...
human
Olvastam egyszer 3 testvérről akiknek meghaltak a szüleik és csak adósságot örököltek. Na ők kaphatnak síró görcsöt, de egy Győzike lánya legfeljebb hisztizhet.
Borsodi
Azok az emberek kaphatnak síró görcsöt akik végig dolgozták becsületes munkával az életüket,kuporgattak és éldegélnek.Egy ilyen család meg milliókkal dobálózik,holott már régen a börtönben kéne lenni a fitnesz gurunak.Szégyen az Országunkra nézve,hogy kik érvényesülnek és hogy,? Ma Magyarországon!
Eladott Ország
@eszegfu: A Győzike drága tezsvírnek más a politikai színezete.
Eladott Ország
@Shikari: Nem Evelinke neve volt bele tetoválva a pénzbe, hanem a kádárnyugdíjas nagymamié.
Itthon vagyok.
Csórikám. Majd ha lesz időm, megsajnálom "ezeket a tisztességes embereket". Széf?
Cicamama55
Akit valami lelkileg megvisel, nem így néz ki és nem így viselkedik! Szereplésként fog fel mindent, tök olyan, mint az apja! :((((((
DR PRÉDlKÁTOR
szeggyetek ti is bodzát, aztán majd megtudjátok, mi a magyarok ISTENE. Kora reggel felkelni, beülni a zaudiba és irány az erdő.
evacica
Csak azt tudnám, hogy Evelinkének honnét volt ez a kis vagyonkája? Mert, hogy életében még nem dolgozott az biztos! De a nagymamit se tudom, hogy mit is csinált, hogy több száz milliót tudott összespórolni nekem a férjem vezető mérnők és feltaláló volt, de még 10,15 milliót se tudott összehozni!
idppp
Ha lenne széfem, mit tartanék benne? Csirkefarhátat?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.