Kezdődik a prémiummal és a kiegészítő emeléssel kiegészített novemberi nyugdíjak kifizetése pénteken – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára Budapesten, sajtótájékoztatón.

Novák Katalin közölte, a kifizetés 2 millió 750 ezer embert érint. A bankszámlákra már pénteken megérkezik a pénz, a postások pedig november 15-től viszik ki a nyugdíjakat.

Kiegészített nyugdíjak: a számlákra ma megérkezik a pénz, november 15-ig kiviszi a postás

Az államtitkár kiemelte, Magyarország történetében először fizetnek nyugdíjprémiumot, amely a 3,5 százalékot meghaladó gazdasági növekedésnek köszönhető. Hozzátette, hogy a prémium legfeljebb 12 ezer forint lehet, ezt az összeget pedig mindenki megkapja, akinek legalább 80 ezer forint a nyugdíja.

(MTI)

Cikk- és címlapkép: Youtube

76 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Jozefina
Imerősöm megkapta a szokásos havi nyugdíját (egy forinttal sem többet) és kapott külön 7.300.-Ft-ot!!! Ház ez egy nagy szar!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Eladott Ország
@maci0427: Azaz kétszer lopják meg a nyugdíjast egyszer abban az évben amikor kevesebb százalékkal emelik a nyugdíját, aztán a következő évben, amikor a kisebb nyugdíjalaphoz számítják a következő év várható (szándékosan alábecsült ) inflációját.
szaboria1
@Eladott Ország: a Magyar közlöny 175 száma a nyugdíjkorrekció beépül de a prémium nem.
Eriksson
@szaboria1: Nem akarok szőrszálat hasogatni.
A 19 000 ft-ot Medgyessy adta, ha jól emlékszem. Azóta is ő a szarházi, aki ezzel a gesztussal romba döntötte az államháztartást (!).
Eladott Ország
@szaboria1: A nyugdíjkorrekció valóban beépül a nyugdíjalapba, de annak kiigazítása a tényleges inflációra, a második ütemben kifizetett része már nem. Ezért történik az infláció szándékos alábecsülése.
evacica
Viktor gyűjti a voksokat a nyugdíjasoknál!Adnak egy kis alamizsnát a közösből, s várják, hogy a lökött nyuger hálából szavazzon rájuk 2018 ba is, hogy folytathassák a lopást!Ez folyik már 8 éve, és ez a balga nép meg tűri!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.